Bitcoin Update: slechts een tijdelijke afwijking of het begin van iets groots?

We hebben de afgelopen week een prima rally gezien van bitcoin en voor het eerst in drie maanden tijd zien we bitcoin echt iets significant anders doen! Is de bodem nu eindelijk bereikt? Is dit het einde van de bearmarkt?

In deze update zullen we onze verwachtingen/aannames van de hoge tijdsbestekken naar beneden schalen richting de lagere tijdsbestekken. Ja, bitcoin is erin geslaagd om na maanden van een sterke downtrend eindelijk iets significants anders te doen. Reden genoeg dus om bullish te zijn. Wat we willen weten is wanneer we gedwongen worden onze bullish verwachtingen/aannames aan te passen.

Verder een bitcoin trade setup voor diegene die eerder nog niet zijn ingestapt of zijn positie wenst te vergroten. Daarnaast ook nog een  trade setup voor ONE/USDT die zomaar hard kan gaan als bitcoin zich gedraagt!

Summer Sale bij de Bitcoin Webshop van Nederland: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Bitcoin Weekgrafiek | misschien, heel misschien was dit de bodem…

De simpele analyse die we nu al een weken maken op dit tijdsbestek is ondanks de sterke uptrend van de afgelopen week nog altijd onveranderd. De richting die we opgaan is nog altijd de rechter onderhoek. Technisch gezien zouden we nog ruim 100% kunnen stijgen en hebben we nog altijd te maken met een neerwaartse trend op dit hoge tijdsbestek. Dit is nog altijd hoe we de situatie, ondanks de sterke uptrend van de afgelopen week, willen benaderen.

Dit is precies dezelfde benadering die we hanteerde gedurende de sterke uptrend vanaf maart 2020. Alleen toen zeiden we dat de richting die we opgingen de rechter bovenhoek was. Ondanks dat er een aantal momenten zijn geweest (gele cirkels) waarbij we op de lagere tijdsbestekken (dag, 4 uur, 1 uur, etc.) een bearish beeld zagen. Betekende dit dat de top was bereikt? Het einde van de bullmarkt? Nee, het veranderde in de meeste gevallen niets aan de trend op dit hoge tijdsbestek.

Dus wie zegt ons dat het dit keer, ondanks een prima week en de lagere tijdsbestekken (dag, 4 uur, 1 uur, etc.) een bullish beeld laten zien, anders zal zijn? Hebben we inmiddels de bodem bereikt? Is dit het einde van de bearmarkt? Ook nu zal het in de meeste gevallen niets veranderen aan de grotere trend of richting die we opgaan op dit hoge tijdsbestek.

Omdat het niet wenselijk is om een stijging van ruim 100% mis te lopen en pas dan tot de conclusie te komen dat we weer bullish zijn, gebruiken we de lagere tijdsbestekken. Zo hebben we in de afgelopen weken goede instapmomenten kunnen definiëren voor het geval dat dit (achteraf gezien) wel de bodem is. Op deze manier zorgen we ervoor dat we in ieder geval aan de goede kant staan mochten we een stijging van bijvoorbeeld 40% tot 100% gaan zien.

Maar dus niet omdat we er, na één goede week, al vanuit gaan dat dit de bodem was en dit het einde van de bearmarkt is.

Bitcoin daggrafiek | eindelijk doet BTC iets significants anders  

Wanneer we inzoomen op de prijsactie van de afgelopen 10 dagen zien we duidelijk dat de huidige trend opwaarts is. Maar als we uitzoomen en kijken naar het grotere plaatje van de afgelopen maanden dan zien we dat de grotere trend, ook op dit tijdsbestek, eigenlijk nog altijd neerwaarts is.

Wanneer is het moment waarop we op dit tijdsbestek kunnen zeggen dat de richting die we op gaan niet langer de rechter onderhoek is? Eigenlijk pas wanneer we ergens boven de $31.000 weten uit te komen. Uiteraard gaan we ook geen stijging van 40% afwachten om tot deze conclusie te komen.

We proberen eerder signalen te krijgen die ons vertellen dat bitcoin na een maandenlange downtrend eindelijk iets significants anders doet en het misschien, heel misschien dit keer anders is. Als we kijken naar de koersontwikkelingen van de afgelopen weken zien we dat we voor het eerst in maanden eindelijk weer eens te maken hebben met een bullish marktstructuur op dit tijdsbestek (higer lows en higher highs).

Om op de daggrafiek tot een bullish markstructuur te kunnen komen zullen we voorafgaand eerst op de lagere tijdsbestekken (4 uur en 1 uur) een bullish trend zien. Anders gezegd om op de daggrafiek een bullish marktstructuur te kunnen vormen zul je dit eerst op de 4 uursgrafiek moeten doen. Om op de 4 uursgrafiek een bullish markstructuur te kunnen vormen zul je dit eerst op de 1 uursgrafiek moeten doen, etc. Op deze manier schalen we onze aannames/verwachtingen steeds verder naar beneden richting de lagere tijdsbestekken.

Het feit dat we nu op de daggrafiek en de lagere tijdsbestekken te maken hebben met een bullish marktstructuur en bullish uit de prijsrange zijn gebroken is absoluut een teken van kracht. Betekent dit het einde van de bearmarkt? Zou kunnen, maar het is op zijn minst een tijdelijke bullish onderbreking van de grotere bearish trend.

4 uursgrafiek | koers richting $28.000? 

In de updates van de afgelopen weken hebben we twee belangrijke instapmomenten gedefinieerd, waar we nog even bij stil staan:
1. Range Low $19.000 op basis van onze prijsrange analyse
2. Heroveren 200 EMA in combinatie met een bullish uitbraak uit prijsrange $21.880

Het eerste instapmoment was op basis van onze prijsrange analyse, waarbij we zeiden dat het testen van range low ($19.000) naar alle waarschijnlijkheid zou leiden tot het opnieuw testen van range high ($21.880). Nu hebben we niet alleen range high getest maar zijn we ook bullish uit de twee maanden durende prijsrange gebroken.

Het tweede instapmoment die we bespraken was het terugwinnen van de 200 MA’s. We zeiden dat wanneer we erin zouden slagen de 200 MA’s te heroveren, bitcoin na drie maanden eindelijk iets significants anders zou doen. Namelijk het doorbreken van een drie maanden durende trendweerstand, die ons in de eerste plaats (sinds we de MA’s rond 10 april als support verloren) zorgde voor een daling van bijna 60%.

We willen groter denken…

Nu we er eindelijk in geslaagd zijn om iets anders te doen, het na drie maanden eindelijk weer boven de 200 MA’s handelen, zijn we niet zoek naar slechts een bounce van 11%, we willen groter denken, richting $28.000 (sterk weerstandsgebied) of heel misschien zelfs wel nog groter, wie zal het zeggen?

We hebben een duidelijk invalidatiemoment waarop we niet langer groter denken en we onze bullish verwachtingen noodgedwongen zullen moeten aanpassen. Het is belangrijk om een duidelijk invalidatiemoment te hebben, kijk maar eens terug naar half maart toen we de 200 MA’s wisten terug te winnen. Het resulteerde in een stijging van (slechts) 20% om ze nog geen maand later alweer te verliezen.

BTC/USDT | trade setup, de herkansing!

Nu we boven de 200 MA’s handelen en we weten dat we op alle tijdsbestekken (uitgezonderd de weekgrafiek) te maken hebben met een bullish markstructuur. Is de kans dat we dit keer wel te maken hebben met een sterke opwaartse trend, die ons meer gaat brengen dan slechts een stijging van 20% aanzienlijk groter dan toen we onder de 200 MA’s handelden en er nog geen echte tekenen van kracht waren.

Voor diegene die in de afgelopen weken nog geen long positie hebben ingenomen is onderstaande trade setup wellicht een mooie herkansing, voor het geval het dit keer wel anders is en dit heel misschien wel de bodem is. Zoals gezegd hebben we een duidelijke invalidatie moment en dit geeft ons de mogelijkheid om ons risico te beperken.

Ons invalidatiemoment is wanneer we de 200 EMA verliezen in combinatie met een terugkeer in de prijsrange. Dit is het moment waarop we onze bullish verwachtingen noodgedwongen zullen aanpassen. Want een terugkeer in de prijsrange betekent dat ons verblijf er boven slechts een tijdelijke afwijking was en we hoogst waarschijnlijk snel mid-range of zelfs range low zullen gaan zien.

Entry: tussen $21.880 (range high) en $22.100 (200 EMA) > update 14:00 uur: entryzone geraakt $22.087! 
Target 1: $25.000 | +14%
Target 2: $28.500 | +30%
Stop loss: $21.100 | -3,5%

Voor een analyse van de 15-minuten grafiek zie de Bitcoin Update van vanmorgen voor Bitcoin Magazine: koers op weg naar belangrijk support $21.880 – $22.200

Trade setup: ONE/USDT

Wanneer bitcoin geen gekke dingen doet en op zijn minst belangrijk support houdt is dit een setup met een prima risk/reward ratio.

Uitgangspunten voor de trade:
– rond belangrijk support
– bullish retest van de 200 MA’s (1 uur)
– recent na 4 maanden weer boven de 200 MA (4 uur) uitgekomen
– kan hard gaan als BTC geen gekke dingen doet

Entry: tussen $0.0235 en $0.024 (200 EMA)
Target 1: $0.02850 | +21%
Target 2: $0.03100 | +31%
Target 3: $0.03500 | +50%
Stop loss: $0.02275 | -3%

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

Beach Towel | *NIEUW* 
Caps | Hodl of Moon
Bitcoin Wijn | Rood of Wit
Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
Beach Ball | Oranje Strandbal

Banner Bitcoin Webshop Summer

Laat een bericht achter