Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Bitcoin in gevarenzone

Wie mijn vorige update gelezen heeft was gewaarschuwd, gevaar ligt op de loer en bitcoin begeeft zich in de gevarenzone. De door de meeste verwachte breakout richting $11.500 laat in ieder geval nog even op zich wachten. Is de daling van -6% van afgelopen vrijdag het startsein voor meer grote koersbewegingen? Bitcoin staat deze week voor een cruciale keuze.

Bearish cross MACD is een feit

In de vorige update Breakout op losse schroeven’ beschreef ik het gevaar wat op de loer lag, namelijk de aanstaande bearish cross van de MACD. De bearish cross van de MACD is inmiddels een feit, zie onderstaande grafiek. We zullen met name vandaag en morgen moeten afwachten of dit inderdaad tot een hogere verkoopdruk gaat leiden en verdere koersdalingen gaan plaatsvinden. Eén ding is zeker, bitcoin heeft niet veel tijd meer om het tij te keren en zal komende dagen echt een mooie koersstijging moeten laten zien. Alleen dan kan komende week nog enigszins bullish uit gaan pakken.

Bitcoin grafiek 11 november 2019 MACD
Bitcoin grafiek 11 november 2019 MACD

Laatste redmiddel voor bitcoin

Na de koersdaling van afgelopen vrijdag leek bitcoin gister enigszins te herstellen, echter ondervond de koers te veel weerstand op de 200 DMA. Vervolgens is de koers gaan zakken en op het moment van schrijven wordt een belangrijke supportlijn getest. Deze lijn begeeft zich in het midden van een belangrijke supportgebied rond $8.785, zie stippellijn in groen supportgebied (zie grafiek hieronder). Wanneer deze supportlijn geen stand houdt is er nog één redmiddel over, de onderkant van het supportgebied op $8.665,-. Wanneer we hier geen bounce terug omhoog zien gaat bitcoin verder wegzakken en de bovenkant van de grotere falling wedge testen ($8.250). Pas na een uitbraak boven het rode supportgebied van $9.300 – $9.500 kunnen we verder omhoog gaan kijken. Voor nu schommelt de koers tussen het supportgebied aan de onderkant en het weerstandsgebied aan de bovenkant, maar hoe dan ook zal bitcoin deze week een cruciaal besluit moeten gaan nemen (!).

Bitcoin grafiek 11 november 2019
Bitcoin grafiek 11 november 2019

Belangrijke supportlevels:
$8.665 – $8.890 > belangrijk support gebied, diende eind oktober nog als weerstand.
$8.785 > middenlijn van supportgebied, wanneer doorbroken grote kans op verdere koersdalingen.
$8.250 > bovenkant van grotere falling wedge waar we eind oktober uit zijn gebroken.
$7.682 > belangrijk supportlevel eind oktober.

Belangrijke weerstandslevels:
$9217 > 200 DMA (200-daags voortschrijdende gemiddelde).
$9.300 – $9.500 > belangrijk weerstandsgebied, was tot eind oktober nog support.
$9.770 > belangrijke weerstandslijn, hoogste punt na correctie 40% rally eind oktober.

Is er dan niks bullish aan bitcoin?

Op basis van technische analyse ziet het er de komende week niet goed uit voor bitcoin. Verdere koersdalingen liggen duidelijk voor de hand. Op het moment van schrijven bevindt bitcoin zich echt in de gevarenzone en test de onderkant van het belangrijke supportgebied van $8.665 – $8.890. Wanneer het supportgebied geen stand weet te houden wordt het echt een sombere week voor bitcoin.

MAAR juist hier liggen kansen! Wanneer we inderdaad verder wegzakken, alle indicatoren en de menigte bearish zijn, kan bitcoin zomaar besluiten een onverwachte vlucht omhoog te nemen. Dit is dan ook de enige positieve hoop die ik heb voor bitcoin deze week!

 

Laat een bericht achter