Bitcoin Update: Aan welke kant sta jij?

De laatste dag van de maand mei is aangebroken, de maand waarin bitcoin er (nog) niet in slaagde de psychologische grens van $10.000 met overtuiging te doorbreken. De maand waarin bitcoin neerwaarts is uitgebroken uit het trendkanaal, waar het zich sinds 12 maart in bevond. Maar desondanks zijn er op dit moment veel positieve signalen die er op duiden dat er zomaar een hele mooie periode voor bitcoin aan kan gaan komen! Sta jij aan de kant van de bulls of aan de kant van de bears? Laat na het lezen van deze nieuwe Bitcoin Update weten aan welke kant jij staat!

Bitcoin dag-grafiek trendkanaal & driehoek

Bitcoin eindigde vorige week met een neerwaartse uitbraak uit het trendkanaal (zie blauwe pijl in grafiek). Verdere prijsdaling of een flinke dump bleef echter uit. Sterker nog de bulls namen al vrij snel de controle over. De rest van de week stond in het teken van herstel, met als ultieme doel voor de bulls: weer terug te komen in het trendkanaal.

“Iedere bullmarkt start met een Golden Cross!”

Opvallend is dat de rally van de afgelopen dagen gister een halt werd toegeroepen (paarse pijl). Exact tegen de onderkant van het trendkanaal en de bovenkant van een symmetrische driehoek (symmetrical triangle), welke sinds ruim 3 weken wordt gevormd. De kans is groot dat bitcoin de komende dagen het oranje supportgebied ($9.000 – $9.100) gaat opzoeken. Het supportgebied valt nagenoeg samen met de onderkant van de driehoek. Bij een succesvolle retest is een opwaartse uitbraak voor 15 juni reëel. Bij een opwaartse uitbraak staat bitcoin nog een aardige klus te wachten, namelijk een gevecht tegen een aantal behoorlijk sterke weerstandslijnen vlak boven de driehoek. Waar deze weerstandsgebieden liggen kom ik later op terug.

Golden cross is een feit

Naast het feit dat de kans op een opwaartse uitbraak uit de huidige driehoek statistisch gezien groter is dan een neerwaartse uitbraak is nog een belangrijke indicator die de kans op een opwaartse uitbraak vergroot. De Golden Cross is inmiddels een feit, zie grafiek hieronder. Het is uiteraard geen garantie maar ieder begin van een nieuwe bullmarkt in het verleden startte met een Golden Cross.

In de grafiek is goed te zien dat in de meeste gevallen, wanneer de koers boven de 200 MA (200-daags voortschrijdend gemiddelde) uitbreekt, er een periode van prijsstijgingen volgt. Zolang de koers stand houdt boven de 200 MA, nu rond $8.550, kunnen we omhoog blijven kijken. Meer informatie over de Golden Cross vind je hier.

MACD op de week-grafiek

Wanneer we naar de weekgrafiek kijken zien we nog een signaal die er op duidt dat de kans op een opwaartse uitbraak groot is. Namelijk de MACD op de weekgrafiek is overduidelijk in bullish territorium terecht gekomen. Ook hier geldt dat in de meeste gevallen een periode van prijsstijgingen volgt. Kijk maar eens naar de periode tot aan all time high, eind 2018. Of de periode van januari 2019 tot juli 2019.

Wat verder opvalt in de weekgrafiek is dat ook hier weer een driehoek wordt gevormd. De bovenkant van de driehoek is een meer jaren trendlijn waar bitcoin, ook de laatste vier weken, maar niet in slaagt om te doorbreken. Daarnaast zie je in de driehoek een grijze stippellijn, welke ongeveer gelijk staat met de onderkant van het trendkanaal waar we het hiervoor over hebben gehad. Houdt de stippellijn stand? Wanneer bitcoin hier niet in slaagt is een retest van de onderkant van de driehoek (rond $6.200) wel degelijk een scenario om rekening mee te houden.

Support en weerstand, de 4 uur-grafiek

In de grafiek hieronder zijn de belangrijkste weerstandslijnen en supportlijnen ingetekend. Zowel de weerstandslijnen als de supportgebieden zijn genummerd, in de lagende onder de grafiek kun je zien op basis waarvan de lijnen en gebieden tot stand zijn gekomen.

1. – $10.000
De grens van $10.000, een mooi rond getal, maar ook psychologisch een weerstandslijn die moeilijk te doorbreken is. Begin mei is bitcoin een week in gevecht geweest om deze lijn te doorbreken, ja de koers heeft wel boven de $10.000 gestaan, echter voor korte duur.

2. – $9.750
Belangrijke weerstandslijn waar de rally van gister een halt werd toegeroepen. De afgelopen maand heeft deze lijn al meerdere malen laten zien een significante rol te spelen. Het gaat om Fibonacci level 0.382 gemeten vanaf $3.128 (december 2018) tot aan $13,868 (juni 2019).

3. – $9.530
Deze weerstandslijn werd tijdens de rally van gister nog doorbroken, op het moment van schrijven test bitcoin deze lijn, houdt de nieuwe supportlijn nu wel stand? Ook deze lijn komt voor uit een Fibonaccilevel, namelijk gemeten vanaf all-time-high naar dieptepunt in december 2018 ($3.128)

4.- gebied $9.300 tot $9.275
In dit supportgebied zijn meerdere indicatoren die een rol spelen. Onder andere de 20-daags voortschrijdende gemiddelde (20 MA) en de 9-daags exponentieel voortschrijdende gemiddelde (9 EMA).

5. – gebied $8.860 tot $8.750
Onder andere de 350-daags voortschrijdend gemiddelde (350 MA) en de 50-weeks voortschrijdende gemiddelde (50 MA).

6. gebied $8.550 – $8.480
Onder andere de 300-daags voortschrijdend gemiddelde (300 MA) en de 9-weeks exponentieel voortschrijdende gemiddelde (9 EMA).

7. gebied $8.250$8.050
In het onderste supportgebied bevindt zich de 200-daags voortschrijdend gemiddelde (200 MA) en de 21 weeks exponentieel voortschrijdende gemiddelde (21 EMA).

WINACTIE | Bitcoin On The Wall | t.w.v. €125,-

De winactie start morgen! 1 juni 2020!!!

Meer weten?

Volg Bitcoin Debuut op Social Media door op één van de icons hieronder te klikken.
Zo ben jij op 1 juni als eerste op de hoogte en maak je kans op deze te gekke prijs!

                                                                                                                    

WINACTIE | Bitcoin Debuut
WINACTIE | Bitcoin Debuut | start 1 juni 2020!

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

 

Margin Traders

Laat een bericht achter