Bitcoin Stabiel in Prijsrange: Vier Uptrending Altcoins in de Spotlight

De afgelopen dagen gonst het van de geruchten over een mogelijke grotere correctie voor bitcoin. Maar is dit een realistisch scenario? Terwijl deze vraag in de lucht hangt, zien we Bitcoin de afgelopen dagen zijwaarts bewegen binnen zijn huidige prijsrange. In dit artikel duiken we dieper in de belangrijke prijsniveaus van Bitcoin, geanalyseerd aan de hand van de 1-uurgrafiek.

Deze periode van relatieve stabiliteit in Bitcoin biedt ons een uitgelezen kans om ons te richten op andere veelbelovende kansen in de markt. Daarom hebben we in deze update een selectie gemaakt van vier sterke Uptrending Altcoins: LINK, FTM, INJ en MATIC.

Sinterklaas Cadeautip: ‘Bitcoin Geld’ & ‘Sinterklaas is een Hodler

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek | Stabiliteit en Kansen binnen de Huidige Prijsrange

Nadat we afgelopen woensdag opnieuw zijn afgewezen door de bovenkant van de prijsrange, rond $37.850 (zie zwarte pijl), daalde de koers met ongeveer 6%. Vervolgens kwamen er berichten dat een grotere correctie op komst zou zijn. Maar is dit een realistisch scenario?

Als we naar de 1 uurgrafiek kijken, lijkt de situatie stabiel. De huidige prijsrange is $35.200 tot $37.850, wat een verschil van 7,5% is. Er is geen duidelijke trend zichtbaar; de beweging is voornamelijk zijwaarts. Dit blijkt ook uit de 200 MA’s, die inmiddels afgevlakt zijn en horizontaal bewegen. De laatste dagen zien we de koers consolideren rond het midden van de prijsrange $35.200, waar zich ook de 200 MA’s bevinden.

Pas als we onder $35.200 zakken, is het relevant om over een diepere pullback te praten. Als we de komende dagen de onderkant van de range benaderen, kan dit een goed instapmoment zijn.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

We hebben recentelijk twee keer gezien dat na het testen van de onderkant van de range, de koers terugveerde naar het midden en vervolgens naar de bovenkant van de range. Dit is het typische gedrag van een prijsrange: van range low, naar het midden en door naar range high en vice versa.

Dat Bitcoin na een stijging wat kalmeert, is geen reden tot zorg. Een soortgelijk scenario zagen we eind oktober. Toen nam de koers na een stijging ook een pauze, zoals te zien is in de gele box.

Voordat we enkele Uptrending Altcoins bespreken, is het belangrijk te vermelden dat een neerwaartse uitbraak van Bitcoin uit de prijsrange waarschijnlijk zal leiden tot een nog grotere daling van Altcoins. Let dus goed op de prijsrange van Bitcoin als je handelt in Altcoins.

LINK / USDT: Sterke Uptrend en Strategische Instapmomenten

Sinds begin dit jaar volgen we LINK, een van de Altcoins die ook genoemd werd in onze Crypto Update: ‘de top 7 Altcoins die in 2023 flink kunnen stijgen’.

Eind oktober is LINK uit een accumulatiefase van ruim anderhalf jaar gebroken. Deze fase speelde zich af tussen $5.53 en $9.05. Sinds de uitbraak is LINK al ongeveer 50% gestegen, maar als Uptrending Altcoin heeft het nog steeds aanzienlijke groeipotentie.

We hebben twee mogelijke instapmomenten voor LINK geïdentificeerd. Het eerste moment is gebaseerd op de 4-uurgrafiek. Dit is relevant als LINK de komende week iets verder daalt naar het belangrijke trendsupport van de 200 MA’s en het supportgebied rond $11.80.

Omdat LINK de afgelopen weken een sterke uptrend laat zien, is het echter onzeker of het de 200 MA’s überhaupt zal bereiken. Bij nadere inspectie van de 30-minutengrafiek zien we dat LINK onlangs de 200 MA’s heeft herwonnen. De afgelopen weken werd dit niveau consistent gerespecteerd. Een bullish retest van de MA’s in de komende uren zou dus ook een goed instapmoment kunnen zijn.

FTM / USDT: Boven de 200 MA’s op daggrafiek

Als we naar de daggrafiek kijken, zien we dat FTM onlangs boven de 200 MA’s op de daggrafiek is uitgekomen. FTM heeft nog steeds veel potentieel om verder te stijgen.

Door in te zoomen op de 1-uurgrafiek, merken we dat FTM de afgelopen maand trendsupport van de 200 MA’s op dit tijdsbestek consequent heeft gerespecteerd. Op dit moment handelt FTM iets onder de 200 MA’s, maar nog steeds binnen het supportgebied van $0.3156 tot $0.3280.

Er zijn twee strategieën voor het instappen. De eerste optie is om in te stappen rond de onderkant van het supportgebied bij $0.3156. De andere optie is om te wachten totdat FTM de 200 MA’s opnieuw verovert.

INJ / USDT: Kansen in Huidige Prijsrange

INJ is een ander goed voorbeeld van een sterke Uptrending Altcoin. Eind oktober doorbrak INJ het weerstandsgebied net onder de $10, wat leidde tot een snelle stijging van 100%.

Op dit moment toont de 4-uurgrafiek dat INJ zich in een prijsrange bevindt tussen $14.491 en $18.255. In onze huidige trade setup wachten we af of INJ de onderkant van deze range, $14.491, opnieuw zal bereiken. We hopen op een kortstondige daling onder deze range, om zo een optimaal instapmoment te creëren.

MATIC / USDT: Op Zoek naar Kansen bij de 200 MA’s

Op de 1-uurgrafiek is te zien dat MATIC onlangs het trendsupport van de 200 MA’s heeft verloren. Recentelijk werd de koers bearish afgewezen door deze MA’s, wat suggereert dat MATIC mogelijk nog iets verder zal dalen.

Op de 4-uurgrafiek is een supportgebied rond $0.72 zichtbaar, waar ook de 200 MA’s zich bevinden. Een bullish retest van dit supportgebied en de 200 MA’s kan een aantrekkelijk instapmoment bieden.

Als we verder uitzoomen naar de daggrafiek, wordt wat we op de 4-uurgrafiek waarnamen bevestigd. Ook hier zien we dat de 200 MA’s zich rond het supportgebied van $0.72 bevinden. Dit betekent dat de koers vanaf het huidige niveau nog ongeveer 14% zou moeten dalen. Mocht dit gebeuren, dan hebben we ons instapmoment mooi alvast gedefinieerd.

Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie

Aanbevolen Leesvoer: Vooruitkijkend naar de verkiezingen van 2023? Zorg dat je volledig op de hoogte bent van waar politieke partijen echt voor staan als het gaat om financiële innovatie en stabiliteit. Ons diepgaande artikel, getiteld ‘Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie‘, onthult de standpunten en plannen van diverse partijen rondom de immer populaire Bitcoin, de opkomst van de digitale euro en de voortdurende discussie over geldcreatie en inflatie. Dit stuk is essentieel leesvoer voor elke kiezer die zijn stem wil baseren op een weloverwogen en geïnformeerd oordeel. Lees het nu!


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Sinterklaas Cadeautip: ‘Bitcoin Geld’ & ‘Sinterklaas is een Hodler’

Terwijl we de fascinerende wereld van Bitcoin blijven verkennen, willen we ook iets speciaals delen, perfect voor de feestdagen. Voor de jonge avonturiers en toekomstige financiële experts in je leven, is ons kinderboek ‘Bitcoin Geld‘ een must-have. Dit boek brengt de complexe wereld van Bitcoin op een leuke en toegankelijke manier tot leven, ideaal om de interesse van kinderen in financiën en technologie te wekken.

En voor een vleugje feestelijke vreugde, hebben we iets unieks: ons Sinterklaasgedicht ‘Sinterklaas is een Hodler‘. Dit gedicht is een speelse manier om de geest van Sinterklaas te combineren met de wereld van Bitcoin. Het is een perfecte leeservaring voor de feestdagen, vol humor en verrassingen, die zowel jong als oud zal bekoren.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen