How low can bitcoin go?

Het is de meest gestelde vraag van dit moment: “Hoe ver kan de koers van bitcoin nog zakken?” Het blijft merkwaardig om te zien hoe mensen emotioneel reageren bij bepaalde (veranderende) marktsituaties. Waar het de afgelopen weken alleen ging over de ongekende prijsstijging van bitcoin, zie je dit nu overduidelijk omkeren. Gek eigenlijk want als je in april met ruim 61% stijgt, is een correctie onvermijdelijk. We gaan het een en ander eens op een rijtje zetten.

Definitieve bodem voor Bitcoin

Gezien de rally van de afgelopen weken kunnen we zo goed als zeker stellen dat bitcoin vanaf half december 2018 tot ergens half april 2019 en definitieve bodem heeft gecreëerd. Het absolute dieptepunt van de bodem lag op een koers van circa $3.200. Dat we komende tijd nog een bitcoin prijs gaan zien rond $3.000 is heel erg klein, sterker nog misschien gebeurd dit nooit meer. Begin mei schreef ik het artikel “Bitcoin vormt definitieve ‘ronde’ bodem” en tot nu toe lijkt dit ook daadwerkelijk zo te zijn.

Hoe laag kunnen we gaan?

Het is erg moeilijk te voorspellen wat het dieptepunt van deze correctie zal zijn. Als we de grafiek erbij pakken (zie hieronder), zijn er een aantal belangrijke supportlijnen waar bitcoin kan gaan bouncen. Als dit gebeurd verwacht ik dat de koers nadat het support vindt op een van de supportlijnen eerst een aantal dagen rustig zal blijven schommelen, voordat het een eerste echte pump terug omhoog gaat maken.

Gister geeft bitcoin de supportlijn van $7.600 getest en we zien vervolgens een keurige bounce van de supportlijn af terug richting $7.800. Dat de koers de eerste keer support heeft gevonden op deze lijn is zeker geen garantie voor de komende dagen. De kans dat bitcoin een volgende poging wel door deze lijn heen zakt is vrij groot.

De volgende supportlijn die we tegen komen zal rond $7.200 liggen en de laatste lijn die ik heb ingetekend is de supportlijn van $6.800. Helaas kan niemand, dus ook ik niet, het exacte dieptepunt van deze correctie voorspellen. Mijn gevoel zegt dat dit tussen de $7.200 en $6.800 zal zijn. Als de koers onder de $7.000 uit komt is dat voor mij in ieder geval het moment om weer wat relatief goedkoop bitcoin te gaan kopen!

 

Bij welke prijs ben jij van plan bitcoin te kopen?

 

Grafiek btc

 

Laat een bericht achter