Bitcoin Update: $21.300 en $24.000 de prijsniveaus voor komende week!

Komende week wordt een belangrijke week, niet alleen voor bitcoin maar ook voor de S&P 500. Grote kans dat maandag de trend voor de komende weken tot maanden bepaald gaat worden. Blijft het bij slechts een opleving binnen de grotere bearish trend of het begin van iets veel groters?

Summer Sale bij de Bitcoin Webshop van Nederland: Bitcoin Bier Pilsener of IPA nu 40% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Bitcoin daggrafiek | nog één laatste horde op weg naar $28.500

We pakken direct de daggrafiek erbij, want het zal voor de meeste inmiddels wel duidelijk zijn dat we op de weekgrafiek nog altijd te maken hebben met een downtrend. Er zal nog heel wat moeten gebeuren om hier verandering in te brengen. Om die reden gebruiken we de lagere tijdsbestekken om onze verwachtingen verder naar beneden te schalen en een goed beeld te krijgen van de huidige marktsituatie.

Een maand lang hebben we gehandeld binnen een prijsrange van 15%, met range low rond $19.000 en range high rond $21.880. De uitbraak uit de prijsrange in combinatie met het heroveren van de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek was het moment waarop we zeiden: bitcoin is er na maanden eindelijk in geslaagd iets significants anders te doen, wat mogelijk kan leiden tot iets veel groters.

Iets veel groters zou een verdere stijging richting $28.500 zijn waar het eerst volgende serieuze weerstandsgebied zich bevindt. Wanneer we de VPVR indicator (volumeprofiel) erbij pakken zien we dat we nog een belangrijke horde te nemen hebben op weg naar $28.500.

De eerste keer dat we op 18 juli (zwarte pijl) uit de prijsrange wisten te breken zorgde voor een stijging van ruim 10% tot circa $24.000. Als we kijken naar het volumeprofiel is dit op basis van het handelsvolume de laatste horde die we moeten nemen op weg naar de $28.500. Want tussen de $24.000 en $28.500 hebben we een groot leeg gebied op basis van handelsvolume (zwarte oog).

Wat verder opvalt is dat we na de eerste uitbraak uit de range een correctie hebben gezien tot aan de POC (Point Of Control) rond $21.300, dit is dus het prijsniveau met het hoogste handelsvolume. Er volgde opnieuw een stijging tot aan onze laatste horde van rond $24.000.

$21.300 en $24.000 zijn twee belangrijke prijsniveaus om de komende week in de gaten te houden. We willen boven de $21.300 blijven om de huidige bullish markstructuur te continueren. Conform de huidige bullish markstructuur (higher highs en higher lows) zijn we bij een correctie op zoek naar een higher low, dus ergens boven de POC ~$21.300.

Wanneer we er in slagen om in de nabije toekomst boven de $24.000 uit te komen en niet alleen met een wick, is er maar weinig wat ons ervan kan weerhouden verder te stijging richting de $28.500. Een stijging van 19% gemeten vanaf de POC.

Bitcoin 4 uursgrafiek | op zoek naar een higher low boven de $21.300

In de afgelopen weken zien we nogal wat uiteenlopende quotes voorbijkomen, van bitcoin naar $40.000 tot aan de grootse bull trap in de geschiedenis. Niemand die weet welk scenario zich ergens nabije toekomst zal voordoen.

Wat wij proberen te doen is rekening te houden met het meest waarschijnlijke scenario en we passen onze verwachtingen tijdig aan als het minder waarschijnlijke toch gebeurd. Want wanneer bitcoin richting $40.000 schiet willen we dit niet mislopen. Aan de andere kant willen we onze portfolio’s niet zien verdampen mocht het de grootste bull trap ooit zijn.

Om onze verwachtingen tijdig bij te kunnen stellen zoomen we steeds verder in op de lagere tijdsbestekken.

Kijkend naar onderstaande 4 uursgrafiek valt direct op dat de 200 MA bij de recente correctie perfect als support heeft gediend. Wat tevens opvalt is dat de 200 MA op dit moment samenvloeit met de POC uit de daggrafiek rond $21.300.

We weten dat we mogelijk op zoek zijn naar een higher low ergens boven de $21.300 en dus boven belangrijk support van de 200 MA. Wat zou een logische plek zijn? De meest logische plek om dit te doen is ergens tussen de recente range high $21.880 en de 200 EMA rond $22.325 (gele cirkel).

Mochten we in plaats hiervan wederom onder range high $21.880 uitkomen is dit een belangrijk teken op oplettend te zijn en de situatie goed in de gaten te houden in combinatie met de ontwikkelingen op lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 30-minuten grafiek | koers nadert support van belangrijke micro trend

je zult misschien denken wat heb je aan een analyse op dit lage tijdsbestek? De reden dat we de 30-minuten grafiek er de laatste weken bij pakken is omdat deze simpelweg relevant is gebleken.

In onderstaande grafiek zien we goed terug hoe het heroveren van een micro trend (20 MA’s) op dit tijdsbestek in de afgelopen weken heeft geleidt tot een stijging van 20% toen we de MA’s half juli wisten terug te winnen. Toen we ze vervolgens ruim een week geleden weer verloren zagen we de koers in de dagen erna met 10% dalen en meest recent zorgde het weer terugwinnen van de MA’s voor een stijging van 13%.

De koers nadert op dit moment belangrijke trend support op dit tijdsbestek. Het verliezen van de 200 MA’s als support vergroot de waarschijnlijkheid dat we op zijn minst eerst een higher low gaan vormen voordat we überhaupt weer een poging kunnen gaan doen om $24.000 te doorbreken. Wanneer het verliezen van de MA’s wederom gepaard gaat met een daling van 10% komen we daadwerkelijk uit op een kritiek punt, namelijk de POC $21.300 zoals eerder besproken.

Mochten we in plaats hiervan wel support weten te vinden, dan zouden we begin van de nieuwe week alweer een nieuwe poging kunnen doen om $24.000 te doorbreken en in dit scenario lijkt de kans op succes een stuk waarschijnlijker.

De S&P 500 wordt overigens komende week erg interessant om in de gaten te houden en zal grote invloed hebben op welk scenario, lees richting, we de komende week tot weken op zullen gaan!

S&P 500: de trend voor komende weken/maanden wordt maandag bepaald

We beginnen met een waarschuwing: de S&P 500 nadert belangrijke trendweerstand van de afgelopen twee jaar!

De trendweerstand, zijnde de 200 MA’s, was half januari voor ons een eerste sterke indicatie van zwakte op de hogere tijdsbestekken en het begin van de neerwaartse trend.

Wanneer we naar de lagere tijdsbestekken kijken ( 1 uursgrafiek en lager), zien we dat de S&P 500 hier al tekenen van kracht heeft getoond door reeds de 200 MA’s terug te winnen. Je zou op basis hiervan kunnen zeggen dat de lagere tijdsbestekken al uptrending zijn (micro trend). De 4 uursgrafiek is daarentegen vanuit een technisch oogpunt nog downtrending (macro trend), maar heeft een cruciaal niveau genaderd.

Een van beide trends (micro of macro) zal komende dagen doorbroken moeten worden. Of trendweerstand is te sterk en de S&P wordt rond de 200 MA’s afgewezen met als gevolg dat de lagere tijdsbestekken opnieuw bearish omslaan. Of de 200 MA’s worden ook op de 4 uursgrafiek terug gewonnen en de downtrend op dit hogere tijdsbestek maakt plaats voor een nog grotere uptrend.

Hoe dan ook, het is logisch om deze regio op zijn minst te erkennen voor wat het is; een belangrijk niveau dat waarschijnlijk de trend voor de komende weken/maanden zal gaan bepalen.

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

Beach Towel | *NIEUW* 
Caps | Hodl of Moon
Bitcoin Wijn | Rood of Wit
Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
Beach Ball | Oranje Strandbal

Banner Bitcoin Webshop Summer

Laat een bericht achter