Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update 05/03/2019

Vandaag een heerlijke sterke bounce terug omhoog van Bitcoin. In de update van gister kwam het al even kort aan bod, het was erg goed om te zien dat Bitcoin support vond en hield op de weerstandslijn van $3.700. Bitcoin wist uiteindelijk in korte tijd een winst van 2.9% te realiseren (op het hoogtepunt zelfs meer).

Is de bodem dan echt bereikt?

Het lijkt er steeds meer op dat Bitcoin op 15 december 2018 een bodem heeft gecreëerd rond $3.100,- Als we de grafiek van Bitcoin bekijken vanaf half december tot nu toe, lijkt de trend langzaam te wijzigen en zien we een ligt stijgende koerstrend. Positief is dat Bitcoin sinds half december vorig jaar hogere laagtepunten weet neer te zetten. Het is nu wachten op een nieuw hoger hoogtepunt wat boven de $4.200 zal moeten liggen. Als dit lukt kunnen we eindelijk zeggen dat de bearmarkt ten einde is. Ik heb sterk het gevoel dat we in Maart nog wel wat vuurwerk gaan zien, zie ook:

https://bitcoindebuut.nl/2019/02/28/maart-wordt-de-maand-voor-bitcoin/

Verwachting voor de komende dagen

Ik verwacht dat Bitcoin de komende dagen zal consolideren rond het huidige weerstandsniveau van $ 8.340. Om uiteindelijk uit het huidige (oranje) driehoekpatroon uit te breken (zie 1.). Bitcoin zal proberen de weerstandslijn (rode lijn) die vanaf begin 2018 de koers naar beneden duwt te doorbreken tegen de $4.000 grens. Vervolgens is er een reële kans op een correctie (2). Daarna zal het moeten gebeuren, Bitcoin zal een nieuwe poging moeten doen om genoemde weerstandslijn te doorbreken (punt 3). Dit zou in maart nog moeten zorgen voor een eerste hoger hoogtepunt sinds 24 december 2018.

Als we kijken naar de 1-uursgrafiek (grafiek 2) kijken zien we een hele duidelijke omgekeerde Bart Simpson patroon. Het Bart Simpson patroon is een bullish patroon wat vaak een trendwijziging inluidt.

Voor meer informatie over dit patroon, zie  “Bart Simpson Patroon uitgelegd”.

De uitbraak terug omhoog in het patroon is redelijk gelijkwaardig aan de daling van afgelopen zondagnacht. Mogelijk vormt Bitcoin op dit moment een Bull Flag (donkerblauw). Mochten we de komende uren/dagen inderdaad een Bull Flag creëren ligt het target tegen de $4.000. Wat overeenkomst met de hiervoor besproken lange termijn weerstandslijn (rode lijn in grafiek 1).

Bitcoin grafiek 05 maart 2019 – driehoeken

 

Bitcoin grafiek 05 maart 2019 – Bart Simpson / Bull Flag

 

 

Laat een bericht achter