Bitcoin Update: deze zomer nog naar $13.000

Bitcoin begeeft zich in een downtrend, er is weinig volatiliteit, het sentiment is langzaam aan het omslaan en de meeste analisten verwachten een verdere koersdaling. Gezien de ontwikkelingen van de laatste weken absoluut geen gekke gedachte. Toch is mijn verwachting dat koersstijgingen niet lang meer op zich zullen laten wachten. Een prijstarget deze zomer van $13.000 of meer is realistisch. Waarom? Dat lees je in een nieuwe Bitcoin Update.

>>> koop je bitcoins direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Target zomer 2020

Bitcoin begeeft zich nog altijd boven de opwaartse trendlijn vanaf het dieptepunt van december 2018. Na het bereiken van het recente hoogtepunt in juli vorig jaar, is de koers in een scherpe downtrend terecht gekomen. Met een sterk begin van 2020 wist de koers uit de downtrend te breken en steeg uiteindelijk door tot boven de $10.000. Bitcoin wist geen stand te houden boven deze grens en bereikte door de crash in maart een dieptepunt onder de $4.000. Overigens betekende dit ook een dieptepunt voor de aandelenmarkt en voor de koers van zilver en goud. Na een sterk herstel stonden mei en juni wederom in het teken van het gevecht om de magische grens van $10.000.

Bitcoin vormde tijdens de crash een V-bodem en veerde snel op richting de $10.000, op dit moment is bitcoin in mijn ogen wederom een nieuwe bodem aan het vormen die als springplank zal dienen.  Zie blauwe cirkel in grafiek. Dit betekent niet dat de koers vanaf nu niet meer zal dalen, sterker nog een daling met name aan het begin van de nieuwe week is goed mogelijk. Mijn verwachting is in tegenstelling tot velen anderen niet dat de koers onder de $8.500 zal gaan uitkomen, een eventuele wick daargelaten. De koers zal hoofdzakelijk zijwaarts verder bewegen richting het einde van de blauwe cirkel. Wanneer we de cirkel verlaten en het weerstandsniveau van $9.400 doorbreken zijn de bulls los. In korte tijd kan de koers zomaar $1.000 tot $2.000 stijgen om uiteindelijk uiterlijk in september zijn zomer target van $13.000 te bereiken.

Zijn er garanties? Nee in de cryptowereld is niets zeker. Maar waar de meeste mensen een koersdaling verwachten wordt de kans op een koersstijging groter. Er spelen ook andere factoren die ik in de volgende hoofdstukken de revue laat passeren.

Consolidatie en Accumulatie

Als ik naar de huidige koersontwikkelingen kijk, lijkt het er sterk op dat we op dit moment te maken hebben met een periode van consolidatie en accumulatie. Beide zijn erg belangrijk om te bepalen met wat voor marktsituatie we te maken hebben. Even kort een definitie van beide termen.

Consolidatie
Periode die volgt op na een sterke down- of uptrend, een marktsituatie waarin de koersveranderingen minder heftig zijn en de waarde min of meer gelijk blijft.

Accumulatie
Het geleidelijk verkrijgen van bitcoin, zonder dat de koers wordt opgedreven.

Na een sterke uptrend vanaf de crash in maart zijn we in een consolidatiefase terechtgekomen. Aan elke stijging komt tenslotte een einde. Maar let op, het feit dat we de uptrend in juni verlaten hebben, hoeft absoluut geen verkoopsignaal te zijn. Er is een reële mogelijkheid dat de koers, na een periode van consolidatie, opnieuw opwaarts uitbreekt en de stijgende trend zich alsnog voortzet.
Een consolidatiefase is voor de grote investeerders het moment om bitcoin te accumuleren en dit doen ze uiteraard op zo een manier dat de prijs niet wordt opgedreven. Op deze manier kunnen investeerders straks bij een opwaartse uitbraak optimaal profiteren van hun eerder verkregen bitcoin.

accumulatie en consolidatie

Golden Cross op weekgrafiek

Nog een reden om de komende weken koersstijgingen te verwachten is de Golden Cross, die nu plaatsvindt, op de weekgrafiek. De 20 EMA (exponential moving average) kruist op dit moment de 50 SMA (simple moving average). Dit is in de geschiedenis van bitcoin slechts drie keer eerder voorgekomen (in juli 2012, oktober 2015 en juni 2019). Het is niet altijd zo dat de koers direct na de Golden Cross omhoog schiet, sterker nog in juli 2012 en oktober 2015 duurde het maanden. Echter in de periode die volgde steeg de koers met 2.000% tot 7.000% over een periode van meer dan een jaar. De laatste keer, in juni 2019, steeg de koers direct na de golden cross flink door, echter was de totale bullmarkt periode kort en de stijging aanzienlijk minder circa 75%. Hoe dan ook heeft een dergelijke Golden Cross in de geschiedenis altijd geleid tot een aanzienlijke koersstijging.

weekgrafiek golden cross

Juli wordt cruciale maand

De bulls zijn al 9 maanden in gevecht om het gebied boven het Fibonacci Level 0.382 ($9.448) te doorbreken. Juli wordt de tiende maand waarin de bulls een nieuwe poging kunnen gaan doen. Mochten ze hierin slagen betekent dit tevens een opwaartse uitbraak uit de driehoek en de start van een nieuwe bullmarkt. Zie grafiek hieronder.

Meer informatie hierover vindt je in mijn vorige update: ook in juni lukte het maar niet.

Mijn voorspellingen

– Lichte koersdaling begin van de nieuwe week.
– Bitcoin vormt een nieuwe bodem en komt niet onder de $8.500.
– Bitcoin gaat deze zomer nog een koers halen tussen $12.300 en $13.850.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter