bitcoin stijgt

Bitcoin update: bitcoin koers stijgt naar zeldzame hoogte

Het is in de historie pas twee keer eerder voorgekomen dat de bitcoin prijs stijgt naar het vrij onbekende gebied boven de $10.500. Want sinds de bullmarkt van 2017 begaf de koers zich 77.5% van de tijd onder het huidige niveau. Zorg ervoor dat je profiteert van de huidige marktsituatie, want als de geschiedenis zich herhaalt zal het niet al te lang gaan duren…

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Nog 11 weken boven de $10.500

De eerste keer dat de bitcoin koers boven het gebied van $10.000 – $10.500 wist uit te komen was tijdens de bullmarkt eind 2017. De koers wist toen 17 weken in het gebied boven de $10.500 te blijven. Daarna volgde een periode van maar liefst 63 weken waarbij bitcoin er niet meer in slaagde om terug in dit gebied te komen. Pas in juni 2019 stijgt de bitcoin prijs weer tot boven het blauwe gebied. Dit keer weet bitcoin hier voor een periode van 14 weken vol te houden. Ons geduld werd op de proef gesteld en het heeft 44 weken geduurd tot aan het moment waar we nu zijn.

Wanneer de geschiedenis zich herhaalt zal bitcoin minimaal 11 weken in het huidige gebied blijven tot begin oktober en maximaal 17 weken tot half november.

– De koers begeeft zich 77.5% van zijn tijd onder de $10.500,- (107 weken)
– De koers begeeft zich 22.5% van zijn tijd boven de $10.500,- (31 weken)

Bitcoin stijgt

Nog één laatste horde te gaan

In de grafiek hieronder is aan de rechterkant het zogeheten volumeprofiel van bitcoin weergegeven ook wel VPVR genoemd. Met hulp van het volumeprofiel kun je in één oogopslag zien welke prijsniveaus het meest significant zijn op basis van volume. Het volume profiel maakt inzichtelijk op welke specifieke prijsniveaus er veel handelsvolume is of juist weinig.

3 weken geleden slaagde bitcoin erin het belangrijke ‘Point of Control’ (POC) te doorbreken, $9.326. Dit is vanaf de bullmarkt eind 2017 de koers waarbij het meeste handelsvolume is. Wanneer we kijken naar de huidige koers zien we dat er boven de $12.000 nog maar weinig volume is. Dit komt omdat de koers hier simpelweg niet vaak komt. Dit betekent ook dat wanneer de koers het laatste stukje weerstand bij $12.000 weet te doorbreken, de weg open ligt richting $14.000 en hoger. Dit betekent ook dat de volatiliteit aanzienlijk zal gaan toenemen. Omdat er weinig handelsvolume is in dit gebied kan de koers zomaar in korte tijd $1.000 omhoog of omlaag schieten. Er staan ons minimaal 11 interessante weken te wachten!

Belangrijke levels boven $12.000 zijn:
$13.360 – Fibonacci level 0.618 gemeten vanaf all-time-high
$16.150 – Fibonacci level 0.786 gemeten vanaf all-time-high

Bitcoin VPVR

* Blauwe ster in grafiek komt overeen met de bodem die ik beschreef in de update: deze zomer nog naar $13.000.

Dit patroon geeft een prijstarget van $17.000

De afgelopen weken heeft bitcoin een gigantische Head and Shoulders formatie gevormd, zie grafiek. De donker blauwe lijn is de neklijn rond $10.388. Prijstarget van de formatie bereken je door een lijn te trekken van de neklijn naar het uiterste puntje van het hoofd. Deze lijn plaats je op het punt waar de rechter schouder uitbreekt boven de neklijn. Dit geeft een prijstarget van $17.000.

Head & Shoulders formatie.

4-uurs grafiek toont eerste tekenen van zwakte

Sinds lange tijd zullen de bears weer een klein beetje hoop hebben gekregen wanneer ze naar de 4-uur grafiek hieronder kijken. Hoewel de marktsituatie en de grafieken op hogere timeframes er allemaal nog steeds optimistisch uitzien, is in de grafiek een eerste bearish signaal zichtbaar. Bitcoin heeft een lager hoogtepunt neergezet, zie zwarte pijlen. De trendlijn die de 2 toppen met elkaar verbind zal de komende week belangrijk gaan worden.

Bearish scenario is dat de koers er niet in slaagt om de trendlijn te doorbreken, dit betekent dat bitcoin opnieuw een lager hoogtepunt zal gaan neerzetten.

Het meest optimistische scenario zou zijn als de koers de trendlijn weet te doorbreken en alsnog een hoger hoogtepunt creëert, om zo de bullish marktstructuur op alle timeframes volledig intact te houden (groene pijl).

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter