Bitcoin maandupdate mei 2019

Kun jij het je nog herinneren? Begin mei betaalde je voor 1 bitcoin circa $5.300,-. Nu 1 maand later staat de koers op $8.548, een winst van maar liefst 61%! Ik voorspelde aan het begin van de maand (zie: maandupdate april) een verder stijgende bitcoin koers richting $6.000, maar dat we boven de $8.000 zouden eindigen overtreft alle verwachtingen.

We kijken ook vooruit, wat heeft juni voor ons in petto? Gaat bitcoin de magische grens van $10.000 opzoeken of is er een trendwijziging aanstaande?

Nieuw hoogtepunt bitcoin

De bitcoin koers wist de afgelopen maand duidelijk de opgaande trend voort te zetten. Dit zorgde halverwege de maand al voor een nieuw hoogtepunt van 2019: € 8.351. De trend is bitcoin’s “friend” en op 27 mei creëerde bitcoin weer een nieuw hoogtepunt: $8.946. De klapper van de maand was op 30 mei toen de koers heel even de $9.000 grens wist te doorbreken. Kort daarna vond er een behoorlijke dump plaats en verloor bitcoin in een korte periode 12% van zijn waarde en zakte op het dieptepunt naar $7.975.

Altcoins

Over het algemeen hebben Altcoins het in mei nog steeds erg moeilijk gehad. Ja, we hebben een aantal uitschieters gezien zoals bijvoorbeeld Bitcoin SV, maar de meeste Altcoins hebben het moeten afleggen tegen bitcoin en zijn ten opzichte van bitcoin ook flink in waarde gedaald. Mocht bitcoin de komende dagen nog wat verder wegzakken en/of in rustiger vaarwater terecht komen, zou dit het moment moeten zijn voor de Altcoins om flink bij te trekken, met koersstijgingen van +50 tot +100%.

Stijgende wig

Als we kijken naar de grafiek zien we dat BTC tot nu toe nog steeds hogere bodems en hogere toppen creëert en dit betekent dat we nog steeds in een (bullish) opgaande trend zitten. Als het Bitcoin lukt om echt opwaarts uit de rising wedge (stijgende wig) te breken, komt de magische grens van $10.000 in het vizier en ligt de weg vrij richting $12.000.

De kans dat we neerwaarts uitbreken is in het geval van een rising wedge groter dan een opwaartse uitbraak. Een stijgende wig is een trend omkeer patroon, die uiteindelijk bij een neerwaartse uitbraak voor behoorlijke koersdalingen kan gaan zorgen. Mocht BTC neerwaarts uit de stijgende wig uitbreken dan hou ik als eerste de supportlijn rond $ 8.250, daarna $7.200 en tot slot $6.800.

Vooruitblik

Als ik eerlijk ben heb ik voor het eerste sinds de afgelopen maanden het gevoel dat de trend inderdaad gaat wijzigen. Dit zou op korte termijn natuurlijk bearish zijn maar we moeten niet vergeten waar we vandaan zijn gekomen begin van het jaar. Een correctie richting $6.400 tot $7.000 kan uiteindelijk positief uitpakken. Zoals gezegd kunnen Altcoins een klein beetje op adem gaan komen en heeft bitcoin de mogelijkheid om op kracht te komen voor een volgende poging richting $10.000.

 

Ik voorspel een bitcoin koers eind juni van $6.900

 

BTC grafiek Mei 2019 – Update

 

 

Laat een bericht achter