Bitcoin Golden Cross

Bitcoin Update: Golden Cross startsein bullmarkt?

Het leek wel oud & nieuw tijdens de bitcoin halving afgelopen maandag. We blikken kort terug en kijken naar hoe de koers de afgelopen dagen reageerde. Gaat er deze maand een Golden Cross plaatsvinden? Dit en nog veel meer in een nieuwe Bitcoin Update!

Prijsniveau nu, lager dan voor de halving

De koers is in de dagen na de halving geleidelijk aan gaan stijgen. 3 dagen na de halving stond de koers 15% hoger ten opzichte van de koers op het moment van de halving. Kleine kanttekening hierbij is wel dat de koers voor de halving een correctie kende van -17% en dat we tot op heden nog niet in zijn geslaagd het prijsniveau van voor de halving te doorbreken, zie grafiek hieronder.

In mijn vorige update, The Trend is your Friend, maar hoelang nog, hebben we ingezoomd op de koersontwikkelingen rondom de halving van 2016. In de 24 dagen na de halving daalde de koers met -30%. Maar dit gebeurde niet direct na de halving, sterker nog in eerste instantie steeg de koers nog licht, na 20 dagen werden de eerste scheuren zichtbaar. In de vier daaropvolgende dagen kreeg bitcoin de zwaarste klappen, een gegeven om de komende weken in het achter hoofd te houden.

Bitcoin grafiek prijsniveau halving

Verkeren Bulls in problemen?

Het is een traditie aan het worden, de bulls zijn slecht aan het weekend begonnen. De opgaande trend die bitcoin heeft ingezet na de halving werd door de bears op vrijdag resoluut een halt toegeroepen. Met één rode 4-uurs candle werd de prijsstijging van donderdag teniet gedaan. Vannacht lieten de bulls even van zich horen, is een verrassingsaanval in de maak? Of wordt het zoals de meesten verwachten gewoon weer een bearish weekend voor bitcoin? Blijf scherp en gefocust beperkt je risico’s zoveel mogelijk in dit soort weekenden!

Bitcoin grafiek - Bulls in problemen?

Bitcoin balanceert op bodem trendkanaal

Sinds de correctie vlak voor de halving vormt bitcoin in een opwaartse trendkanaal, zie grafiek. De koers balanceert sinds gisteren op de bodem van het trendkanaal. Bij eerdere aanrakingen met de onderkant van het trendkanaal volgde een mooi bounce. Het tegenovergestelde zien we ook gebeuren. Bij iedere aanraking met de bovenkant van het trendkanaal volgt een correctie. Belangrijk voor vandaag en morgen is dat bitcoin stand houdt en we een mooie bounce gaan zien.

Bitcoin grafiek trendkanaal
Update: vlak na het maken van bovenstaande grafiek heeft de bounce inderdaad plaatsgevonden en de koers schommelt op dit moment rond $9.750. 

Bitcoin Golden Cross in de maak

De laatste dagen wordt er weer veel over gesproken, de Golden Cross die naar alle waarschijnlijkheid volgende week zal gaan plaatsvinden. Maar wat is het eigenlijk?

De Golden Cross vindt plaats wanneer voortschrijdend gemiddelde (Moving Average) op relatief korte termijn boven een voortschrijdend gemiddelde op lange termijn komt. De meest bekende Golden Cross is wanneer de 50-daags voortschrijdend gemiddelde (50 MA) de 200-daags voortschrijdend gemiddelde (200 MA) doorkruist.

Een Golden Cross wordt door handelaren gezien als een bullish signaal en er wordt al snel geroepen dat dit het startsein is van een nieuwe (tijdelijke) bullmarkt. Het tegenovergestelde wanneer de 200 MA de 50 MA doorkruist spreekt men van een Death Cross. Het goede nieuws is dat de Golden Cross mogelijk nog deze maand zal gaan plaatsvinden, het slechte nieuws is dat een Golden Cross geen garantie geeft dat er ook daadwerkelijk een nieuwe bullmarkt van start zal gaan.

Wanneer we naar de grafiek hieronder kijken zien we links de Golden Cross van 23 april 2019, deze heeft toen duidelijk voor een bullmarkt gezorgd en bracht de koers uiteindelijk naar $14.000. Wanneer we naar de meest recente Golden Cross kijken, die van 18 februari 2020, zien we dat het toen toch echt anders uitpakte. Direct nadat de Golden Cross had plaatsgevonden is de koers gaan zakken, met uiteindelijk de crash richting $3.800 op 10 maart 2020.

Als de Golden Cross daadwerkelijk plaatsvindt is de kans dat dit deze keer positiever uitpakt groot. De corona-test heeft bitcoin inmiddels redelijk doorstaan, het sentiment op de markt is beduidend positiever, gesterkt door de recente halving. Kortom genoeg reden om de aanstaande Golden Cross nauwlettend in de gaten te houden!

Bitcoin Golden Cross

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

 

Margin Traders

 

Laat een bericht achter