Bitcoin Elon Musk

Bitcoin Update: Elon Musk pump heeft maar weinig veranderd

Het was de week van Tesla baas Elon Musk, want met een kleine wijziging in zijn biografie op Twitter wist hij de bitcoin prijs in korte tijd met 20% omhoog te pumpen. De Elon Musk pump is leuk voor de lange termijn, maar heeft uiteindelijk maar voor weinig verandering gezorgd. Hoe dit precies zit lees je in een nieuwe Bitcoin Update.

*NIEUW* bekijk deze Update nu op YouTube

https://youtu.be/xyFHBMGWgTg

Bitcoin daggrafiek | ondanks Elon Musk pump nog steeds bearish

Wanneer we naar de bitcoin daggrafiek kijken zien we dat we ons nog steeds begeven in een bearish markstructuur. De Elon Musk pump van 20% veroorzaakt een flinke wick naar boven. Maar we zien ook dat we nagenoeg zijn teruggevallen naar het niveau van voor de pump. Wanneer we de wick negeren zien we dat bitcoin er nog niet in geslaagd is een duidelijke higher high (HH) neer te zetten. Om die reden is de algehele trend op de daggrafiek in mijn ogen nog steeds neerwaarts, hou dit vooral in het achterhoofd de komende week.

Een verandering in de markstructuur begint op de lagere tijdsbestekken, geeft de 4 uur grafiek ons een goed beeld van welke kant we op zullen gaan?

Bitcoin daggrafiek | ondanks Elon Musk pump nog steeds bearish
Bitcoin daggrafiek | ondanks Elon Musk pump nog steeds bearish

Bitcoin 4 uur | onzekerheid zorgt voor consolidatie

Met het vormen van een higher high en inmiddels een higher low is de markstructuur op dit tijdsbestek langzaam aan het veranderen van bearish naar bullish.

Bitcoin 4 uur | onzekerheid zorgt voor consolidatie
Bitcoin 4 uur | onzekerheid zorgt voor consolidatie

Opvallend op dit tijdsbestek, wanneer we de Elon Musk pump wegfilteren, is dat de koers al ruim een week schommelt rond de 200 MA’s. Dit was gedurende de uptrend tot aan het bereiken van een nieuw all-time-high echt anders. In de grafiek hieronder zie je dat gedurende deze uptrend sprake was van een ‘Tap & Go’ situatie. Want gedurende deze uptrend zagen we dat wanneer de koers de 200 MA’s (bijna) aantikte er een sterke bounce volgde.

Bitcoin 4 uur | tap & go
Bitcoin 4 uur | tap & go

Het ontbreken van een duidelijke trend zorgt voor onzekerheid in de markt. Dit uit zich in de verschillende koersverwachtingen van een nieuw all-time-high tot een pullback richting $20.000,-. Zo lang deze onzekerheid en dus het ontbreken van een duidelijke richting er niet is, lijkt consolidatie de komende dagen het meest voor de hand liggen scenario. Een vergelijkbaar scenario hebben we al eens gezien tijdens de China Pump in oktober 2019. Hier vertel ik meer over in de video.

Bitcoin 1 uur | overduidelijk bullish, maar…

Dan de 1 uur grafiek, die geeft van alle tijdsbestekken toch wel het meest duidelijke beeld. Want hier zien we dat er al een aantal dagen een uptrend gaande is. Na het vormen van een higher high en een higher low voor de Elon Musk pump, heeft bitcoin door de pump van 20% wederom een higher high gevormd gevolg door een higher low. Het is de komende dagen afwachten of bitcoin er in slaagt wederom een higher high neer te zetten, hetgeen je zou verwachten gezien de huidige marktstructuur. Maar heel waarschijnlijk lijkt dit eerlijkheidshalve niet, voor het neerzetten van een higher high zal de koers vanaf hier ruim 13% moeten stijgen boven de $38.000. Hou de komende dagen dus rekening met een lower high ergens in de range van de genoemde 13%. Een lower high past overigens goed in een scenario met verdere consolidatie.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

De marktstructuur wijzigt definitief wanneer bitcoin ook een lower low vormt onder de $33.000,-. De uur grafiek zal ons het eerste een indicatie geven welke kant bitcoin op zal gaan. Wanneer de huidige bullish markstructuur aanhoudt zal dit ervoor zorgen dat we ook meer overtuiging zullen gaan zien op de 4 uur grafiek en uiteindelijk ook een wijziging in de markstructuur op de daggrafiek, maar zoals gezegd moet hiervoor nog een hoop gebeuren.

Bitcoin 1 uur | overduidelijk bullish, maar...
Bitcoin 1 uur | overduidelijk bullish, maar…

Bitcoin Dominantie | higher low bedreiging voor altcoins

De afgelopen week hebben we de bitcoin dominantie support zien vinden op de 200 MA en heeft het supportgebied van 62,5% bijna aan weten te tikken. Tijdens de Elon Musk pump zien we dat de dominantie in korte tijd even flink opliep, hetgeen he terug ziet in de wick die boven de 200 EMA uitkwam. Op dit moment zit de bitcoin dominantie een soort van opgesloten tussen de beide MA’s. Wanneer de koers zijwaarts blijft bewegen zal de bitcoin dominantie dit ook doen in het huidige gebied tussen de MA’s.

Ondanks dat we de bitcoin dominantie de afgelopen tijd hebben zien dalen is er nog steeds sprake van een bullish marktstructuur. De bitcoin dominantie heeft afgelopen week namelijk een higher low neergezet ten opzichte van zijn low eind november 2019. Wanneer de huidige markstructuur aanblijft is dit slecht nieuws voor altcoins. Het zou betekenen dat vanaf het huidige higher low de dominantie zal stijgen op zoek naar een lower high of zelfs een higher high. Het meest recente hoogtepunt in dominantie is van 5 januari 2020 rond de 72,5%. Dominantie kan een hoger of lager hoogtepunt neerzetten vanaf zijn huidige range 64% tot ergens boven de 72,5%. Zoals gezegd is een stijgende bitcoin dominantie slecht nieuws voor altcoins, maar goed nieuws voor de bitcoin holders. Het neerwaarts breken van de 200 MA en het supportgebied van 62,5% kan de deuren openen naar een nieuw altseason.

Bitcoin Dominantie | higher low bedreiging voor altcoins
Bitcoin Dominantie | higher low bedreiging voor altcoins

Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze | Van 8,95 voor €7,90

Bitcoin Chocolade Duo bestaat uit een gouden en bronzen chocolademunt. Heb je ooit zo’n lekkere Bitcoin gezien? De chocolademunten hebben een doorsnede van 5 centimeter en zijn gemaakt van de beste Belgische melkchocolade. Bovendien worden de munten per stuk ook nog eens geleverd in een luxe zwart geschenkdoosje.

Bitcoin Chocolade

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter