Bitcoin Update: hectische week op komst, houdt $20.000 stand?

De nieuwe handelsweek belooft een week te worden die we mogelijk niet snel meer gaan vergeten. Dit geldt niet alleen voor bitcoin en de S&P 500, maar misschien wel voor de gehele wereldeconomie. Komende week wordt de richting voor de komende periode bepaald.

De afgelopen week stond volledig in het teken van o.a. Valley Bank (SVB) die in de problemen kwam en Circle’s USDC die zijn dollarkoppeling verloor. Alsof dit nog niet genoeg was wordt a.s. dinsdag bekend gemaakt hoe het ervoor staat met de inflatie in Amerika en volgt er op woensdag een persconferentie van de FOMC.

Genoeg ingrediënten voor flink wat volatiliteit en een hectische handelsweek. In deze update bespreken we hoe wij de huidige marktsituatie benaderen, zo ben jij in ieder geval goed voorbereidt!

Nieuwe Bitcoin Items en Gifts zijn nu verkrijgbaar in de Bitcoin Webshop van Nederland & België, laat je verrassen!

Bitcoin weekgrafiek | $19.500 – $21.000 belangrijk prijsgebied

Vanaf het begin van het jaar hebben we met name het weerstandsgebied $25.000 in combinatie met een cluster aan MA’s (50, 100, 200 MA’s) in de gaten gehouden. Sinds de afwijzing rond $25.000 en de drie rode weken die volgde zullen we ons nu noodgedwongen moeten gaan focussen op relevante prijsniveaus onder ons.

Het paarse gebied $19.500 – $21.000 wordt een belangrijk gebied om de nieuwe handelsweek goed in de gaten te houden. Boven de $21.000 worden we voorzichtig bullish en onder de $19.500 bearish. Wanneer we daadwerkelijk onder de $19.500 gaan uitkomen houden we sterk rekening met een verdere daling richting $16.200 (-16.5%).

Tot slot is het nog van belang om te benoemen dat de weekgrafiek het laatste tijdsbestek is waar we nog enigszins een bullish beeld zien zolang we boven de recente low van $16.200 blijven. Alle lagere tijdsbestekken laten inmiddels unaniem een bearish beeld zien, waarover straks meer.

Bitcoin daggrafiek | bullish markstructuur doorbroken

In de vorige update hebben we het uitgebreid gehad over de risico’s die de terugkeer in de prijsrange met zich meebrengt. Nu een week later kunnen we concluderen dat onze zorgen niet voor niets zijn geweest.

De bullish trend waar we sinds het begin van het jaar mee te maken hadden is door het vormen van een lower low inmiddels bearish doorbroken. Daarnaast zien we dat onze prijsrange analyse al voor ruim de helft is uitgespeeld nu we vlak onder het midden van de prijsrange $20.550 handelen.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

We hebben dus te maken met aan de onderkant trendsupport van de 200 MA en vlak boven ons de nodige weerstand van het midden van de prijsrange $20.550. Het verliezen van de 200 MA’s betekent zeer waarschijnlijk dat we opnieuw de onderkant van de prijsrange $18.600 zullen gaan opzoeken (-5.47%) en in het meest bearish scenario zelfs het supportgebied rond $17.250. Iets om in de komende hectische handelsweek rekening mee te houden.

Bitcoin 4 uursgrafiek | nog steeds wachten op een teken van kracht

In de update van vorige week ‘Buy the dip of de donwntrend’ (zie zwarte pijl in grafiek), hebben we besproken dat blind de dip kopen in de meeste gevallen niet loont. Onderstaande quotes komen uit de update van vorige week:

“We zullen dus echt rekening moeten houden met mogelijk een diepere pullback in de komende week.”

“Ondanks dat na de koersdaling van afgelopen donderdag velen mensen opnieuw beweren dat jij echt de dip zou moet komen, wachten wij liever op een eerste teken van kracht op de lagere tijdsbestekken.”

Doordat we erkende dat we er op de lage tijdsbestekken geen tekenen van kracht lieten zien, we handelden onder de 200 MA’s en tot slot ook nog eens waren teruggekeerd in de prijsrange, waren voor onze de belangrijkste argumenten om niet blind de dip te kopen. Een koersdaling van ruim 13% is ons hierdoor opnieuw bespaard gebleven en hebben we onze bitcoin koopkracht juist met 13% zien toenemen.

Eigenlijk kunnen we op dit tijdsbestek pas weer overtuigend bullish zijn als we weer uit de prijsrange weten te breken in combinatie met het terugwinnen van de 200 MA’s. Hiervoor is vanaf de huidige koers een stijging van circa 10% nodig. Om eerder een teken van kracht te kunnen vaststellen zoomen we in op de 1 uursgrafiek.

Bitcoin 1 uursgrafiek |  stijging van 6% nodig voor teken van kracht

We gebruiken de 200MA’s op dit tijdsbestek om een eerste teken van kracht te definiëren. Voor het terugwinnen van deze MA’s hebben we een stijging nodig van 6% vanaf de huidige koers, dit is al iets schappelijker dan de 10% uit de 4 uursgrafiek.

De treden dat we de 200 MA’s op dit tijdsbestek gebruiken is omdat zij de afgelopen weken hebben laten zien relevant te zijn. Toen we op 15 februari de MA’s terugwonnen volgde een stijging van ruim 13 % in de dagen erna.

Aan de andere kant zien we dat toen we ze op 22 februari kwijtraakte als support er een daling volgde van bijna 19% in de weken erna.

Bearish en toch extra bitcoin kopen, hoe zit dat?

We zijn bearish over bitcoin en toch hebben we extra bitcoin gekocht onder de $20.000, klinkt vreemd toch? En zeker na het lezen van deze update.

Het kan namelijk vanuit een investeerders oogpunt best interessant zijn om extra bitcoin aan jouw portfolio toe te voegen onder de $20.000. Echter zul je dan wel bereidt moeten zijn om jouw bitcoin voor langere termijn vast te houden, denk aan 1 tot 3 jaar. Dit is een hele andere benadering dan die van een trader, die juist in stapt om op kortere termijn winst te maken.

S&P 500 | flinke crash van -20% niet ondenkbaar

De S&P 500 is in de afgelopen week in now time bearish omgeslagen. De bullish markstructuur is bearish doorbroken en daarnaast zijn we ook weer onder trendsupport van de 200 MA’s terecht gekomen.

De huidige ontwikkelingen lijken sterk op die van eind maart 2022 toen de bearmarkt nog redelijk vers was, zie zwarte pijl. Ruim 2 maanden later was de S&P 500 ruim 21% van zijn waarde kwijtgeraakt.

Wanner zich de komende maanden een enigszins vergelijkbaar scenario gaan zien en de opleving sinds begin van het jaar inderdaad een flinke bulltrap is, zouden we zomaar ergens in juni de 3.350 punten kunnen gaan aantikken. Dit zou de laagste stand van de S&P 500 zijn sinds november 2020.

Mocht een dergelijk scenario zich daadwerkelijk voor gaan doen zal dit ook de nodige invloed hebben op de koersontwikkelingen van bitcoin in de komende periode.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter