Fakeout Bitcoin

Bitcoin Update: stilte voor de storm of fakeout?  

Eindelijk weer wat actie van bitcoin deze week met een aantal sterke dagen op rij. De koers is met toenemende volume uit de falling wedge gebroken en boven het eerste belangrijke weerstandsniveau uitgekomen. Krijgen we dit weekend de stilte voor de storm? Of eindigt de huidige rally in een fakeout?

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Nog maar weinig veranderd

We zoomen eerst even uit om te kijken hoe bitcoin er op dit moment voor staat. Ondanks een goede week is er ten opzichte van de laatste weken nog maar weinig veranderd. De koers begeeft zich al ruim twee maanden in dezelfde range ($9.100 – $10.500). De middenlijn in deze range is rond $9.800, een weerstandslijn die al een lange periode moeilijk te doorbreken blijkt te zijn. De huidige range speelt overigens al ruim een jaar een belangrijke rol.

“onderschat de strijd om Fibonacci level 0.382 op de weekgrafiek niet’

Breakout uit falling wedge

De koers is opwaarts uit de falling wedge gebroken en heeft de eerste belangrijke weerstandslijn doorbroken, namelijk die van $9.475. Dit betekent dat bitcoin er eindelijk weer in is geslaagd een hoger hoogtepunt neer te zetten, ten opzichte van het vorige lagere hoogtepunt. Het eerst volgende belangrijke weerstandsniveau ligt rond $9.794 en gevolgd door de $10.000 grens. Optimale prijstarget van de uitbraak is $10.200.

Bitcoin falling wedge

Bitcoin weer boven Moving Averages

Tijdens de uitbraak heeft de koers een aantal Moving Averages weten te doorbreken. Bitcoin begeeft zich weer boven de 9 EMA, 50 SMA en de 20 SMA, zie grafiek. De 9 EMA (oranjelijn) heeft zich de afgelopen dagen los weten te maken van de 20 SMA (groene lijn) en probeert nu de onderlinge afstand te vergroten. Mijn verwachting is dat wanneer de 20 SMA ook de 50 SMA (blauwe lijn) weet te doorkruisen er steeds meer handelaren een long positie zullen gaan innemen. Met als gevolg verdere koersstijgingen richting $9.794 en de $10.000 grens. Wanneer de 200 SMA (zwarte lijn) de 350 SMA (grijze lijn) weet te doorkruisen kunnen we pas echt vuurwerk verwachten.

Bitcoin Moving Avareges

“de koers kan in een oogwenk onder de $9.240 terechtkomen”

Belangrijk Fibonacci level weekgrafiek

Met het einde van deze week voor de deur een korte blik op de week grafiek en de verschillende Fibonacci levels gemeten vanaf all-time-high. In de grafiek hieronder kun je in één oogopslag zien hoe belangrijk het is dat de koers stand weet te houden boven Fibonacci level 0.382 ($9.438). Bitcoin is al 13 weken op rij in gevecht om door het Fibonacci level 0.382 heen te breken en boven te blijven. Wanneer we kijken naar juni/juli vorig jaar zien we hoe belangrijk het voor bitcoin is om boven de 0.382 uit te komen. Toen bitcoin erin slaagde schoot de koers in nog geen 2 weken van $9.438 naar $14.000. In de maanden erna diende deze lijn weer als support.

Bitcoin Fibonacci Levels

Stilte voor de storm of fakeout?

Door de ontwikkelingen van de afgelopen dagen blaken de bulls van het zelfvertrouwen. Wanneer bitcoin er dit weekend in slaagt om stand te houden boven de $9.438 (Fib. 0.382) verwacht ik in de nieuwe week een voortzetting van de net ingezette rally en dus een verder stijgende koers. Dit zou gezien de huidige situatie het meest voor de hand liggen. Maar onderschat de strijd om het Fibonacci level 0.382 op de weekgrafiek niet. Bij een mislukte poging om deze te doorbreken kan de koers in een oogwenk onder de $9.240 terechtkomen en eindigt de huidige rally alsnog in een soort fakeout…

Korte terugblik

12 juli 2020Bitcoin Update Altcoin feestje nog tot eind juli
De Altcoins hebben er nog steeds zin in en de afgelopen dagen zijn het met name de top 10 Altcoins die het erg goed doen (LTC, ADA, BCH en natuurlijk ETH). De bitcoin dominantie is zelfs wat lager uitgekomen dan verwacht. Een verdere daling zal het Altcoin feest de komende week alleen nog maar groter maken.

5 juli 2020Bitcoin Update: deze zomer nog naar $13.000
Het scenario dat we deze zomer nog een koers gaan zien van $13.000 is nog steeds reëel. De huidige koersontwikkelingen wijzen er inderdaad op dat bitcoin een nieuwe bodem heeft gevormd, die als springplank zal dienen op weg naar $13.000.

Profiteren van het Altcoin Feest? Maak kennis met Margin Traders!

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter