bitcoin horloge

Bitcoin update: bitcoin op weg naar cruciale ontknoping

Bereid je voor op een periode met weinig prijsactie en dit kan nog wel eens weken zo blijven. De koers zit opgesloten in een range en schommelt tussen support en weerstand. Bitcoin is op weg naar een cruciale ontknoping en het wordt er op of eronder voor de bulls!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Weekgrafiek – 20 EMA vlakt af

We pakken nog eens de symmetrische driehoek op de weekgrafiek uit de vorige update erbij. Twee weken geleden heeft de koers support gevonden exact op de bovenzijde van de driehoek en is sindsdien licht gestegen. Bitcoin begeeft zich nog steeds boven de 20 EMA (bullish). Wat opvalt is dat de 20 EMA lijn steeds meer aan het afvlakken is, een teken dat de koers in rustiger vaarwater is beland. Het licht blauwe gebied is een belangrijke range waar we naar alle waarschijnlijkheid de komende weken nog mee te maken zullen hebben.

Bitcoin weekgrafiek

Daggrafiek – weinig prijsactie verwacht

We zoomen iets verder in en nemen de daggrafiek onder de loop. Al bijna vier weken schommelt de koers in de range van $9.975 (support) en $11.150 (weerstand) met een middenlijn op $10.562,50. Het verschil tussen de onderkant van deze range en de middenlijn is 5% en dit geldt ook voor de middenlijn tot aan de bovenkant van de range. De koers schommelt een aantal dagen onder de middenlijn en vervolgens een aantal dagen erboven. Dit betekent dat zolang bitcoin zich in de huidige range begeeft, de koersverandering op een dag slechts een paar procent zal zijn.

Pas echte actie is te verwachten op het moment dat de koers support of weerstand doorbreekt. Daarnaast bepaald een uitbraak uit de huidige range of we de huidige bullmarkt voorzetten of we in een bearmarkt terecht gaan komen. Anders gezegd gaan we richting $12.000+ of gaat de koers de 200 EMA’s opzoeken op weg naar de $9.000.

De MACD leek begin van de week een bearish cross te maken maar op het nippertje besloot bitcoin hier een stokje voor te steken (zwarte pijl). Ook hier zien we dat de MACD aan het afvlakken is wat tevens duidt op een periode met weinig prijsactie.

Bitcoin daggrafiek

4-uur-grafiek – sterke weerstand MA’s

De afgelopen dagen consolideert de koers vlak onder de 200 MA en de 200 EMA welke als sterke weerstand fungeren. De laatste poging om boven genoemde MA’s uit te komen mislukte, de koers is vervolgens weer wat gaan dalen. Dat de koers de afgelopen dagen nadrukkelijk het gevecht aangaat om de MA’s te heroveren is op zicht een goed teken, beter dan het scenario waarbij de koers de belangrijke supportlijn van $9.975 was gaan opzoeken. Wanner bitcoin er de komende dagen in slaagt de MA’s terug te innen is een beweging omhoog richting de bovenkant van de huidige range $11.150 aannemelijk, dit zou een stijging van 4% betekenen.

Bitcoin 4-uur-grafiek

1-uur-grafiek – klaar voor stap omhoog?

Na de mislukte poging de 200 MA’s op de 4-uurs grafiek te heroveren is de koers gaan dalen. Op dit moment vindt de koers support net boven de 200 MA op de 1-uurs grafiek. Wanneer de 200 MA stand weet te houden kan dit de basis zijn voor een volgende stap omhoog en naar een nieuwe poging de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek te heroveren. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als de koers boven de 200MA en 200 EMA kan blijven op de 1-uurs grafiek.

Het verschil tussen bullmarkt of bearmarkt

Zolang de koers zich in de range van $9.975 (support) en $11.150 (weerstand) begeeft hoeven we geen grote prijsactie te verwachten. De kans is groot dat dit de komende weken zo zal blijven. Toch valt er binnen genoemde range best een paar procent winst te behalen. Hou hiervoor de supportlijn $9.975, de middenlijn $10.562,50 en de weerstandslijn van $11.150 goed in de gaten. De richting waarop de koers weet uit te breken uit de huidige range zal bepalend zijn en het verschil maken tussen een bullmarkt of een bearmarkt voor de periode die daarop volgt!

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter