Bitcoin consolidatie is goed voor altcoins

Bitcoin Update: consolidatie is goed voor altcoins

Bitcoin begeeft zich in een consolidatiefase en de volatiliteit is flink afgenomen. Een aantal altcoins wisten hier de afgelopen week al flink van te profiteren. Hoe lang gaat de huidige consolidatiefase nog duren en is er al sprake van een altseason? We duiken in de grafieken en volgen de bitcoin dominantie op de voet! Dit en meer lees je in een nieuwe Bitcoin Update.

De Bitcoin Webshop van Nederland | De Top 10!

Bitcoin 4 uur | houdt bitcoin stand?

Bitcoin test momenteel wederom het belangrijke supportgebied rond $34.800. Het wordt de komende uren afwachten of er een bounce zal volgen of dat we verder gaan zakken richting de opwaartse (grijze) trendlijn +/- $33.750. Dit laatste lijkt voor vandaag het meest voor de hand liggende scenario. Mocht deze trendlijn geen stand houden dan zouden we zomaar verder kunnen wegzakken richting de beide MA’s, die zich in de buurt van de $30.500 bevinden. De beide MA’s hebben gedurende de huidige uptrend steeds als sterke support gediend en zijn cruciaal voor het intact blijven van de huidige uptrend.

Ondanks de recente koersontwikkelingen is de uptrend op dit tijdsbestek nog steeds intact. De koers vormt nog steeds hogere laagtepunten en we zullen moeten afwachten of dit de komende week wordt opgevolgd door een hoger hoogtepunt.

De volatiliteit is de afgelopen dagen flink afgenomen, hierdoor zien we dat handelaren zich meer op hun gemak voelen bij het betreden van altcoins. Het is niet te zeggen hoe lang de huidige consolidatiefase aanhoudt, we volgen daarom de bitcoin dominantie op de voet!

Bitcoin 4 uur | houdt bitcoin stand?
Bitcoin 4 uur | houdt bitcoin stand?

Bitcoin 1 uur | het gevecht om de 200 MA’s

Waar bitcoin er gister nog in slaagde beide 200 MA’s te heroveren en hiermee een stijgende trend leek in te zetten, was dit maar voor korte duur. Vannacht zijn we dan ook onder de 200 EMA terecht gekomen. Het gevecht om de 200 MA’s is op dit tijdsbestek in volle gang. Wanneer bitcoin er op korte termijn niet in slaagt om de 200 MA’s te heroveren zullen we toch echt rekening moeten gaan houden met een verder dalende koers richting de opwaartse (grijze) trendlijn en uiteindelijk mogelijk de beide MA’s op de 4 uur grafiek.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin 1 uur | het gevecht om de 200 MA’s
Bitcoin 1 uur | het gevecht om de 200 MA’s

Bitcoin dominantie dag | nog geen trendbreuk

Door de huidige opwinding rondom een aantal flink pumpende altcoins is het belangrijk om realistisch naar de huidige dominantie trend te kijken. Wanneer we naar de daggrafiek hieronder kijken zien we dat de bitcoin dominantie aan het afzwakken is. Maar hou er rekening mee dat we ons nog steeds in een uptrend bevinden op dit tijdsbestek. De bitcoin dominantie zal echt nog flink moeten dalen voordat we kunnen spreken van een trendbreuk. Dit betekent dus ook dat het echt nog te vroeg is om te kunnen spreken over een altseason. De beide MA’s en het supportgebied rond 62 tot 62.5 procent dominantie zijn belangrijke niveaus om in de gaten te houden. Mochten we ook hier onder uit gaan komen, dan kan het altcoin feest pas echt gaan beginnen!

Bitcoin dominantie dag | nog geen trendbreuk
Bitcoin dominantie dag | nog geen trendbreuk

Bitcoin dominantie 4 uur | ademruimte geeft altcoins een kans

Wanneer we naar de bitcoin dominantie kijken op de 4 uur grafiek dan is er absoluut hoop op een aanstaande altseason. Want op de daggrafiek mag er sprake zijn van een uptrend, op de 4 uur grafiek zien we een heel ander beeld. De bitcoin dominantie is,  nadat hij nog een aantal keren van de MA’s wist te bouncen er nu echt onder beland. We zien op dit tijdsbestek een trendbreuk van een stijgende trend naar een dalende trend. De trendbreuk die we op dit tijdsbestek zien kan uiteindelijk leiden tot een verdere daling en uiteindelijk ook een trendbeuk op de daggrafiek. In de tussentijd geeft dit altcoins ademruimte en liggen hier de komende week absoluut kansen! Maar totdat een nieuwe altseason echt van start is gegaan is het belangrijk om het grotere plaatje in je achterhoofd te houden en zorg voor goede risicomanagement!

Zie ook: Winst maken met bitcoin? Risicomanagement!

Bitcoin dominantie 4 uur | ademruimte geeft altcoins een kans
Bitcoin dominantie 4 uur | ademruimte geeft altcoins een kans

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter