Higher Low Bitcoin

Bitcoin Update: $49.500, $52.000 of onlogische volatiliteit?

De Bears hebben een grote kans om de volledige controle over te nemen laten liggen. De lagere tijdsbestekken laten weer een overtuigend bullish beeld zien. Verdere koersstijgingen in de komende dagen liggen het meest voor de hand, of krijgen we toch te maken met onlogische volatiliteit?

In deze update kijken we tevens naar de recente ontwikkelingen in Bitcoin Dominantie. Is een potentieel dubbel bodem patroon het moment om jouw BTC/ALTCOINS winsten te verzilveren voordat het te laat is?

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Daggrafiek | Lower high in de maak?

Bitcoin heeft de afgelopen dagen zijn weg omhoog gevonden. Wanneer we naar de daggrafiek kijken is er weinig reden om aan te nemen dat ook de komende dagen de richting omhoog zal zijn. De bears hebben hun kas gehad om de koers op korte termijn definitief richting het supportgebied $42.500 te duwen.

Het enige argument wat nog overeind staat in voordeel van de Bears is een lower high ergens onder de $52.000 in de komende dagen. Nadat de bullish markstructuur reeds door het creëren van een lower low reeds doorbroken is. Betekent een lower high de bevestiging van een gewijzigde markstructuur naar bearish en dus een neerwaartse trend op dit tijdsbestek.

Zoals in één van de vorige updates besproken betekent een neerwaartse trend op de daggrafiek niet per definitie dat we te maken krijgen met een flinke koersdalingen of het einde van de bullmarkt. Begin van dit jaar hebben we een vergelijkbaar scenario gezien (gele cirkel). Na een tijdelijke onderbreking van de bullish trend, hervatte bitcoin gewoon zijn weg omhoog.

We handelen op dit moment weer boven het supportgebied $46.500 en tevens boven de 200 MA. Daarnaast zien we dat de lagere tijdsbestekken weer een bullish beeld laten zien. Er bevindt zich momenteel maar weinig sterke weerstand boven ons tot aan de recente high rond $52.000.

Wanneer de lagere tijdsbestekken, voordat bitcoin erin geslaagd is een higher high neer te zetten, bearish doorbroken worden. Kunnen we aannemen dat we onze higher low gevonden hebben.  Wanneer dit scenario zich voordoet gaat bitcoin naar alle waarschijnlijkheid alsnog op zoek naar een lower low.

Voor nu, zolang de lagere tijdsbestekken bullish zijn, anticiperen we op een stijging richting het volgende weerstandsgebied $49.500 (+4%). Weten we hier doorheen te breken verplaatsen we onze focus naar het gebied $52.500 (+10%) voor het gevecht om de higher high.

4 uursgrafiek | Volgend prijsdoel is $49.500

Door de koersstijging van gisteren handelen we op dit moment weer boven de 200 MA op de 4 uursgrafiek. De laatste drie 4 uurskaarsen wisten mooi support te vinden op de 200 MA en het is afwachten of dit de komende kaarsen ook het geval is.

Een verdere stijging richting het volgende weerstandsgebied $49.500 kan direct vanaf huidige support van de 200 MA. Een andere mogelijkheid is dat we onder de 200 MA uitkomen voor een bullish retest van voormalig weerstandsgebied $46.500 en vanaf hier door te gaan richting $49.500 (+6%). Eenmaal weerstand doorbroken verschuiven we onze focus naar het volgende weerstandsgebied $52.500 (+6%).

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Op dit moment zijn de Bulls duidelijk ‘in control’. Bears hebben zoals eerder gezegd een grote kans laten liggen om de koers verder naar beneden te duwen. De kans die ze hadden was de afgelopen dagen toen we ons onder de beide 200 MA’s begaven (gele cirkel). Op dat moment hadden we te maken met een bearish markstructuur en handelden we onder het voormalig supportgebied $46.500.

Nu we al deze prijsniveaus hebben teruggewonnen zullen ze nu voor de nodige support gaan zorgen (S/R flip). Daarnaast zijn de bulls erin geslaagd de bearish trend te doorbreken door het vormen van een higher high in plaats van een higher low. De kans die de bears hadden om de bulls verder onder druk te zetten is, voor nu toch echt geweest.

Onlogische volatiliteit

Wanneer we de komende dagen de trend net zo snel weer zien ombuigen van bullish naar bearish als het de afgelopen dagen heeft gedaan van bearish naar bullish, zijn we genoodzaakt om onze trendanalyse tijdelijk los te laten. In dit geval zullen we de hiervoor genoemde prijsniveaus in korte tijd als support verloren hebben en zullen we rekening moeten houden met aanhoudende onlogische volatiliteit in beide richtingen.

Een voorbeeld onlogische volatiliteit hebben we ook eind april / begin mei gezien (gele cirkel). Na het verliezen van de beide 200 MA’s en we te maken hadden met een bearish markstructuur, lag een aanhoudende neerwaartse trend voor de hand. De koers kwam slechts voor korte tijd onder het supportgebied $52.500 terecht.

Dit was het moment waarop de meeste traders conform de trend verdere koersdalingen verwachtte. Al snel vond bitcoin tegen de trend in zijn weg omhoog en wist zelfs de beide MA’s weer terug te winnen en zelfs weer boven de $57.500 uit te komen. Dit was dan ook weer het moment dat de meeste traders nieuwe all-time-highs verwachtte.

Na een periode van onlogische volatiliteit in beide richtingen hebben we de koers uiteindelijk de neerwaartse trend weer zien volgen, naar beneden dus. Om een dergelijke situatie voor te zijn is het raadzaam om bij wederom een onlogische trendwijziging naar bearish in de komende dagen, de trend links te laten liggen. Totdat prijsactie uiteindelijk in overeenstemming met de nieuwe trend meebeweegt.

1 uursgrafiek | voorzetting huidige opwaartse trend

Naast het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus als support, zijn we er ook in geslaagd om de 200 MA’s op dit tijdbestek terug te winnen. Het behouden van deze voortschrijdende gemiddelden is cruciaal voor het voortzetten van de huidige opwaartse trend en een sterk argument voor verdere beweging omhoog.

Hetgeen we niet willen zien is dat we de komende dagen, tegen de huidige trend in, toch weer onder de beide MA’s en het supportgebied rond $46.500 terecht gaan komen. Wat een voorbode zou kunnen zijn van meer onlogische volatiliteit.

Daggrafiek Bitcoin Dominantie | Tijd om winsten te verzilveren?

Wanneer we naar bitcoin dominantie kijken op de daggrafiek hebben we sinds eind juli te maken met een neerwaartse trend. Opnieuw lag het laagste punt in dominantie net als in mei rond het supportgebied van 39.5%.

Mogelijk hebben we te maken met een dubbele bodem patroon, wat een omkeerpatroon is. Gedurende een dalende trend vormt zich de eerste bodem, in dit geval in mei. Vervolgens zien we dat dominantie wat hersteld en omhoog beweegt en zijn top heeft gevonden vlak onder de 50% (eind juli). Vanaf de top zien we dat de dominantie opnieuw in een neerwaartse trend terecht is gekomen en niet onder het niveau van de eerste bodem weet uit te komen.

Wanneer het daadwerkelijk gaat om een dubbele bodem patroon bestaat er een reële kans dat de bitcoin domaninatie de komende dagen sterk zal toenemen richting de recente top vlak onder de 50%. Het patroon is pas voltooid nadat dominantie boven de weertand van de vorige top weet uit te komen.

Dit betekent dat het verzilveren van winsten uit BTC/ALTCOIN trades rond de huidige tweede bodem verstandig kan zijn. Door de 4 uursgrafiek in de gaten te houden krijgen we eerder het signaal of dominantie inderdaad de komende dagen op gaat lopen.

4 uursgrafiek Bitcoin Dominantie | Dag des oordeels

Wanneer is de dag des oordeels daadwerkelijk aangebroken? Wanneer weten we met een grote waarschijnlijkheid dat de dominantie in een sterke uptrend terecht is gekomen? Hiervoor focussen we ons op de 4 uursgrafiek.

We zien dat de 200 MA’s op dit moment nog naar beneden hellen, maar langzaam afbuigen naar horizontaal (neutraal). Zolang de dominantie zich onder de 200 MA’s bevindt is er nog niet veel aan de hand en is de algehele trend nog altijd neerwaarts. Dit veranderd wanneer de MA’s daadwerkelijk horizontaal zijn afgebogen en de dominantie boven de 200 MA’s uitkomen neemt het risico op een sterk oplopende bitcoin dominantie toe, hetgeen kan duidden op een voltooiing van het dubbele bodem patroon.

Wanneer dit scenario zich voordoet wil jij niet vol in de BTC/ALTCOINS trades zitten terwijl bitcoin dominantie zijn weg omhoog snel vervolgd. Sterker nog je wil op zijn minst voor de tijd de nodige winsten verzilverd hebben.

Op de 1 uursgrafiek zien we dat dominantie op dit moment opgesloten zit tussen de 200 MA en 200 EMA. Een sterke uitbraak boven de beide MA’s is een eerste signaal om het scenario zoals zojuist besproken op de 4 uursgrafiek nauwlettend in de gaten te houden. De laatste keer dat dominantie langdurig boven de 200 MA’s wist uit te komen en consequent als support diende bereikte dominantie zijn recente top van 49%.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar!

Bitcoin Chocoladeletter
        

Laat een bericht achter