Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: nog één push omhoog?

Aan het begin van de week vond bitcoin support in het supportgebied tussen $9.200 – $9.400 (1). De rest van de week volgde de koers de opgaande supportlijn en heeft dit weekend het weerstandsgebied van $9.800 – $11.100 een aantal keer getest, tot nu toe (nog) zonder succes (2).

Voor nu heeft Bitcoin een hoogtepunt bereikt rond $10.900 waar we zoals gezegd een aantal keer zijn afgewezen (3). Ik verwacht na een kleine correctie de komende week nog één push omhoog richting de bovenkant van het weerstandsgebied op $11.100, voordat we een grotere correctie kunnen gaan zien. De grotere correctie zal in ieder geval tot aan de (paarse) middenlijn rond $10.100 zijn (4).

Interessante week voor bitcoin

We zullen de komende week moeten zien wat voor type correctie we gaan krijgen. Houden we stand boven de middellijn $10.100 maar in ieder geval boven de $9.800 dan kunnen we ons klaarmaken voor een nieuwe run omhoog richting $12.000 en hoger. Als bitcoin geen stand weet te houden boven $9.800 kunnen we zomaar verder weg zakken richting nieuwe dieptepunten. Het beloofd in ieder geval een interessante week voor bitcoin te worden. Belangrijke punten om op in te spelen zijn binnen de huidige zone zoals eerder gezegd de bovenkant op $11.100 en de onderkant op $9.200. Een uitbraak uit de huidige zone zal bepalen welke kant de koers op gaat.

Altcoinmarkt in capitulatiezone

De altcoins leken in de laatste week van juli een teken van leven te geven, echter voor korte duur. Zodra bitcoin aan zijn rally omhoog (2) begon, slaagde altcoins er niet in mee te liften. Bitcoin stond een herstel van de altcoinmarkt niet toe en de meeste altcoins gingen wederom hard onderuit. Zolang we geen echt herstel in de altcoinmarkt zien, zal dit nog wel even zo blijven. De altcoinmarkt begeeft zich in een capitulatiezone, waar mensen de hoop beginnen te verliezen. Vervolgens kunnen altcoins zomaar vanuit het niets met 100% – 500%  herstellen, net zoals bitcoin deed vanaf zijn dieptepunt rond $3.000. Als bitcoin de komende week inderdaad een grotere correctie ondervindt richting $10.100 kan dit zomaar een keerpunt zijn voor de altcoinmarkt.

Voor dit moment is het handelen in altcoins nog steeds erg risicovol, zeker op korte termijn en voor de altcoins met een kleine marketcap. Wel overweeg ik de komende week een aantal posities in te nemen in de grotere altcoins als Ethereum, XRP en Litecoin voor de langere termijn.

Geloof jij nog in herstel van de altcoinmarkt?

bitcoin grafiek 4 augustus 2019

 

Laat een bericht achter