bitcoin hoogtepunt

Bitcoin Update: sterke basis gelegd voor nieuw hoogtepunt

Bitcoin koers is ruim 8% gestegen sinds de update van vorige week ‘Eerste signalen trendomkeer zichtbaar’. De koers zit opgesloten tussen twee moving averages en zal komende week een richting moeten kiezen. De afgelopen 3 weken heeft bitcoin een sterke basis gevormd voor een verder stijgende koers, is bitcoin op weg naar een nieuw hoogtepunt? Hoe dit precies zit lees je in een nieuwe Bitcoin Update!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bullish retest symmetrical triangle

Bitcoin heeft de afgelopen weken een sterke basis gelegd voor verdere koersstijgingen de komende maanden. In de grafiek hieronder is een symmetrical triangle patroon (symmetrische driehoek) zichtbaar op de weekgrafiek. De afgelopen maanden hebben we het al vaker over dit patroon gehad, omdat deze al sinds eind 2017 een belangrijke rol speelt. Eind juli wist de koers na bijna 4 jaar eindelijk opwaarts uit de driehoek te breken.

De afgelopen 2 weken heeft de koers support gevonden exact aan de bovenkant van de driehoek. De eerder gebroken weerstand eind juli is de afgelopen weken succesvol opnieuw getest (bullish retest). Daarnaast hebben we ook nog de 20 EMA waar de koers zich nog steeds boven bevindt. Zoals al een aantal keer aangegeven in de updates is er sprake van een bullmarkt zolang de koers zicht boven de 20 EMA begeeft. De combinatie van een succesvolle retest van de eerder doorbroken weerstand en het feit dat de koers zich boven de 20 EMA begeeft, maakt het een hele sterke basis voor bitcoin, om de komende maanden op zoek te gaan naar een nieuw hoogtepunt.

bitcoin hoogtepunt
Bitcoin | week

8% winst in 1 week is best lekker

In de 1-uurs grafiek van bitcoin hieronder is de licht blauwe verticale lijn het moment waarop mijn update van vorige week, ‘Eerste signalen trendomkeer zichtbaar’, gepubliceerd werd. De koers is in de zes dagen die volgde met ruim 8% gestegen. De koers vond support op de 200 MA en een dag later wist het de 200 EMA te doorbreken. Dit in combinatie met een aanstaande bullish cross van de MACD op de dag grafiek waren de ingrediënten voor een stijging van ruim 8% afgelopen week.

De koers is er gisteren niet in geslaagd de belangrijke weerstandslijn rond $11.1150 te doorbreken, vervolgens is de koers gaan dalen. Op het moment van schrijven heeft de koers support gevonden op de supportlijn $10.775 en is met een bounce weer boven de 200 EMA uitgekomen.

Bitcoin
Bitcoin | 1 uur

Support, weerstand en de 200 EMA’s

Dan de 4-uurs grafiek, bitcoin begeeft zich tussen de supportlijn $10.775 aan de onderkant en $11.150 aan de bovenkant. Daarnaast hebben we nog de 200 MA en de 200 EMA die steeds verder naar elkaar toe knijpen. Het wordt afwachten welke kant de koers komende dagen uit gaat breken. We zullen ook rekening moeten houden met het scenario waarbij de supportlijn van $10.775 geen stand weet te houden en tegelijk de 200 EMA wordt doorbroken. Een belangrijke supportlijn om dan in de gaten te houden is de $9.975, welke ongeveer gelijk staat aan de bovenkant van de symmetrical triangle waar we het eerder over hadden.

Komende week wordt een beetje zoals het gemiddelde weerbericht, de zon schijnt maar er is ook kans op een bui. Met andere woorden de koers kan supportlijnen gaan testen, maar kan ook zomaar opnieuw het gevecht aan gaan met de weerstandslijn rond $11.150. Des te vaker een support of weerstandslijn getest wordt, des te groter is de kans dat die breekt. Op langere termijn, de komende maanden, ben ik er ieder geval van overtuigd dat de koers zijn weg omhoog zal gaan vinden en om die reden verkoop ik mijn bitcoins niet.

Bitcoin | 4 uur
Bitcoin | 4 uur

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter