Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: The sky is the limit

Wat een heerlijke week voor bitcoin. In mijn update van vorige week voorspelde ik dat bitcoin het gevecht met de belangrijke weerstandslijn van $9.400 aan zou gaan. Van een gevecht is eigenlijk nooit sprake geweest, bitcoin beukt zonder enige moeite dwars door de weerstandsgrens heen op weg naar de magische grens van $10.000. Maar ook deze grens was geen partij, als een raket schoot bitcoin ook hier dwars doorheen.

De grens van $9.400 komt overeen met de Fibonacci Level van 38,20% , gemeten vanaf all-time high. Dat bitcoin zonder enige moeite door deze belangrijke weerstandslijn weet te breken is echt bizar.

Meer weten over Fibonacce Levels: Fibonacci Retracements – Technische Analyse

De Bitcoin koers afgelopen week

De prijs van bitcoin stond aan het begin van de week op circa $9.068 en bevond zich in een ‘ascending channel’. Uiteindelijk weet bitcoin afgelopen vrijdag als een raket uit het kanaal te breken, dwars door de magische $10.000 grens heen. De piek van de uitbraak lag op $11.200. Bitcoin sluit de week af met een koers stand van $10.689 een winst van +18%.

Wat is de reden van de koersstijging afgelopen week?

Centrale banken verlagen rentetarieven

De FED en de ECB hebben deze week aangekondigd rentetarieven te verlagen. Met deze maatregel proberen centrale banken hun eigen valuta te devalueren en de eigen economie te stimuleren. Het gevaar zit hem in het feit dat andere landen reageren op de devaluatie en dit vervolgens ook gaan doen, met als gevolg een valutaoorlog (currency war). Het is een kortzichtige maatregel die op korte termijn resultaat kan geven maar op lange termijn fataal zal zijn.

Opvallend is dat zowel bitcoin als goud direct reageren. Bitcoin stijgt naar een nieuw hoogtepunt en goud bereikt zelfs zijn hoogste stand in 6 jaar. Investeerders maken direct de overstap naar bitcoin en goud om waardevermindering van hun vermogen te voorkomen.

Facebook lanceert cryptomunt ‘Libra’

Het is het meest besproken onderwerp van de afgelopen week. Facebook lanceert zijn eigen cryptomunt Libra. Los van de discussie of het een positieve ontwikkeling is of niet, of het wel of geen cryptomunt is, het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de cryptowereld weer veel vaker in het nieuws is. Dat een bedrijf zo groot als Facebook zijn eigen cryptomunt ontwikkeld draagt bij aan de verder toenemende adoptie.

Mijn verwachting

Op korte termijn ligt een correctie voor de hand, maar bitcoin is bezig met zijn parabolische beweging omhoog en dit maakt voorspellingen doen erg lastig. Je zou bijna denken dat de “sky de limit” is. Natuurlijk is dit niet het geval. Alles wat zo hard omhoog schiet, valt ook weer naar beneden. Dit kan een correctie zijn van 30% tot 40% of slechts een kleine correctie naar $10.000 of het eerste Fibonacci level van 0.236 op $9.400.

Mijn verwachting is dat de koers het de komende week rustiger aan gaat doen. Het lijkt er sterk op dat bitcoin op dit moment niet de kracht heeft om direct verder te stijgen. Het meest aannemelijke scenario is een correctie richting $10.000 en vanaf hier een krachtig herstel terug naar $11.200. Het blijft op dit moment moeilijk te voorspellen omdat er geen duidelijke indicatoren zijn welke kant we op zullen gaan. We zullen komende dagen moeten afwachten wat BTC besluit te doen.

Als de bitcoin koers komende week gaan corrigeren, onthoud dan goed dat we pas aan het begin van de bullmarkt staan. De huidige koers van bitcoin is nog steeds de helft van de laatste all-time-high. Als we straks naar een nieuw hoogtepunt gaan ben je blij dat je op tijd bent ingestapt!

Tip: lees ook eens “laatste waarschuwing, koop bitcoin!

Grafiek BTC Update 24 juni 2019

 

Laat een bericht achter