Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: bitcoin hard onderuit

De afgelopen dagen consolideerde de bitcoin koers in een bullish pennant patroon. Het betreft een voortzettingspatroon en vaak een goede manier om de koersrichting te voorspellen. Kenmerkend voor een bullish pennant is dat het volume steeds verder afneemt. Op het moment dat de uitbraak plaatsvindt zien we het volume explosief toenemen (zie grafiek). Omdat het een voortzettingspatroon betreft en we deze vanuit een opgaande trend zijn ingegaan is de kans op een opwaartse uitbraak het grootst.

Bitcoin verrast

Waar de meeste handelaren verwachte dat de koers zijn opwaartse trend zou hervatten en dus opwaarts uit de driehoek zou breken, besluit bitcoin het tegenovergestelde te doen. De koers breekt neerwaarts uit en in een tijdsbestek van ongeveer 5 min is de koers met 6% hard onderuit gegaan. Op dit moment lijkt de koers te stabiliseren rond $11.400. De kans dat we nog iets verder gaan wegzakken en de supportzone van $10.800 – $11.000 opnieuw gaan testen komende dagen is vrij groot.

Van weerstand tot support

We zullen moeten afwachten welke kant de markt op besluit te gaan. De supportzone van $10.800 – $11.000 is ieder geval een belangrijke zone om in de gaten te houden. Vorige week (zie update: nog één push omhoog) ondervond bitcoin nog behoorlijke weerstand van deze zone. Nu de weerstand gebroken is zou deze zone bij een volgende ontmoeting moeten fungeren als een supportzone. Zolang de supportzone $10.800 – $11.000 stand houdt is er eigenlijk nog niet veel aan de hand. Slaagt bitcoin hier niet in? Dan is de kans groot dat we eerst verder weg zullen zakken naar de supportlijn van $10.400, voordat we weer omhoog kunnen gaan kijken.

Altcoins blijven bloeden

Doordat bitcoin neerwaarts uitbrak zagen we iets van verlichting bij de meeste altcoins. Maar zoals de afgelopen weken aangegeven hebben de altcoins het erg zwaar. Iedereen die de afgelopen weken investeerde in altcoins heeft in bitcoin waarde verloren. Tot dat we de altcoinmarkt echt zien opleven en de bitcoin dominantie duidelijk afneemt, is het handelen in altcoins zeer risicovol!

Bitcoin grafiek 10 augustus 2019

 

 

Laat een bericht achter