Bitcoin Update: “Decision Time”

Sinds de ongekende bitcoin dump van bijna 20% eerder deze week, zien we dat de koers nu zijwaarts beweegt vlak onder het voormalig supportgebied $46.500. Bitcoin zal de komende week een beslissing gaan nemen. Krijgen we een krachtige reversal of houdt de neerwaartse trend aan?

In deze update bekijken we uiteraard de grafieken op verschillende tijdsbestekken en bespreken de mogelijke scenario’s. Maar we staan ook stil bij de drie basisprincipes achter het succesvol traden.

*NIEUW* De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van de lekkerste Belgische chocolade, nu verkrijgbaar!

Drie basisprincipes achter het succesvol traden

Achter het succesvol traden liggen drie basis principes ten grondslag die te maken hebben met  psychologie & mentaliteit. Wanneer je een mogelijke trade-setup wilt beoordelen doe je dit aan de hand van onderstaande drie pijlers:

1. Persoonlijke situatie
2. Risk/Reward Ratio
3. Waarschijnlijkheid

We zoomen in deze update enkel in op de derde pijler “waarschijnlijkheid”. De definitie van waarschijnlijkheid is: “de mate van aannemelijkheid dat een bepaald scenario zich daadwerkelijk zal gaan voordoen”. Het bepalen van de kans op een bepaald scenario helpt ons (mede) bij het maken van een afweging. Moeten we de trade wel of niet aangaan? Waarschijnlijkheid is dus iets anders dan het voorspellen van de toekomst (glazenbol). In de cryptowereld bestaan er simpelweg geen garanties, maar kun je wel de kans op een bepaald scenario inschatten.

Korte terugblik…

Onderstaande grafiek komt uit de Bitcoin Update van vorige week. Voor de bitcoin dump lag onze focus al een aantal weken op het bereiken van het weerstandsgebied rond $52.500. De reden dat we er met een grote waarschijnlijkheid vanuit konden gaan dat bitcoin ons prijsdoel van $52.500 zou gaan behalen, kwam voort uit het feit dat we o.a. op de dagrafiek sinds eind juli te maken hadden met een bullish markstructuur. Higher lows werden consequent opgevolgd door higher highs.

Na het doorbreken van weerstand verschoven we onze focus naar het volgende weerstandsniveau daarboven, net zolang totdat de recente prijsactie ons een reden zou geven hier anders over te  denken. Bitcoin gaf ons, nadat het weerstandsgebied rond $52.500 daadwerkelijk had aangetikt, een goede reden om hier nu anders over te denken.

Door de gewijzigde marktsituatie zullen we aan de hand van de verschillende tijdsbestekken bekijken of de kans op een krachtige reversal waarschijnlijk is. Of moeten we rekening houden met een aanhoudende neerwaartse trend?

Mocht je meer willen weten over de drie basisprincipes, zie: Succesvol traden: persoonlijke situatie, risk/reward en waarschijnlijkheid

Bitcoin daggrafiek | niet per definitie een ramp 

Door het creëren van een lower low gedurende de dump eerder deze week, heeft bitcoin zijn bullish marktstructuur doorbroken.

We handelen de afgelopen dagen vlak onder het voormalig supportgebied $47.000 die nu voor de nodige weerstand zorgt. Daarnaast zien we ook dat we door de dump de 200 MA als support verloren is gegaan. De huidige veranderde marktstudie verteld ons dat de waarschijnlijkheid dat we de komende periode te maken krijgen met een aanhoudende neerwaartse trend aanzienlijk groter is geworden.

Bitcoin heeft tenslotte zijn bullish trend doorbroken en het gebied rond $47.000 alsmede de 200 MA’s zullen bij een opleving voor de nodige weerstand gaan zorgen. Betekent dit dat we vanaf nu rekening moeten houden met een maandelen lange bearmarkt? Of dat bitcoin verder wegzakt richting $20.000?

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Zeker niet, wat het ons verteld is dat de kans hierop nu aanzienlijk groter is ten opzichte van de weken voor de dump. Wanneer we terug in de tijd gaan zien we dat we begin van het jaar met een vergelijkbare marksituatie te maken hadden (gele cirkel). In die periode hadden we uiteindelijk slechts te maken met een tijdelijk onderbreking van de trend. Een rampscenario als een maandenlange bearmarkt bleef dus uit.

Voor een krachtige reversal richting de $50.000 is er voor de bulls nog een hoop werk te verzetten. Het terugwinnen de 200 MA en het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus ($46.5000 / $49.500). Als eerste zullen de lagere tijdbestekken de nodige tekenen van kracht moeten gaan tonen.

4 uusrgrafiek | nog altijd tekenen van zwakte 

Bitcoin laat op dit tijdsbestek nog steeds tekenen van zwakte zien, omdat we er nog steeds niet in zijn geslaagd om belangrijke prijsniveaus terug te winnen. Daarnaast handelen we nog altijd onder de 200MA’s en hebben we te maken met een bearish doorbroken marktstructuur.

Dit betekent dat de kans op meer neerwaartse prijsactie op dit moment groot is. Mochten we de komende dagen nog altijd geen tekenen van kracht zien en de neerwaartse trend dus voort duurt,  verplaatsen we onze focus naar de $42.500 en het supportgebied rond $40.000. Dit zijn goede prijsdoelen waar we mogelijk een trendomkeer kunnen verwachten.

Een eerste teken van kracht op dit tijdsbestek zou het terugwinnen van het supportgebied rond $46.500 zijn, alsmede de beide 200 MA’s. In dit geval geeft recente prijsactie ons een reden om anders over de huidige marktsituatie te gaan denken en krijgen we mogelijk te maken met een krachtige reversal.

1 uursgrafiek | Krachtige reversal of neerwaartse trend?

Zolang we op de lagere tijdsbestekken nog geen enkele tekenen van kracht zien is het meest waarschijnlijke scenario dat we de komende dagen te maken zullen krijgen met verdere koersdalingen, dit is tenslotte wat de huidige nieuwe trend ons verteld.

Binnen de huidige neerwaartse trend kunnen we gewoon te maken krijgen met een korte ‘opleving’. Ervanuit gaande dat bitcoin een tijdelijke bodem heeft gevormd rond $44.500 zou een beweging omhoog (+6%) richting de 200 EMA en de $46.500 niet ondenkbaar zijn.

De grotere trend op dit moment is bearish het doorbreken hiervan begint wanneer we op dit tijdsbestek de situatie bullish weten om te buigen, belangrijke prijsniveaus weten terug te winnen, wat vervolgens zijn uitwerking moet hebben op de 4 uursgrafiek en uiteindelijk weer een bullish trend op de daggrafiek. Er is dus behoorlijk wat werk aan de winkel voor de bulls om de huidige trend weer om te buigen naar een bullish trend.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter