Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: breakout nog deze zondag

Wederom een week met weinig prijsactie voor bitcoin. De koersschommelingen worden steeds kleiner en het volume neemt af. De kans is groot dat we vandaag nog de week gaan eindigen met veel meer prijsactie dan we de afgelopen weken gewend zijn. Bitcoin maakt zich klaar voor een breakout uit het dalende trendkanaal.

Bitcoin breakout uit dalend trendkanaal (descending channel)

Een dalend trendkanaal, ook wel descending channel genoemd, wordt gevormd door twee parallel lopende lijnen die op gelijke afstand van elkaar liggen. De koers schommelt tussen de parallellen lijnen. In de grafiek hieronder zie je dat de bitcoinkoers in de eerste week van oktober ook al eens uit een dalend trendkanaal is gebroken. De vorige uitbraak vond plaats op het moment dat de koers via het dalende trendkanaal de belangrijke supportlijn van $7.770 testte. Gaan we vandaag een vergelijkbare prijsactie zien?

Bitcoin in boxen

In de grafiek zijn een aantal licht blauwe boxen ingetekend om de trend van de laatste weken zichtbaar te maken. Na een flinke koersbeweging komt de koers tijdelijk opgesloten te zitten in een box met weinig koersverschillen. Zodra de koers op- of neerwaarts uitbreekt volgt een nieuwe box, een nieuwe periode met relatief weinig koersverschillen.

Neerwaartse uitbraak: Bij een neerwaartse uitbraak uit het huidige dalende trendkanaal komt de koers in een nieuwe box te liggen. De bovenkant van deze nieuwe box ligt rond $7.250 en aan de onderkant rond $6.750.

Opwaartse uitbraak: Bij een opwaartse uitbraak is het koersdoel circa $8.650, wat overeenkomt met het hoogste punt waar het dalende trendkanaal is begonnen. Daarnaast komt dit koersdoel overeen met de bovenkant van de huidige box. Kan bitcoin vervolgens doorstoten naar een nieuwe box tussen $9.250 en $ 9.800?

“Tip: kom pas in actie op het moment dat de breakout daadwerkelijk plaatsvindt.”

bitcoin grafiek 20 oktober 2019

Support en weerstand voor Bitcoin

Belangrijke supportlevels voor bitcoin:
$7.770 = belangrijk support (3 keer getest).
$7.026 = Fibonaccilevel .236 (gemeten van all-time-high tot dieptepunt 2018).

Belangrijke weerstandslevels voor bitcoin:
$8.200 = was support, aantal dagen geleden doorheen gebroken
$8.650 = recent hoogtepunt (vorige week 200 DMA)
$9.080 – $9.480 = belangrijk weerstandsgebied, was tot eind september nog supportgebied.

Zie ook mijn vorige update: er is weer genoeg te vertellen!

bitcoin grafiek 20 oktober 2019

“Verwacht jij een op- of neerwaartse uitbraak uit het dalende trendkanaal?”

Laat een bericht achter