Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Bestemming onbekend

Zoals verwacht wist bitcoin deze week inderdaad opwaarts uit de Bullish Pennant te breken. Het verwachte target van $ 14.000 werd net niet gehaald, het hoogtepunt van de uitbraak lag op $13.200. Wie op het moment van de uitbraak instapte wist een mooie rendement te behalen van bijna 15%. Het laat maar weer eens zien dat goede technische analyses onmisbaar zijn bij het handelen in bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin wist de opwaartse trend na de uitbraak niet vast te houden en zakte na het hoogtepunt van de uitbraak terug naar het niveau van voor de uitbraak.

Weerstand en support voor Bitcoin

Als we naar de grafiek kijken zien we twee belangrijke support gebieden. Aan de bovenkant een weerstandsgebied tussen $13.000 – $13.260 en aan de onderkant een supportgebied tussen $10.600 – $10.800. Op het moment van schrijven test de koers het supportgebied aan de onderkant van $10.600 – $10.800. De koers wordt door de 4 uurs EMA (Exponential Moving Average) naar beneden gedrukt richting het support gebied. Dit zou zomaar een mooi punt kunnen zijn om in te stappen met de verwachting dat bitcoin hier support vindt en weer omhoog bounced terug boven de EMA. Dit zou dan ook het meest bullish scenario zijn. De koers kan zich dan de komende dagen gaan klaarmaken voor de weg omhoog richting weerstandsgebied aan de bovenkant ($13.000 – $13.260).

Aan de andere kant is een bearish scenario op dit moment ook zeker niet ondenkbaar. In dit scenario houdt het supportgebied van $10.600 – $10.800 geen stand. De kans is dan groot dat we opnieuw de grens van $10.000 of zelfs $9.371 gaan testen.

Fibonacci levels

Waar komen al deze support- en weerstandsgebieden vandaan? Als we naar grafiek 2 kijken zie je de Fibonacci retracement tool vanaf all-time-high tot aan het dieptepunt. Als we kijken naar het weerstandsgebied aan de bovenkant zien we dat de $13.260 lijn overeenkomt met het Fibonacci Level 0.786. Het supportgebied aan de onderkant $10.600 – $10.800 is gebaseerd op eerdere prijsontwikkelingen. De koers heeft rond dit gebied meerdere malen weerstand en support gevonden. De $9.371 grens komt weer overeen met het Fibonacci level van 0.382.

Meer weten over Fibonacci Levels? <klik hier>

Mijn bitcoin verwachting

Voor het eerst sinds een aantal weken is het moeilijk te voorspellen welke kant bitcoin op zal gaan. Er zijn drie opties:

1. Bitcoin breekt neerwaarts door het supportgebied aan de onderkant en zakt terug richting $9.371.

2. Bitcoin schommelt de komende week in het trendkanaal tussen de twee weerstandsgebieden.

3. Bitcoin breekt opwaarts door het weerstandsgebied aan de bovenkant, op zoek naar een nieuw hoogtepunt.

Welke optie verwacht jij?

Advies voor komende week:
Op sommige momenten is de beste optie om even helemaal niets te doen en dit is precies zo’n moment! Wees geduldig en wacht de komende dagen rustig af welke kant de markt op zal gaan.

 

bitcoin grafiek 14 juli 2019

 

bitcoin grafiek 14 juli 2019 Fibonacci levels

Laat een bericht achter