bitcoin 40.000

Bitcoin Update: $40.000 in het Vizier door Toenemende Interesse

In de huidige markt lijkt niets een opmars naar de magische $40.000-grens in de weg te staan. Op elk tijdsbestek missen we signalen van zwakte, wat wijst op een sterke en aanhoudende trend. In deze update duiken we dieper in de cruciale prijsniveaus die de nieuwe handelsweek zullen bepalen. Na het lezen van de update ben je volledig op de hoogte van de sleutelmomenten die kunnen wijzen op een mogelijke trendomslag. Zo blijf je altijd een stap voor en ben je optimaal voorbereid. Zolang we geen zwakte detecteren, blijven we de stijgende trend volgen richting de magische $40.000-grens!

“Vier de feestdagen met Bitcoin Magie: Ontdek onze Bestsellers in Dé Bitcoin Webshop van Nederland en België!”

Bitcoin (BTC) daggrafiek | Koers al 35% gestegen sinds heroveren 200 MA’s

Bijna een maand geleden herwonnen we de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (200 MA’s) op dit hoge tijdsbestek. Dit markeerde het begin van een duidelijke stijgende (bullish) trend op alle belangrijke timeframes, aangegeven door de gele cirkel. Vanaf dat moment richtten we onze aandacht op het volgende weerstandsniveau. We gingen van niveau naar niveau, in afwachting van een eventuele trendomslag van bullish naar bearish.

Een week later braken we ook naar boven uit de prijsrange van $25.000 tot $31.400, waar we al zeven maanden in zaten (zie zwarte pijl). Dit versterkte ons bullish standpunt. We verwachtten dat de opwaartse trend zou doorzetten. Zo’n uitbraak uit een lange prijsrange is immers significant.

Binnen een maand na het herwinnen van de 200 MA’s steeg de koers met 35%. Tijdens deze stijging kwamen er regelmatig berichten over goede kansen voor shortposities bij elk naderend weerstandsniveau. Echter, zonder een overtuigend bearish argument, hoe rechtvaardig je het innemen van een short positie?

Speculatie Buiten Beschouwing: Focus op Strategie!

Dit zijn slechts speculatieve ideeën die niet overeenkomen met onze aanpak als trendtraders. Als de trend zo sterk is en er geen tekenen van zwakte zijn, dan is het niet verstandig om te speculeren tegen de trend in. Met andere woorden, degenen die de afgelopen maand short gingen, begrepen het principe van trendtrading niet. Ze lieten hun speculaties prevaleren boven de informatie die de grafiek op langere termijn bood. Dit ging ten koste van hun portefeuille.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

De afgelopen weken hebben we kortere tijdsbestekken gebruikt om tekenen van zwakte te identificeren. Waarom? Als je op lagere tijdsschalen een bearish doorbraak in de bullish trend ziet, kun je op zijn vroegst overwegen om short te gaan.

Tot dat moment volg je gewoon de trend omhoog, makkelijker kun jij het jezelf niet maken!

Momenteel bevinden we ons in en rond het weerstandsgebied $37.000 – $37.600. Weerstand doet momenteel wat we van weerstand mogen verwachten. Uiteindelijk zal ofwel de trend ofwel weerstand doorbroken worden. Zolang er geen zwakte zichtbaar is op de lagere tijdsbestekken, richten wij ons op het volgende weerstandsniveau net boven de $40.000. Deze aanpak heeft ons de afgelopen weken tenslotte al beloond met een winst van 35%.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek | Alert op Zwakte: Scherp Oog op de $35.150 Grens

Nadat we uit de grote prijsrange van $25.000 tot $31.400 in de daggrafiek braken, identificeerden we een nieuwe range op de 4 uurgrafiek: $33.395 tot $35.150. Deze range hielp ons na twee weken van voornamelijk zijwaartse bewegingen de nieuwe koersrichting te bepalen.

We stelden dat een daling onder range low $33.395, waarschijnlijk zou leiden tot een verdere terugval richting $31.400 (voormalig range high daggrafiek). Een doorbraak boven de $35.150 zou daarentegen de voortzetting van de huidige stijgende trend aanduiden. Uiteindelijk braken we naar boven uit deze range en bevinden we ons nu rond de weerstandszone van $37.000 tot $37.600. De vraag is nu: wanneer zien we een eerste teken van zwakte op dit tijdsbestek?

Voorlopig houden we de voormalig range high, $35.150, in de gaten als een mogelijk eerste teken van zwakte. Deze grens ligt ongeveer 5% onder de huidige koers. De 200 MA’s liggen zo’n 10% tot 13% onder de huidige koers. Het is voor ons niet ideaal om pas na een daling van meer dan 10% te concluderen dat de trend mogelijk omkeert. Daarom zullen we de ontwikkelingen op kortere tijdsbestekken nauwlettend moeten volgen.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek | Toenemende Bitcoin Interesse Versterkt Bullish Trend

In onze recente Bitcoin Update wezen we erop dat zolang de koers boven de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (200 MA’s) op de 1-uursgrafiek blijft, er geen reden is voor een negatieve (bearish) marktvisie. Deze situatie is vandaag de dag nog steeds actueel.

Bijna een maand geleden herwonnen we de 200 MA’s op de 1-uursgrafiek. Sindsdien zijn we niet meer onder de MA’s gezakt. Sterker nog de 200 MA’s dienden als perfecte trendsupport toen we circa twee weken zijwaarts bewogen in de prijsrange $33.395 tot $35.150, zoals de zwarte pijlen in de grafiek aantonen.

Daarom beschouwen wij het verlies van de 200 MA’s als een eerste teken van zwakte. Als we onder deze MA’s komen, is dat een eerste waarschuwingssignaal. De 200 MA’s liggen nu ongeveer 3% onder de huidige koers. Dit is al een stuk bruikbaarder dan de 5% en 10% uit de 4-uursgrafiek.

Door de grafieken zorgvuldig te analyseren, van hoog naar laag, kunnen we onze verwachtingen tijdig bijstellen. Zo beschermen we de winsten die we de afgelopen maand behaald hebben. We verminderen het risico om te vroeg uit te stappen of erger, short te gaan, terwijl de trend uiteindelijk gewoon doordendert.

Het weerstandsgebied van $37.000 tot $37.600 moet nog steeds serieus genomen worden. Maar we mogen de huidige opwaartse trend ook niet negeren. De toenemende interesse in Bitcoin en andere cryptovaluta ondersteunt deze trend. Het vinden van een balans tussen deze twee aspecten is een uitdaging. We zijn klaar om onze visie aan te passen als nieuwe koersbewegingen ons daartoe aanleiding geven.

Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie

Aanbevolen Leesvoer: Vooruitkijkend naar de verkiezingen van 2023? Zorg dat je volledig op de hoogte bent van waar politieke partijen echt voor staan als het gaat om financiële innovatie en stabiliteit. Ons diepgaande artikel, getiteld ‘Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie‘, onthult de standpunten en plannen van diverse partijen rondom de immer populaire Bitcoin, de opkomst van de digitale euro en de voortdurende discussie over geldcreatie en inflatie. Dit stuk is essentieel leesvoer voor elke kiezer die zijn stem wil baseren op een weloverwogen en geïnformeerd oordeel. Lees het nu!


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen