Waar bitcoin verkopen

Waar bitcoin verkopen? Makkelijk en veilig!

Wil jij bitcoin verkopen maar je weet niet waar? Bitcoin Debuut helpt je! In dit artikel laat ik je door middel van een stappenplan zien hoe jij makkelijk en snel je bitcoin kunt verkopen.

Waar bitcoin verkopen stappenplan

Door middel van onderstaande stappen te volgen verkoop je makkelijk en veilig jouw bitcoin. Ik adviseer eerst het hele artikel door te lezen en pas daarna de verkooporder te plaatsen. Op deze manier kom je niet halverwege het proces voor verrassingen te staan.

Stap 1 – hoeveel bitcoin verkopen

Zelf verkoop ik altijd mijn Bitcoin bij Bitonic omdat over het algemeen de koers hier het gunstigste is en het proces snel, eenvoudig en betrouwbaar. Geef eerst in de tabel hieronder (rechtsboven) aan dat je bitcoin wilt verkopen. Vervolgens vul je in de tabel in hoeveel bitcoin je wilt verkopen en klik op verkopen:

 


Stap 2 – plaats jouw verkooporder

Vul de gevraagde gegevens in en uiterlijk de volgende werkdag wordt de uitbetaal opdracht doorgegeven aan jouw bank.

Let op:
Zorg er altijd voor dat het bitcoin retour adres correct is! (dit is dus het bitcoinadres van je wallet waarvandaan jij je bitcoin gaat versturen.)

 

Waar bitcoin verkopen

Tip:
Stuur jouw bitcoin bij voorkeur vanaf je eigen wallet. Rechtstreekse verzending vanaf een exchange wordt afgeraden omdat jouw bitcoin vaak te laat aankomt!

Vervolgens wordt er een verkooporder aangemaakt en een uniek bitcoin adres speciaal voor deze verkoop transactie. Je hebt hier de mogelijkheid straks vanuit jouw wallet het ontvangstadres via de QRcode in te scannen.

Belangrijk:
1. Gebruik altijd een miners-fee! Ik adviseer minimaal een miners-fee te hanteren van BTC 0.0003 en bij voorkeur BTC 0.0005. De meeste wallets doen dit overigens tegenwoordig al automatisch.
2. Stel je wenst 1 bitcoin te verkopen en de miners-fee is 0.0005, dan geef je in de tabel hierboven dus aan dat je BTC 0.9995 wilt verkopen. Je trekt de miners-fee dus altijd af van het totaal aantal te verkopen bitcoins!

Stap 3 – verstuur jouw bitcoin vanuit je wallet

Log nu in op je eigen wallet waar je jouw bitcoin hebt opgeslagen en kies voor WITHDRAW en scan de QRcode van jouw verkooporder en druk op verzenden!

 

Ook interessant: Waar bitcoin kopen met iDEAL? Makkelijk en veilig!

 

Heb je nog vragen over het verkopen van bitcoin?
Neem gerust contact met me op!

Hoe bitcoin aankopen

 

Waarschuwing:
Het kopen of handelen in Bitcoin en/of andere cryptomunten kan zeer risicovol zijn. Investeer nooit met geld dat je niet kunt missen. Informatie op deze website is geen financieel advies.

Laat een bericht achter