Bitcoin Update: stilte voor de storm | FOMC week = volatiliteit!

De bitcoin koers wil dit weekend maar niet in beweging komen, slechts 0,35% in de afgelopen 24 uur. Zolang vraag en aanbod elkaar in evenwicht houden zal de koers zijwaarts blijven bewegen. Komende week is het FOMC-week, wat zeer waarschijnlijk voor de nodige volatiliteit gaat zorgen.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | ‘fair value’

Bitcoin doet nog steeds niets omdat we tegen ‘fair value’ handelen. De paarse lijn in onderstaande grafiek is de volume gewogen gemiddelde prijs sinds begin januari, die op dit moment rond de $39.600 ligt. Dus met een koers die de afgelopen drie dagen rond de $39.000 beweegt, valt er maar bar weinig te traden.

Daarnaast zien we dat de gemiddelde prijs redelijk samenvalt met het midden van de huidige prijsrange rond $39.250 (zwarte stippellijn). Hier weer vlak boven het weerstandsgebied rond $40.000 en de beide 200 MA’s.

Volgende week is het FOMC-week, wat zeer waarschijnlijk voor de nodige volatiliteit gaat zorgen. Met een koers die zich rond het midden van een flinke prijsrange bevindt en onder de nodige weerstandsniveaus, kunnen we niet anders dan vanaf de zijlijn afwachten hoe bitcoin gaat reageren op het aanstaande besluit van de Federal Reserve met betrekking tot de rente.

In de vorige update ‘trendloze markt met grillige prijsactie’ hebben we besproken dat we pas in actie komen wanneer de koers range low (long positie) of range high (short positie) bereikt en dit is vandaag de dag nog altijd het geval.

Bitcoin FOMC

Bitcoin FED

Zie ook de koers analyse voor Bitcoin Magazine van gisteren: ‘koers blijft hangen bij $39.000

FOMC WEEK | renteverhoging aanstaande

Het Federal Open Market Committee (FOMC) is onderdeel van het Federal Reserve System (FED). Het FOMC neemt belangrijke beslissingen over o.a. de rentestand en de groei van de geldhoeveelheid en is het belangrijkste orgaan op het gebied van het monetair beleid in de Verenigde Staten.

Eind januari nam de Federal Reserve het besluit om de belangrijkste rente ongewijzigd te laten. Maar de FED bereidde de markten wel alvast voor op een renteverhoging in maart. De financiële markten reageerde toen positief op het nieuws de rentestand (nog) ongewijzigd te laten.

Gezien de oplopende inflatie in de afgelopen weken, mede door de situatie in Oekraïne, kan de Amerikaanse centrale bank niet anders dan de eerder aangekondigde renteverhoging ook daadwerkelijk door te gaan voeren. Stijgende rente leidt tot onrust op de financiële markten, vandaar dat we komende week de nodige volatiliteit kunnen verwachten.

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter