Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: September to Remember

Bitcoin is onderweg naar misschien wel de belangrijkste cryptomaand van dit jaar. De kans is groot dat de zomervakantie wordt afgesloten met een flinke koersuitbraak voor bitcoin in september. De richting van de uitbraak (bullish of bearisch) is bepalend voor welke kant we de komende tijd op gaan. Is bitcoin op weg naar een nieuw hoogtepunt of moeten we rekening houden met verdere koersdalingen?

Bitcoin vormt symmetrische driehoek

Als we naar de grafiek hieronder kijken zien we in het oranje de symmetrische driehoek waar bitcoin zich in begeeft. De driehoek kenmerkt zich door twee naar elkaar toe lopende trendlijnen (hogere laagtepunten en lagere hoogtepunten). Naar mate de tijd vordert wordt de range waarbinnen de koers zich kan bewegen steeds nauwer, een explosieve uitbraak zal uiteindelijk plaatsvinden. Als we naar de onderste lijn van de driehoek kijken zien we dat de koers al vier keer support heeft gevonden op deze opwaartse lijn, namelijk half juli, eind juli, half augustus en de afgelopen dagen. Naarmate een supportlijn vaker succesvol wordt getest, des te sterker zal de supportlijn worden. Over het algemeen breekt de koers uit in de richting van de koersbeweging van vóór het ontstaan van de driehoek. In dit geval zou dit betekenen dat de kans op een opwaartse uitbraak groter is dan een neerwaartse uitbraak. Gezien het feit dat we de driehoek zijn gaan vormen na een flinke koersstijging eind juni.

Koersdoelen bij uitbraak

Bij een optimale koersuitbraak kun je het doel bepalen door de hoogte van de driehoek aan het begin op de plek van de uitbraak te plaatsen, dit komt neer op onderstaande koersdoelen:

Koersdoel opwaartse uitbraak: circa $ 15.000
Koersdoel neerwaartse uitbraak: circa $ 6.400

Belangrijke support en weerstandsniveaus voor bitcoin

Bij een uitbraak worden de koersdoelen niet in een rechte lijn bereikt. Onderweg naar zijn doel zal de koers op verschillende punten weerstand of support ondervinden. In onderstaande grafiek zien we een aantal belangrijke prijsniveaus waar we de komende tijd mee te maken zullen gaan krijgen.

Als we omhoog kijken zie we dat bij een opwaartse uitbraak het weerstandsgebied van $10.720 – $10.920 doorbroken zal moeten worden. Het is niet ondenkbaar dat het moment dat we de bovenkant van dit weerstandsgebied doorbreken ($10.920), dit ook het moment van de uitbraak wordt. Namelijk het punt waar de bovenkant van het weerstandsgebied samenkomt met de bovenkant van de driehoek, ergens rond 10 september. Een ander belangrijk weerstandslijn is die van $11.270, de bovenkant van de driehoek kruist deze weerstandslijn begin september. Bij een opwaartse uitbraak zal de weerstandslijn van $12.000 (vorig hoogtepunt) een belangrijke test voor bitcoin zijn. Als we hier succesvol doorheen weten te breken kunnen we verdere koersstijgingen gaan zien richting het ultieme einddoel van circa $15.000!

Bij een neerwaarts uitbraak moeten we de supportlijnen van $9.923 en $9.098 goed in de gaten houden. Vindt de koers hier geen support kunnen we verder wegzakken richting $8.000 en in het meest bearisch scenario richting het einddoel van $6.400.

Wat verwacht jij van september? Gaat de koers richting een nieuw hoogtepunt?

Invloed Bakkt op bitcoin koers

Eindelijk is het zover, op 23 september zal Bakkt van start gaan met zijn bitcoin futures voor institutionele investeerders. Na een jaar van vertragingen veroorzaakt door wettelijke obstakels, heeft Bakkt vorige week bekend gemaakt dat het groen licht heeft gekregen van de toezichthouders.

De verwachtingen omtrent de start van Bakkt zijn hoog en dit is ook niet zo gek. Bakkt is onderdeel van ICE net als de New York Stock Exchange, de grootste aandelenbeurs ter wereld. De bitcoin future contracten van Bakkt worden daadwerkelijk volledig ‘gebacked’ door Bitcoins. De bitcoin futures van Bakkt opent de deuren voor vele grote institutionele investeerders, die met flink vermogen veilig kunnen inspringen in de cryptowereld.

Zal de bitcoin koers ook meteen op 23 september flink gaan stijgen? Mijn verwachting is dat niet direct bij de start van Bakkt de koers omhoog zal schieten. Maar stel je eens voor dat de koers in de eerste helft van september opwaarts uit de driehoek weet te breken, dan kan de aanstaande start van Bakkt zomaar zorgen voor een flink FOMO effect nog voor de daadwerkelijke start. Een ding is zeker op langere termijn zal de komst van het nieuwe institutionele geld zorgen voor een stijgende bitcoin koers.

bitcoin grafiek 24 augustus 2019

 

Laat een bericht achter