Altseason

Bitcoin Update: Altcoin feestje nog tot eind juli  

De strijd tussen de Bulls en de Bears kunnen we eigenlijk geen gevecht meer noemen, het lijkt eerder op touwtrekken of een strategisch potje schaken. Neutraal terrein is het gebied rond $9.260. Geen van de partijen is in staat zijn territorium boven of onder dit gebied vast te houden. De Altcoins bouwen aan de zijlijn een feestje en profiteren optimaal. Hoelang het feestje nog gaat duren? Je Leest het in een nieuwe Bitcoin Update!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

200 EMA is neutraal terrein

Op de 4-uurs grafiek hieronder zien we het getouwtrek tussen de Bulls en de Bears. Zoals gezegd is de lijn van $9.260 neutraal terrein. Deze lijn komt nagenoeg overeen met de 200 EMA en vormt het neutrale middengebied. Het lukt geen van de partijen om echt stand te houden, het middengebied veranderd van support naar weerstand en van weerstand weer naar support. De afgelopen week heeft bitcoin een drietal keren support gevonden op de 300 EMA die als een soort bodem fungeert vlak onder het middengebied van $9.260.

Falling wedge op daggrafiek

Bitcoin is duidelijk in een neerwaartse trend terechtgekomen vanaf begin juni ($10.428). Ook al is de volatiliteit beperkt, de trend is toch echt neerwaarts. Door 4 lagere hoogtepunten op rij zien we dat bitcoin een falling wedge patoon aan het vormen is. Met een stevig plafond aan de bovenzijde en een bodem die ook al meerdere keren is getest. Het is wachten op het moment dat de bears in actie komen om de prijs richting de onderkant van de falling wedge te duwen. De onderkant van de falling wedge is op dit moment rond de $8.600. Het zou logisch zijn wanneer de onderkant eerst nog een keer getest wordt (lager laagtepunt), voordat we uiteindelijk ergens in augustus opwaarts kunnen gaan uitbreken. Een opwaartse uitbraak zou de prijs boven de $11.000 brengen, dit komt redelijk overeen met mijn prijsverwachting voor komende zomer: deze zomer nog naar $13.000

Iedere dag een nieuwe partner voor de 20 SMA

Nagenoeg de hele week is de 20 SMA van eigenaar gewisseld (bulls v.s. Bears). We zien dat de koers een aantal dagen de 9 EMA heeft gecombineerd met de 20 SMA. Terwijl één ding ook deze week weer extra duidelijk is geworden, de 50 SMA blijft een sterke weerstandslijn. De blauwe cirkels geven de lagere hoogtepunten aan die de bovenkant van de falling wedge vormen.

Bitcoin Dominantie in neerwaartse trend

Onderweg naar de bitcoin halving is de bitcoin dominantie uit de driehoek gebroken. Vlak voor de daadwerkelijke halving is de dominantie begonnen met af te nemen. Deze neerwaartse trend heeft zich na de halving verder doorgezet. Vervolgens was de bitcoin dominantie in juni stabiel, maar hier is aan het einde van de maand een einde aan gekomen. Wanneer we de blauwe trendlijn in de grafiek bekijken, is de kans groot dat we eind juli een bitcoin dominantie gaan zien van 63% en misschien wel even 62%. Dit betekent in ieder geval nog een (mini) Altseason voor de komende twee weken.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter