Higher Low Bitcoin

Bitcoin Update: Buy the dip of de donwntrend?

Sinds de daling van afgelopen donderdag (-5%) is de bitcoin koers nauwelijks meer in beweging gekomen. Is dit het moment om de dip te kopen? Of staan we aan het begin van een grotere trendwijziging?

Nieuwe Bitcoin Items en Gifts zijn nu verkrijgbaar in de Bitcoin Webshop van Nederland & België, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | bullish marktstructuur nog altijd intact

Ondanks de koersdaling van 6% afgelopen donderdag is er op de daggrafiek eigenlijk nog maar weinig veranderd. We hebben nog altijd te maken met een bullish marktstructuur (higher lows + higher highs) en we handelen nog altijd boven de 200 EMA.

De 200 EMA bevindt zich 2.5% onder de huidige koers en wanneer ze als trendsupport verloren gaan betekent dit ook dat de huidige markstructuur bearish wordt doorbroken. Een verdere daling richting het midden van de range $20.550 (-5.5%) ligt in dit scenario het meest voor de hand.

Wanneer we in plaats hiervan erin slagen een higher low neer te zetten boven de 200 EMA in combinatie met het terugwinnen van range high $22.500, impliceert dat we vanaf hier op zoek gaan naar een higher high ergens boven de $25.000.

De reden dat we op dit moment nog enigszins terughoudend zijn en niet blind de dip kopen zit hem er met name in dat alle lagere tijdsbestekken unaniem een bearish beeld laten zien. Of we zien komende week de lagere tijdsbestekken bullish bijtrekken of de bullish trend op de daggrafiek zal doorbroken worden.

Bitcoin 4 uursgrafiek | blind de dip kopen loont niet 

In tegenstelling tot de daggrafiek laat de 4 uursgrafiek door de koersdalingen van de afgelopen week nu wel een bearish beeld zien. De bearish argumenten op dit tijdsbestek zijn als volgt; we hebben te maken met bearish trend op dit tijdsbestek en we zijn trendsupport van de 200 MA’s kwijtgeraakt.

Deze bearish argumenten zouden heel goed kunnen betekenen dat de rally van de afgelopen weken zijn top gevonden heeft. We zullen dus echt rekening moeten houden met mogelijk een diepere pullback in de komende week.

Ondanks dat na de koersdaling van afgelopen donderdag velen mensen opnieuw beweren dat jij echt de dip zou moet komen, wachten wij liever op een eerste teken van kracht op de lagere tijdsbestekken, waarover straks meer.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Vergeet niet dat precies dezelfde mensen die nu beweren dat jij deze dip zou moeten komen, dit ook zeiden toen we een week geleden de 200 EMA als support testte (blauwe cirkel). De huidige dip bevindt zich alweer 4.5% onder de vorige dip, veel zijn ze er dus niet mee opgeschoten.

Een kleine 3% onder de huidige koers bevindt zich nog een klein supportgebied rond $21.600 waar we een aantal weken geleden succesvol trendsupport hebben getest, zie zwarte pijl. Het grote verschil met nu is dat we nu voor het eerst sinds het begin van dit jaar handelen onder de 200 MA’s.

Bitcoin 1 uursgrafiek | wachten op een eerste teken van kracht 

We gebruiken de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek om een eerste teken van kracht te bepalen. Het heroveren van de 200 MA’s is het moment waarop we minder bearish zullen zijn op alle tijdsbestekken. Hiervoor is een koersstijging van circa 3% nodig.

Als we erin slagen de 200 MA’s terug te winnen, dan heeft het supportgebied rond range high $22.500 zijn relevantie getoond en voorkomen dat de koers veder is gaan dalen. Vanaf hier gaan we op zoek naar een teken van kracht op de 4 uursgrafiek, denk aan het doorbreken van de huidige bearish trend en het terugwinnen van de 200 MA’s.

Wanneer het voorgaande nooit gebeurt kunnen wij in ieder geval blij zijn dat we niet blind de dip gekocht hebben!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

 

Laat een bericht achter