Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update – De correctie

Heeft de koerscorrectie voor bitcoin de afgelopen week plaatsgevonden, of komt er nog een grotere correctie aan? Is bitcoin op weg naar de magische grens van $10.000? In deze update gaan we kijken naar wat er de afgelopen week gebeurd is en wat ons de komende week en op korte termijn te wachten staat.

De bitcoin koers afgelopen week

Het meest opvallende afgelopen week is natuurlijk de correctie van bitcoin. De opwaartse trendlijn werd neerwaarts doorbroken en direct dook de koers maar beneden. Inclusief wick (zie grafiek) zakte de koers naar $6.500 (-16,5%). De koers herstelde zich daarna iets om uiteindelijk rond $7.083 (-10%) uit te komen. Geheel onverwachts hadden we gister een pump terug omhoog naar de $8.000 grens (+10%).  Hiermee zijn we terug op het niveau van voor de correctie en is natuurlijk de grote vraag:

“Was dit de correctie of krijgen we nog een grotere correctie?”

Bitcoin op weg naar magische grens

Mijn verwachting is dat we de komende dagen zullen schommelen tussen de weerstandslijn van $8.300 boven ons en de supportlijn van $7.800 onder ons. Ik schat de kans dat we opwaarts uit gaan breken uit dit kanaal op 60%. bitcoin zal dan gaan klimmen richting de magische grens van $10.000. Ik denk niet wat ook direct deze grens zullen doorbreken. Het zou logisch zijn als bitcoin rond $9.500 een correctie krijgt om vervolgens in een tweede of derde poging daadwerkelijk de grens te kunnen doorbreken.

Altcoin seizoen begonnen?

De Altcoins hebben het nog steeds moeilijk in hun gevecht tegen Bitcoin. De bitcoin dominantie staat nog steeds hoog op 57%. Er zijn een aantal Altcoins die het erg goed hebben gedaan de afgelopen week, zoals bijvoorbeeld Matic en Fet. Het meer en deel van de Altcoins verliest nog steeds waarde te opzichte van bitcoin. Kortom, ja er liggen komende dagen kansen bij een aantal Altcoins, maar wees voorzichtig en gebruik een stop loss.

Bitcoin grafiek 20 mei 2019

 

 

Laat een bericht achter