Altseason

Bitcoin update: BTC naar $46.000 of start Altseason?  

BTC beweegt op dit moment zijwaarts en dit geeft een aantal altcoins de ruimte om flink te stijgen. De bitcoin dominantie is de afgelopen week gedaald, maar het is nog te vroeg om te kunnen spreken van een Altseason. Beperk komende week je risico’s wanneer je besluit in altcoins te traden. Want de kans is groot dat bitcoin op korte termijn de $46.000 gaat opzoeken, met weer een stijgende bitcoin dominantie tot gevolg.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin dag | op weg naar $46.000 of Altseason?

In de vorige update hebben we een aantal prijsdoelen bepaald die boven ons liggen. Dit hebben we gedaan door Fibonacci levels te meten vanaf all-time-high eind 2017 tot het dieptepunt in december 2018. Voor de komende week wordt het interessant om te zien of bitcoin er in zal slagen Fibonacci level 2.618 – $46.718 te bereiken. De kans hierop lijkt reëel, ook wanneer we inzoomen op de lagere tijdsbestekken, hou onderstaande grafiek in gedachte.

Bitcoin dag | op weg naar $46.000 of Altseason

Bitcoin 4 uur | twee keer Fibonacci level 2.618

Ten opzichte van vorige week zet bitcoin zijn huidige trend voort en is op weg naar het vormen van een hoger hoogtepunt. Hou rekening met een hoger laagtepunt die zal volgen. Op dit moment is het dieptepunt dat we moeten aanhouden om de huidige bullish marktstructuur voort te zetten $27.600. Ten opzichte van vorige week ligt dit laagtepunt wederom bijna $2.000 hoger.

Door de huidige zijwaartse prijsactie van bitcoin krijgen de beide 200MA’s de gelegenheid om bij te trekken. De MA’s bewegen verder omhoog richting de huidige koersstand.

Heb jij Fibonacci level 2.618 uit de daggrafiek nog in je achterhoofd? Deze bevind zich op $46.718, zie ook zwarte lijn in de grafiek hieronder. De grijze lijnen in de grafiek zijn de Fibonacci levels gemeten vanaf een recent hoogte en laagtepunt (zie stippellijn). Wat opvalt is dat de lokale Fibonaccilevel 2.618 – $45.549 (grijze lijn) mooi samenvloeit met ons Fibonaccilevel 2.618 uit de daggrafiek. De kans is groot dat de koers in de nabije toekomst zal stijgen richting 45.549 en 46.718 (zie gele cirkel).

Bitcoin 4 uur | twee keer Fibonacci level 2.618
Bitcoin 4 uur | twee keer Fibonacci level 2.618

Bitcoin 1 uur | Koers gaat uitbreken, richting onbekend

Op de 1 uur grafiek zien we de koers uiteraard ook consolideren. De huidige koersontwikkelingen geven nog geen duidelijkheid over in welke richting bitcoin gaat uitbreken. Ja er bestaat een reële kans op een opwaartse uitbraak richting $46.000 maar dit biedt geen enkele garantie. Een ander scenario is dat de koers neerwaarts uitbreekt, ook met dit scenario dienen we rekening te houden. Bij een neerwaartse uitbraak houden we de beide 200MA’s in de gaten. De 200MA’s hebben op dit tijdsbestek namelijk al meerdere keren als sterke support gediend. Het aanraken van de MA’s betekende in de huidige uptrend tevens een lokale bodem.

Bitcoin 1 uur | Koers gaat uitbreken, richting onbekend
Bitcoin 1 uur | Koers gaat uitbreken, richting onbekend

Bitcoin 15 minuten | belangrijk om goed in de gaten te houden

De koers begeeft zich op dit moment net onder een weerstandsgebied, zie gele zone in grafiek. Wanneer bitcoin er in slaagt om met overtuiging door het weerstandsgebied heen te breken, kunnen we verdere prijsstijgingen richting $46.000 verwachten. Maar wanneer de koers terug valt en we verliezen de beide MA’s op dit tijdsbestek dan kunnen we verdere koersdalingen gaan zien richting de 200MA’s op de 1 uur grafiek. Op dit tijdsbestek zien we als eerste het signaal welke kant de koers op korte termijn naar toe zal gaan, dus belangrijk genoeg om goed in de gaten te houden!

Bitcoin 15 minuten | belangrijk om goed in de gaten te houden
Bitcoin 15 minuten | belangrijk om goed in de gaten te houden

Bitcoin dominantie | dominantie daalt, maar beperk risico

De bitcoin dominantie is nat het bereiken van zijn lokale top (73.69%) vorige week afgezwakt. De huidige zijwaartse prijsactie van bitcoin in combinatie met een dalende bitcoin dominantie zorgt er voor dat er behoorlijk wat altcoins flink hebben kunnen stijgen. Direct zien we de berichten over een nieuwe Altseason voorbij komen, maar zo ver is het echt nog niet. Voordat een Altseason echt van start zal gaan zal de dominantie eerst onder het support gebied 68.5 – 68.0 moeten uitkomen. Wanneer bitcoin besluit de $46.000 op te gaan zoeken, zal de bitcoin dominantie weer op gaan lopen. Wees voorzichtig en beperk je risico’s wanneer je komende dagen toch in altcoins gaat traden.

*NIEUW* in de Bitcoin Webshop van Nederland!

Bitcoin Webshop

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter