Bitcoin marktstructuur

Bitcoin Update: bullish marktstructuur doorbroken

De bullish marktstructuur zoals we die afgelopen maanden gekend hebben is definitief doorbroken. Sinds het bereiken van een nieuw all-time-high zien we dat bitcoin duidelijk een stap terug doet. Dit is niet het einde van de wereld en wil ook niet zeggen dat we direct in een bearmarkt terecht zijn gekomen, maar het is zeker iets om de komende dagen rekening mee te houden! Waarom? Dat lees je in een nieuwe Bitcoin Update.

De Bitcoin Webshop van Nederland | *Sale*

Bitcoin daggrafiek: van een bullish marktstructuur naar bearish

Het zal niemand zijn ontgaan, de afgelopen maanden zat bitcoin in een bullish marktstructuur. Keer op keer wist de koers hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten neer te zetten. Dit resulteerde in een ongelooflijk sterke uptrend die bitcoin op 8 januari naar een nieuw all-time-high heeft gebracht $41.940,-. Voor het eerst in maanden heeft bitcoin vorige week een lager hoogtepunt neergezet, die werd opgevolgd door een lager dieptepunt. Hierdoor is, na heel wat maanden, de bullish markstructuur die we kende doorbroken. Op de daggrafiek ziet dit er als volgt uit:

Bitcoin daggrafiek | van een bullish marktstructuur naar bearish

Bij een bullish marktstructuur weet de koers keer op keer hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten neer te zetten. Het bereiken van een nieuw ATH van $41.940,- betekende het laatste hogere hoogtepunt. Maar in de periode daarna was er nog niet veel aan de hand er volgde namelijk een hoger dieptepunt, hetgeen nog steeds past bij een bullish markstructuur. Waar de structuur pas doorbroken wordt is op het moment dat de koers een lager dieptepunt neerzet. Voor het eerst in maanden slaagt bitcoin er niet meer in om een hoger hoogtepunt te creëren. Het lagere dieptepunt die volgde is de definitieve bevestiging dat de markstructuur is gewijzigd van bullish naar bearish.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin 4 uur | hoger dieptepunt in de maak?

Op de 4 uur grafiek zien we net als op de daggrafiek de bearish marktstructuur terug. Zolang we ons in een bearish markstructuur bevinden zullen we rekening moeten houden met het feit dat de nieuwe structuur lagere hoogtepunten en lagere laagtepunten betekent. De eerste stap om de structuur te doorbreken is het vormen van een hoger dieptepunt. Wanneer we naar onderstaande 4 uur grafiek kijken zien we dat bitcoin een hoger dieptepunt aan het vormen is. Belangrijk om in de gaten te houden is het gevecht om de MA’s (200 MA en EMA). De koers zal de komende dagen stand moeten houden boven genoemde MA’s. Want wanneer bitcoin hier toch doorheen breekt is de kans op voortzetting van de huidige neerwaartse trend reëel. Het supportgebied rond $27.600 is in dit scenario het eerst volgende gebied om in de gaten te houden.

Bitcoin 4 uur | hoger dieptepunt in de maak?
Bitcoin 4 uur | hoger dieptepunt in de maak?

Bitcoin 1 uur | maar weinig support onder ons

Nadat bitcoin afgelopen vrijdag zijn dieptepunt had bereikt krabbelde de koers weer wat op en vormde op dit tijdsbestek een bullish marktstructuur met hogere dieptepunten en hogere hoogtepunten. Hier is gisteren verandering in gekomen toen de koers lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten is gaan neerzetten. Wanneer deze trend zich de komende uren voorzet zien we geen supportgebieden vlak onder ons en daarbij begeven we ons een behoorlijk stuk onder de beide MA’s. We zullen er rekening mee moeten houden dat de koers het supportgebied rond $27.600 kan gaan opzoeken. Zeker gezien het feit dat zowel de daggrafiek als de 4 uursgrafiek op dit moment bearish zijn. Om weer wat omhoog te kunnen kijken zullen we als eerst op dit tijdsbestek moeten terugkeren naar een bullish markstructuur om vervolgens het gebied van $32.800 te heroveren en om te zetten in support. Door de onzekerheid in de markt op dit moment is een periode van consolidatie goed mogelijk en dit is met een dalende bitcoin dominantie goed nieuw voor altcoins, zie ook de vorige update: Consolidatie is goed voor altcoins.

Bitcoin 1 uur | maar weinig support onder ons
Bitcoin 1 uur | maar weinig support onder ons

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter