Bitcoin Update: tijdelijke dip of begin van grotere trendwijziging?

Bitcoin heeft in de afgelopen week een stap terug gedaan (-5.5%) en we handelen momenteel vlak boven de $23.000. Is het verstandig om nu al de dip te kopen of is er een grotere trendwijziging aanstaande?

Inmiddels is duidelijk geworden dat weerstand rond $25.000 voor nu toch echt te sterk was en zien we dat de trend op lagere tijdsbestekken bearish doorbroken is. Is het verstandig om nu al de dip te kopen of kunnen we beter nog heel even afwachten hoe de nieuwe handelsweek van start zal gaan?

Nieuwe Bitcoin Items en Gifts zijn nu verkrijgbaar in de Bitcoin Webshop van Nederland & België, laat je verrassen!

Veel Altcoins laten een vergelijkbaar beeld zien als bitcoin. Waarbij we eerst een kleine stijging willen zien zodat de lokale trend wordt teruggewonnen voordat wij bereidt zijn in te stappen. Voorbeelden zijn o.a. Ethereum, Link, Ocean en FTM.

Bitcoin daggrafiek | voorzichtigheid geboden ondanks bullish trend

Sinds de laatste mislukte poging van bitcoin om door het weerstandsgebied $25.000 heen te breken is de koers een kleine 10% gedaald. We handelen momenteel vlak boven de bovenkant van de prijsrange $22.500 en hier weer vlak onder de 200 EMA.

Een terugkeer in de prijsrange, dus wanneer we onder de $22.500 uitkomen vergoot de kans aanzienlijk dat we mogelijk opnieuw het midden van de range $20.550 zullen gaan opzoeken. Dit zou vanaf de huidige koers een daling van 11% betekenen.

De bullish argumenten op de daggrafiek zijn dat we nog altijd handelen boven range high $22.500 in combinatie met de 200 EMA en dat we nog altijd te maken hebben met een bullish trend op dit hoge tijdsbestek. Zolang we niet onder de 200 EMA uitkomen, wat redelijk overeenkomt met de recente low, blijft de bullish trend intact.

Ondanks de koersdalingen van de afgelopen week is er op dit hoge tijdsbestek nog geen bearish argumenten te vinden en is er eigenlijk niets noemenswaardig veranderd ten opzichte van een week geleden.

Het grote verschil zit hem in het feit dat een week geleden alle tijdsbestekken een unaniem een bullish beeld lieten zien, maar dit is op de lagere tijdsbestekken niet meer het geval. Vandaar dat wij niet van de daken schreeuwen dat men de dip zou moeten kopen en kiezen we ervoor om nog even af te wachten totdat of de trend op de lage tijdsbestekken weer bullish doorbroken wordt, waarover straks meer.

Bitcoin 4 uursgrafiek | belangrijk trendsupport houdt (nog) stand

Wanneer we verder inzoomen op de 4 uursgrafiek dan zien we dat we op dit moment handelen in een cruciaal supportgebied, zie grijze box. De onderkant van het supportgebied wordt gevormd door de bovenkant van de prijsrange $22.500 en aan de bovenzijde vinden we de 200 MA rond $23.300.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Voor een bullish start van de nieuwe handelsweek willen we bitcoin uit het supportgebied zien breken in combinatie met het heroveren van de 200 MA. Zolang we ons begeven in het grijze supportgebied is de trend hoofdzakelijk zijwaarts. Wanneer we onder de $22.500 terecht komen krijgen we te maken met een bearish scenario en is het midden van de prijsrange $20.550 ons eerste interessegebied.

Bitcoin 30-minuten grafiek | instapmoment pas na stijging van +2%

De reden dat de 200 MA’s op verschillende tijdsbestekken een belangrijk onderdeel zijn van onze technische analyses is omdat zij ons precies vertellen met wat voor trend we op dat moment te maken hebben. Daarnaast komen de MA’s tot stand naar aanleiding van historische koersontwikkelingen en vertellen ze ons niets wat we eigenlijk niet al wisten.

We gebruiken de 200 MA’s op lage tijdsbestekken om de lokale trend te definiëren en vanuit hier kunnen we onze verwachtingen verder gaan finetunen richting de hogere tijdsbestekken. Het heroveren van de 200 MA’s op dit lagere tijdsbestek zou voor ons pas het moment zijn waarop we bereidt zijn om in te stappen. Hiervoor is vanaf de huidige koers een stijging nodig van 2%.

Een stijging van slechts 2% afwachten voordat we instappen en hiermee het risico aanzienlijk verkleinen is meer dan de moeite waard. Tenslotte was het heroveren van de 200 MA’s op 14 februari (groene cirkel) de start van de lokale uptrend met een stijging van ruim 15% in de dagen erna. Aan de andere kant zien we dat het verliezen van de 200 MA’s op 21 februari (rode cirkel) het startsein was van de huidige lokale downtrend met een koersdaling van tot nu toe bijna 7%.

Op deze manier kunnen we op basis van recente koersontwikkelingen op een vrij eenvoudige manier, zonder hele ingewikkelde analyses, een heel goed beeld krijgen van welke richting we hoogstwaarschijnlijk op zullen gaan.

Altcoins testen belangrijk trendsupport, het wordt erop of eronder!

We kunnen onze bitcoin analyse van zojuist 1 op 1 toe passen op de meeste Altcoins. Door de correctie van de afgelopen week testen veel Altcoins, net als bitcoin, belangrijk trendsupport op de 4 uursgrafiek (zijnde de 200 MA’s).

Ook voor deze Altcoins geldt dat we eerst een kleine stijging willen zien, zodat ook de lage tijdsbestekken een nieuwe bullish trend (korte termijn) bevestigen. Zolang dit niet gebeurd is er geen reden om overdreven bullish te zijn en blind de dip te kopen.

Hieronder een aaantal voorbeelden:

ETH/USDT
Ethereum lijkt met de nodige moeite support gevonden te hebben van de 200 EMA op de 4 uursgrafiek. Ethereum heeft een stijging van slechts 1.5% nodig om de lokale trend op de 30-minuten grafiek terug te winnen.
LINK/USDT
Link heeft op de 4 uursgrafiek succesvol de 200 MA’s getest en heeft een stijging van 2.5% nodig om de lokale trend op de 30-minuten grafiek terug te winnen.

OCEAN/USDT
Ocean is de 200 MA’s als support kwijtgeraakt en heeft een stijging nodig van 5.6% om de lokale trend op de 30 minuten grafiek terug te winnen. Mocht dit lukken betekent dit automatisch dat de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek ook heroverd zijn. Om nu blind de dip te kopen is gezien het voorgaande een te groot risico.

FTM/USDT
FTM lijkt sterk op Ocean en is ook onder de trendsupport van de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek terecht gekomen. FTM heeft een stijging nodig van 5% om de lokale trend op de 30 minuten grafiek terug te winnen.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter