Bitcoin Update: de (on)zekere toekomst na consolidatie

Velen zien consolidatie als een slecht teken, maar is dit terecht? Wat we zeker weten is dat de koers zal gaan uitbreken uit de huidige range, onzeker is welke kant bitcoin gaat kiezen. In deze update de belangrijke prijsniveaus, zodat jij optimaal kan profiteren als het moment van de uitbraak daar is.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin daggrafiek, consolidatie in belangrijke range

Zoals verwacht hebben we een week met weinig prijsactie achter de rug. De koers consolideert net boven de middenlijn $10.562 van de belangrijke range van $9.975 (support) en $11.150 (weerstand), zie ook de update van vorige week. Een break-out uit de huidige range is noodzakelijk om meer inzicht te krijgen in waar de markt op de middellange termijn naar toe gaat.

Een periode waarin de prijs consolideert is niet per definitie bearish. Sinds de crash in maart heeft de koers een sterk herstel laten zien en is in de periode erna met ruim 200% gestegen. Een adempauze is noodzakelijk om weer op kracht te komen. Een stabiele koers in de huidige onzekere tijden is zeker niet bearish en zolang de koers zich boven de 200 EMA en 200 MA begeeft hebben we nog genoeg reden om positief te blijven.

bitcoin consolidatie

Bitcoin 4-uur grafiek, nog meer consolidatie en driehoek patroon

Consolidatie zien we uiteraard ook terug op de 4-uurs grafiek, de huidige prijsactie ligt simpelweg in de range van $10.100 en $10.900. Een uitbraak uit deze range zal ons meer inzicht geven in waar de markt op termijn naar toe gaat. Een periode van consolidatie is zeker niet de ideale marktsituatie om in te handelen, tenzij je gaat voor korte termijn trades, met een paar procent winst. De 200 MA fungeert als weerstand en wordt op het moment van schrijven getest. Wanneer bitcoin erin slaagt de 200 MA en de 200 EMA te heroveren is dit een belangrijk signaal die duidt op een verdere koersbeweging omhoog.

Hou er rekening mee dat wanneer de middenlijn van de huidige range, zo rond $10.562 geen stand houdt de kans groot is dat de zwarte opwaartse trendlijn voor de zesde keer getest zal worden.

bitcoin consolidatie

Verder zien we op de 4-uurs grafiek dat de koers een driehoekpatroon aan het vormen is. De kans is groot dat de koers komende week uit het patroon zal gaan breken. Bij een opwaartse uitbraak is de prijstarget $11.150 en bij een neerwaartse $9.975, beide targets komen overigens overeen met de boven- en onderkant van de belangrijke range op de daggrafiek.

Bitcoin 1-uur grafiek – dalende trend

Op de 1-uur grafiek zien we op dit moment een bearish marktstructuur, een hoger hoogtepunt wordt opgevolgd door een lager hoogtepunt en dus een dalende trend. Dit is overigens logisch omdat de koers zich onder de 200 MA en EMA bevindt. Wanneer bitcoin er niet in slaagt de MA’s te heroveren zal de koers de onderkant van het supportgebied gaan testen en zich mogelijk opmaken voor een zesde aanraking van de zwarte opwaartse trendlijn.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter