Bitcoin Update: consolidatie of nieuwe uptrend?

De massa is opgewonden geraakt over de recente koersstijgingen tot boven onze ‘reële waarde’ van circa $40.000 en rekenen nu op verdere stijging richting $44.500. Hoewel de massa heel goed gelijk zou kunnen hebben, weten we dat de afgelopen maanden geen leuke tijd is geweest voor een ieder die een nieuwe trend verwachtte.

De bitcoin koers staat momenteel op $40.829, laten we gaan kijken of er nu dan eindelijk echts iets veranderd is.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | reële waarde ligt rond $40.000

Om een idee te krijgen hoe consolidatie eruit ziet is in onderstaande grafiek de inmiddels bekende consolidatiedriehoek ingetekend. De beide trendlijnen, die de driehoek vormen, zou je ook net even met een andere helling in kunnen tekenen. Maar los van de exacte positie van deze trendlijnen, die als support of weerstand fungeren, is het met name belangrijk om in gedachte te houden dat prijsactie voor het grootste deel lower highs en higher lows vormt.

De consolidatiedriehoek verteld ons dat we de komende dagen door zullen gaan met ‘knijpen, rond onze ‘fair value’, waarover straks meer. De zogenaamde reële waarde ligt op dit moment rond $39.850 gemarkeerd met de blauwe stippellijn, die ongeveer door het midden van het consolidatiepatroon loopt.

Als prijsactie uiteindelijk voldoende tijd door weet te brengen boven of onder de consolidatiedriehoek, dan opent dit de deur naar een mogelijke beweging richting respectievelijk onze range high $44.500 of range low $34.000. Op dit moment is een test van onze range-high waarschijnlijker, simpelweg vanwege het feit dat we boven onze reële waarde handelen.

Er zijn dus argumenten te bedenken voor zowel consolidatie als de kans op een opwaartse trend, gezien het huidige momentum binnen de consolidatiedriehoek. Hoe dan ook, bearish argumenten kunnen we in ieder geval, voor nu, even in de wacht zetten.

Bitcoin 1 uursgrafiek | te goedkoop of te duur?

Voor het bepalen van de reële waarde van bitcoin gemeten vanaf begin van het jaar, maken we gebruik van de VWAP indicator (Volume Weighted Average Price). Wat het ons verteld is dat wanneer we de onlogische prijsactie van de laatste weken wegfilteren de duidelijke trend van de afgelopen twee maanden is geweest: “Bitcoin keert terug naar een reële waarde van $40k”.

Uiteindelijk zullen we een keer afstand gaan nemen van de reële waarde, omdat de markt zich realiseert dat bitcoin te goedkoop is (breakout) of te duur is (breakdown). Als dat moment nu is aangebroken en we afstand gaan nemen van $40.000 op weg naar range high $44.500, dan zij het zo. Blijven we toch rondhakken rond $40.000 dan is dat wat we sowieso al verwacht hadden.

We zijn er dan ieder geval in geslaagd om de grillige prijsactie van de afgelopen weken te ontwijken en hebben prioriteit gegeven aan kapitaalbehoud, in plaats van te proberen de volgende stap te voorspellen. Consolidatie binnen de driehoek blijft voorlopig de meest voor de hand liggende scenario voor de komende dagen.

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Laat een bericht achter