Bitcoin Update: Bearish Swing Failure Patroon of Buy the Dip?

Bitcoin laat ons een vorm van zwakte zien die we de laatste dagen niet meer gewend zijn. We bespreken in deze update de lagere tijdbestekken om een beeld te krijgen van de huidige prijsactie. Hebben we te maken met een ‘buy the dip’ kans of een bearish Swing Failure Patroon?

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

4 uursgrafiek | bearish Swing Failure Patroon (SFP)

Ondanks het feit dat we de koers gisteren een higher high hebben zien maken boven het weerstandsgebied van $47.000 en het feit dat de stijging van de afgelopen dagen ervoor zorgde dat de bearish breuk in de marktstructuur teniet werd gedaan. Hebben we onverwachts te maken met een bearish argument waar we ons bewust van moeten zijn. Dit bearish argument is een bearish Swing Failure Patroon (SFP).

In de cryptowereld betekent dit het doorbreken van een belangrijk prijsniveau of gebied, om vervolgens winsten te nemen in de buurt van het hoogtepunt en vervolgens zien we de koers snel in tegenovergestelde richting bewegen.

Daarnaast kun je een bearish SFP ook bepalen aan de hand van vier punten wanneer we kijken naar de RSI. Als eerste zal de RSI boven de 70 uitkomen (1). Vervolgens valt de RSI terug onder 70 (2), RSI stijgt, maar komt niet meer boven de 70 (3). Tot slot daalt de RSI daalt tot onder de meest recente low (4).

Op dit moment beweegt de RSI nog vlak boven het meest recente low, we zullen de komende uren gaan zien of het patroon in zijn geheeld bevestigd wordt. Maar wanneer de bounce in de RSI niet meer boven de 70 uitkomt kun je in theorie al spreken van een bearish Swing Failure Patroon. Vrij recent nog, op 5 augustus, hebben we te maken gehad met een bullish SFP, stop loss order werden geraakt en de liquiditeit voor een beweging in tegenovergestelde richting (omhoog) werd opgehaald.

Bitcoin bearish Swing Failure Pattern SFP

Gewijzigde markstructuur van bullish naar bearish

Bitcoin heeft gisteren een lower high neergezet en dit betekende een breuk in de bullish markstructuur op dit 4 uurgrafiek. De daling vanmorgen, waarbij de koers een lower low creëerde is de bevestiging van een gewijzigde markstructuur van bullish naar bearish. De kans op een verdere correctie richting $44.000 en $42.500 is op dit moment door de gewijzigde structuur groter geworden. De bulls zullen aan de bak moeten om de huidige bearish trend te doorbreken en weer om te buigen naar bullish.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Met in ons achterhoofd het gegeven dat we op de daggrafiek nog altijd te maken hebben met een bullish markstructuur is het zeker niet ondenkbaar dat we de bodem van de huidige daling inmiddels hebben bereikt en we vanaf hier weer gaan stijgen. Komen we onder de recente lows van $45.550 uit dan hou ik in ieder geval rekening met verdere koersdalingen aan het begin van de week.

Vanaf nu gaan we weer op zoek naar de eerste tekenen van kracht om zo ook een mogelijk ‘buy the dip’ kans te identificeren. Een eerste teken van kracht zullen we op de lagere tijdsbestekken krijgen.

Voorlopig moeten we naar kortere tijdsbestekken kijken en beoordelen of er meer zwakte zichtbaar wordt.

1 uursgrafiek | boven de 200 MA’s blijven is cruciaal

Wat we de komende dagen willen zien voor verdere stijgingen is dat we op dit tijdsbestek de huidige bearish structuur weten om te buigen. Dit kan door direct een higher high te vormen boven de $47.360 of met een tussenstap. De tussenstap zou een lower high zijn die vervolgens wordt opgevolgd door een higher low boven de $45.550. Het prijsniveau $45.550 blijkt de afgelopen week al een significante rol te spelen.

Het feit dat we op dit tijdsbestek nog altijd handelen boven de beide 200 MA’s is een bullish argument. De laatste keer dat we in de buurt kwamen van de MA’s en de 200 EMA daadwerkelijk succesvol als support getest werd. Volgde in de dagen daarna een mooie stijging van bijna 10%.

Mochten we in plaats hiervan de 200 MA’s als support verliezen en dus de bearish markstructuur op zowel de 1- als de 4 uursgrafiek aanhoudt kan dit uiteindelijk zijn uitwerking hebben op de bullish markstructuur op de daggrafiek.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter