Bitcoin Update: BTC klaar om uptrend te hervatten?

Misschien wel het bekendste cliché in de cryptowereld, buy the dip. De afgelopen dagen hebben we kunnen zien dat iedere dip sterk werd opgekocht. Bitcoin maakt zich klaar om zijn uptrend te hervatten. Hiervoor is het heroveren van de $32.000 zone en de 200 MA’s de belangrijkste eerste stap.

De Bitcoin Webshop van Nederland | *Sale*  

Korte terugblik

In de vorige update: bullish marktstructuur doorbroken, hebben we het gehad over de gewijzigde marktstructuur van bullish naar bearish op de daggrafiek en de lagere tijdsbestekken. In de update werd geadviseerd hier de komende dagen rekening mee te houden en niet geheel onterecht. Want in de dagen die volgde hebben we gezien dat de koers zijn bearish markstructuur heeft voortgezet met lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten. Vanaf het schrijven van de update afgelopen zondag tot aan het dieptepunt hebben we de koers ruim 11% zien dalen.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Maar er is ook goed nieuws! Doordat de afgelopen dagen iedere dip sterk werd opgekocht lijkt bitcoin voor nu een bodem gevormd te hebben. We kunnen weer voorzichtig omhoog gaan kijken, zie grafiek hieronder:

Bitcoin daggrafiek | bodem gevormd

Wanneer we naar onderstaande daggrafiek kijken zien we dat Bitcoin er nog niet in geslaagd is om zijn bearish marktstructuur te doorbreken. Doordat de dips iedere keer sterk zijn opgekocht lijkt er wel een voorlopige bodem te zijn gevormd. De eerste echte test is het heroveren van het weerstandsgebied rond de $32.000 waar we straks dieper op in zullen zoomen. Maar het blijft belangrijk om ook rekening te houden met een bearish scenario. Zeker gezien het feit dat de markstructuur op de daggrafiek nog altijd bearish is. Belangrijke prijsniveaus om dan in de gaten te houden zijn die net onder de $30.000 ($29.250 – $29.750), gelijk aan de huidige bodem en het gebied net onder de $28.000.

Bitcoin 4 uur | eerste hindernis de 200 EMA

Ook op de 4 uur grafiek zien we duidelijk terug dat we nog steeds te maken hebben met een bearish markstructuur. Eerste belangrijke hindernis voor bitcoin op dit tijdsbestek is het heroveren van het weerstandsgebied rond $32.000. Hier bevindt zich ook de 200 EMA (blauwe lijn). Vervolgens dient ook de 200 MA heroverd te worden en mocht bitcoin ook hierin slagen kan de koers de bovenkant van de dalende weerstandslijn rond $35.500 gaan opzoeken (grijze lijn). Dit zou vanaf het moment van schrijven een stijging van zo’n 12% betekenen.

Bitcoin 1 uur | komende uren cruciaal 

Ook op dit tijdsbestek hebben we nog steeds te maken met een bearish marktstructuur. De beide MA’s zijn de afgelopen dagen nog niet echt kunnen testen. Al voor het bereiken van de MA’s werd de koers afgewezen. Op dit moment bevind de koers zich in het weerstandsgebied van $32.000. We zullen de komende uren in de gaten moeten houden of we deze weten om te zetten in support. Als bitcoin hierin slaagt lijkt een bearish scenario voor de komende dagen te zijn afgewend.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter