Crypto Update: Altseason incoming of slechts een Altweekend?

Altseason incoming? Met een dalende bitcoin dominantie en ETH/BTC in een sterke uptrend is de cryptomarkt op een interessant punt uitgekomen. Staan we aan het begin van een nieuwe Altseason of blijft het beperkt tot slechts een Altweekend?

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

In deze update hebben we een hoop te bespreken. We kijken naar de ontwikkelingen op de bitcoin dominantie grafiek, die zich op de rand van een trend omkeer begeeft. De king onder de Altcoins; Ethereum, presteert de laatste dagen aanzienlijk beter dan bitcoin. We bekijken de grafieken van SOL, AVAX en ADA en sluiten af met een koersanalyse van bitcoin.

Bitcoin Dominantie: Altseason of Altweekend?

Vanaf 19 januari 2022 is bitcoin dominantie in een uptrend terecht gekomen door boven de 200 MA’s uit te komen. Gedurende de afgelopen twee maanden vormde dominantie lokale bodems rond de 2MA’s binnen de grotere opwaartse trend.

Op dit moment lijkt dominantie na twee maanden support te verliezen van de 200 MA’s en dit zou het begin kunnen zijn van een nieuwe downtrend en mogelijk het begin van een nieuw Altseason. Het is nog net iets te vroeg om te kunnen spreken over een definitieve Altseason, maar de huidige ontwikkelingen zullen op zijn minst zorgen voor een goed Altcoinweekend. Waarbij dominantie de komende dagen kort dipt onder de 200 MA’s om er vervolgens na het weekend weer boven te komen.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Voordat we echt kunnen spreken over een Altseason in plaats van enkel een Altweekend, zal dominantie langere tijd onder de MA’s moeten verblijven en de MA’s in de komende dagen naar beneden moeten gaan afbuigen, want in dit scenario komt Altseason een heel stuk dichterbij.

De king of Altcoins Ethereum presteert de laatste dagen al een stuk beter ten opzichte van bitcoin en dit is tevens een signaal dat er een reële kans bestaat dat Ethereum andere Altcoins mee gaat nemen in zijn weg omhoog. Uiteraard hebben we aantal Altcoins het de afgelopen dagen al goed zien doen, denk aan Avax, Rune, Luna en Waves. Maar het gaat bij een Altseason echt over de Altcoins in het algemeen, waarbij 75% van de top 50 Altcoins beter moet presteren dan Bitcoin.

Bitcoin Dominantie

ETH/BTC | uptrend kan Altcoins flink omhoog pushen

Onderstaande ETH/BTC grafiek laat een aantal voorbeelden uit het boekje zien hoe je trends wilt zien wijzigen. Eind oktober kwam ETH/BTC boven de 200 MA’s gevolgd door een bullish retest. Vanaf dit punt ging de uptrend echt van start.

Hetzelfde zien we begin van dit jaar alleen dan andersom, na het verliezen van de MA’s volgde een bearish retest en ging de downtrend echt van start. Wanneer we kijken naar recente ontwikkelingen zien we dat ETC/BTC de neerwaarts trend doorbroken heeft door boven de MA’s uit te komen gevolgd door een bullish retest.

Ethereum vs Bitcoin

Het is reëel om aan te nemen dat ETH/BTC aan het begin van een nieuwe uptrend zit die mogelijk weken tot een paar maanden aan zou kunnen houden. Het is niet ondenkbaar dat we nog een pullback krijgen, maar ik kan me niet voorstellen dat deze niet door de MA’s zal worden opgevangen.

Een aanhoudende uptrend van ETH/BTC, zeker in combinatie met een mogelijke nieuwe downtrend van de bitcoin dominantie is in ieder geval een prima marktomgeving voor Altcoins!

SOL/USDT | meer dan de moeite waard om in de gaten te houden

Voordat we inzoomen op de recente koersontwikkelingen van SOL beginnen we bij het grotere plaatje. In de grafiek hieronder zien we de drie verschillende trends weergegeven vanaf juli 2021.

TREND 1 | uptrend

Eind juli wist SOL boven de 200 MA’s uit te komen en er volgde een bizarre uptrend waarin de koers in 5 maanden met maar liefst 750% wist te stijgen. Waarbij de MA’s sterk omhoog bewogen en consequent diende als support waar SOL gedurende de uptrend lokale bodems vormde.

TREND 2 | choppy market

Vanaf 18 november begon de sterke uptrend echt rammelen en kwamen we in een “choppy market”. Deze periode met groot en deels zijwaartse prijsactie zonder duidelijke richting hield aan tot begin december. We zien dat in deze periode de MA’s van (sterk) naar boven hellend begonnen af te buigen naar neutraal/zijwaarts. We hielden rekening met het ergste zonder dat dit ook per definitie zou gaan gebeuren.

Trend 3 | downtrend

Vanaf 3 december, toen SOL definitief onder de 200 MA’s terechtkwam, kregen we te maken met een neerwaartse trend. De huidige neerwaartse trend heeft de koers in 3.5 maand met ruim 64% doen corrigeren. We zien dat de 200 MA’s in deze periode juist diende als plaats waar SOL lokale toppen vormde binnen de grotere neerwaartse trend. Op dit moment doet SOL opnieuw een poging om boven de MA’s uit te komen en een einde te maken aan de huidige neerwaartse trend. We zoomen in op recente prijsactie.

Solana SOL - trends

Solana klaar voor nieuwe uptrend?

Het is nog net iets te vroeg om al uit te kunnen gaan van een nieuwe uptrend van SOL, maar handels absoluut rond een prijsniveau welke interessant is om in de gaten te houden. We zien dat de koers op dit moment door de weerstand van de 200 MA’s probeert heen te breken (blauwe cirkel). Recent is een eerdere poging om de neerwaartse trend te doorbreken mislukt (gele cirkel), een vergelijkbaar scenario kunnen we ook nu nog niet uitsluiten.

“Koop Solana (SOL) eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Voor een mogelijke start van een nieuwe uptrend willen we de koers boven de MA’s zien uitkomen gevolgd door een succesvolle bullish retest van de MA’s, net als we bij ETH/BTC gezien hebben. Wanneer dit lukt kunnen we op jacht gaan naar bovenliggende weerstandsgebieden. Wordt weerstand succesvol doorbroken, kijken we verder omhoog naar het eerst volgende weerstandsgebied daar weer boven. Stoploss vlak onder de recente low rond $84.

Kortom, nog net iets te vroeg om al in te stappen, maar afhankelijk van wat bitcoin de komende dagen gaat doen en hoe dominantie zich verder ontwikkelt, absoluut de moeite waard om in de gaten te houden.

AVAX/USDT | serieuze tekenen van kracht

AVAX heeft recent een higher high weten te vormen en hiermee is de bearish markstructuur met lower highs en lower lows van de afgelopen maand doorbroken. Daarnaast is AVAX erin geslaagd om boven de 200 MA’s uit te komen en het belangrijke gebied rond $79 terug te winnen, een serieuze teken van kracht.

De huidige koers is niet het meest ideale moment om in te stappen, dit was het belangrijke rijsgebied rond $79. Het is of wachten op een pullback richting support rond $79 – $80, of het moment waarop het eerst volgende weerstandsgebied rond $90 wordt teruggevorderd. Voor een volgende beweging omhoog richting $113.

ADA/USDT | terugwinnen 200 MA’s is een ‘big deal’

Cardano heeft in zijn neerwaartse trend vanaf half september 2021, toen na het verliezen van de 200 MA’s een bearish retest volgde (= bevestiging downtrend) flink ingeleverd, namelijk 70%.

ADA handelt nog altijd onder de beide MA’s die zich rond de $0.895 bevinden. Waar we nu op wachten voor Cardano is, en dit zal geen verrassing zijn, het moment waarop de 200 MA’s teruggewonnen worden en wellicht met als extra bevestiging het weerstandsgebied rond $0.94. Want dit zou zomaar het begin kunnen zijn van een sterke uptrend die zomaar weken kan gaan duren.

Ja we hebben ADA twee keer eerder boven de MA’s zien uitkomen en dit heeft niet geleidt tot een trendwijziging (gele cirkels), maar tot slechts een stijging van respectievelijk 13% en 22%. Mocht dit het meest tegenvallende scenario zijn dan is dit alsnog geen ramp. Voordeel nu is dat we al een stuk verder zitten in de downtrend en dit vergoot de kans op een sterke trend omkeer aanzienlijk.

Let op: zolang ADA zich nog onder de 200 MA’s bevindt zit Cardano nog altijd in een neerwaartse trend!

BTC/USDT | verder omhoog naar $44.500 of terug naar ‘fair price’ $40.000?’

Voor een update over de recente prijsactie rondom bitcoin, zie de Update voor Bitcoin Magazine van vanmorgen: ‘Bitcoin koers verder omhoog naar $44.500 of terug naar ‘fair price’ $40.000?

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter