Bitcoin Update: koers richting $52.500 als we boven $43.923 blijven

Door een sterk weekeinde begeven we ons eindelijk boven het weerstandsgebied rond $47.000. Dit weekend hebben we te maken met een ‘weekend range’ en hierbinnen zien we de koers zijwaarts bewegen en dit zal naar alle waarschijnlijkheid ook vandaag het geval zijn. Een uitbraak uit de huidige prijsrange zullen we waarschijnlijk pas aan het begin van de nieuwe week gaan zien.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

4 uursgrafiek | niets wijst op een trendwijziging 

Nadat de koers een low heeft gecreëerd rond $43.923, zijn we afgelopen vrijdag weer boven het weerstandsgebied van $47.000 uitgebroken. Door de stijging van de afgelopen dagen is bitcoin er in ieder geval in geslaagd een higher high neer te zetten. Het is nog niet gezegd dat de huidige high ook het eindstation is. We zien de koers dit weekend redelijk zijwaarts beweegt en zullen moeten afwachten welke kant het uiteindelijk zal uitbreken, waarschijnlijk ergens begin van de nieuwe week.  Daarna is het wachten totdat bitcoin opzoek zal gaan naar zijn higher low ergens boven de $43.923.

Nu we op alle tijdsbestekken weer te makken met een overwegend bullish beeld verwachten we dat de trend zich voortzet ten minste tot aan het volgende grote weerstandgebied rond $52.500. Een mogelijke trendomkeer zou hier logischerwijs kunnen plaatsvinden. Mochten we ook het gebied rond $52.500 met succes weten te veroveren, richten we ons vervolgens op het weerstandsgebied vlak onder de $60.000.

Uiteraard houden we in de tussentijd tekenen van zwakte in de gaten die ons mogelijk een signaal geven dat we onze verwachtingen moeten bijstellen en we wellicht al voor het bereiken van het weerstandsgebied $52.500 te maken krijgen met een trendwijziging. Voor nu is er overigens niets dat wijst op een aanstaande trendwijziging.

De 200 MA’s zijn nog steeds de meest ideale regio waar de koers bij een correctie support kan gaan vinden. Wanneer de beide 200 MA’s de komende dagen iets verder omhoog weten te kruipen, richting de $44.000, maakt het doorbreken van de huidige bullish trend op dit tijdsbestek een stuk lastiger. Want zoals eerder gezegd hebben we een higher low boven de $43.923 nodig voor voortzetting van de huidige bullish trend.

1 uursgrafiek | waar we op letten is niet wat we verwachten

Zoals eerder aangekaart bij de 4 uursgrafiek is er niets dat wijst op een aanstaande trendwijziging en dit geldt ook voor dit tijdsbestek. We zijn afgelopen vrijdag boven het weerstandsgebied rond $47.000 uitgebroken, nadat we hier bijna twee weken zijn afgewezen.

Alle tijdsbestekken laten met overtuiging zien dat we te maken hebben met een sterke opwaartse trend. Het is voor nu dus logischer om verdere koersbewegingen omhoog te verwachten en onaangenaam verrast te worden als dit tijdsbestek en de 4 uursgrafiek de eerste tekenen van zwakte beginnen te vertonen.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Een eerste teken van zwakte op dit tijdsbestek zal zijn wanneer we de 200 MA’s als support verliezen en dit is eigenlijk sinds begin augustus al het geval. Het verliezen van de MA’s brengt ons in een positie dat er eigenlijk geen logische plek meer is om een ​​higher low te vinden op de 4 uursgrafiek. Anders gezegd er is dan maar weinig wat ons ervan weerhoudt boven de $43.923 te blijven en dit betekent dat bitcoin misschien helemaal geen higher low gaat vinden.

Dit is waar we op moet letten om mogelijk onze verwachtingen van verdere koersstijgingen richting $52.500 bij te stellen, maar dit is niet wat we de komende dagen kunnen verwachten.

15 minuten grafiek | zijwaarts in weekend range 

Eerder in deze update hebben we het gehad over het feit dat we sinds het doorbreken van het weerstandsgebied $47.000 dit weekend zijwaarts bewegen. De zijwaartse prijsactie van dit weekend zien we goed terug op de 15 minuten grafiek.

Het hoogtepunt van afgelopen maandag (MH) was $48.073, sinds we hier afgelopen vrijdag weer boven zijn gekomen hebben we te maken met een soort weekend range. Met aan de onderkant $48.073 en aan de bovenkant van de range $49.364.

De kans is groot dat ook vandaag dit de range zal blijven totdat we aan het begin van de week een uitbraak krijgen. De 200 MA’s bewegen zich omhoog en bevinden zich inmiddels nagenoeg in het midden van de huidige prijsrange. Dit kan helpen om de koers uiteindelijk opwaarts uit de range te duwen.

In ieder geval zal de 15 minuten grafiek ons als eerste een signaal geven welke richting het opgaat. Is de higher high op de 4 uursgrafiek nog niet bereikt en krijgen we een volgende beweging omhoog? Of is de higher high een feit en gaan we eerst op zoek naar een higher low voordat we weer verder omhoog kunnen kijken?

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter