bitcoin breakout

Bitcoin Update: consolidatie onder weerstand = brandstof

Van een paar dagen consolideren onder belangrijke prijsniveaus naar het doorbreken van ‘Weekly Open’ ($34.701) en ‘Monthly Open’ ($35.041). Begin van een grotere beweging omhoog of slechts een lower high?

In deze update bespreken we de belangrijkste zaken waar we de komende dagen op moeten letten aan de hand van de 4 uurs- en 1 uursgrafiek.

Bitcoin 15 minuten | Weekly & Monthly Open
Bitcoin 15 minuten | Weekly & Monthly Open

4 uursgrafiek | lokale top of uptrend? 

Op dit tijdsbestek moeten we nog altijd rekening houden met mogelijk een bearish markstructuurbevestiging. We mogen inmiddels aannemen dat bitcoin de afgelopen dagen zijn lower high gevormd heeft. Wanneer we de komende dagen een lower high krijgen onder de $36.600 is dit de bevestiging van een neerwaartse trend.

Een logische plek waar bitcoin de komende dagen zijn lower high zou kunnen gaan vormen is opnieuw bij de 200 MA’s. Het testen van deze voortschrijdende gemiddelden en succesvol doorbreken is niet zomaar een dingetje. Gedurende het hele afgelopen jaar waren zij namelijk cruciaal voor de koersontwikkelingen.

Bitcoin 4 uur | 200 MA’s cruciaal

Als de koers wederom wordt afgewezen bij de 200 MA’s en bitcoin hier dus een lokale top gaat vormen. Betekent dit dat we tevens een afwijzing en breuk krijgen in de huidige uptrend op de lagere tijdsbestekken.

Maar er bestaat ook een mogelijkheid dat we de komende dagen met succes de 200 MA’s weten terug te winnen. Het wordt dan aanzienlijk minder waarschijnlijk dat bitcoin een lower high gaat vormen. Een serieus teken dat bitcoin zijn opwaartse trend wil gaan voortzetten en alle bearish gedachten en ideeën ongeldig te maken. Waaronder de mogelijkheid op een bearish marktstructuur.

Bitcoin 4 uur | lokale top of uptrend? 

Sterker nog op basis van de belangrijke rol die deze voortschrijdende gemiddelden het afgelopen jaar hebben gespeeld, kunnen we bij het terug winnen van deze 200 MA’s een veel grotere uitbraak omhoog verwachten. En op zijn minst range high rond $41.000 gaan testen.

Bitcoin 4 uur | lokale top of uptrend? 

1 uursgrafiek | vasthouden support cruciaal

Gisteren is bitcoin na drie dagen van consolidatie vlak onder de 200 MA’s uitgebroken. Sindsdien handelen we weer boven de 200 MA’s op dit tijdsbestek. We zien gelijkenissen wanneer we recente prijsactie vergelijken met koersontwikkelingen rond 12/13 juni (zie gele cirkels).

Ook toen was er meer dan genoeg reden om een neerwaartse uitbraak te verwachten richting eerst volgende support. Soortgelijke prijsactie hebben we dus ook gisteren gezien. De bulls hebben lang genoeg kunnen voorkomen dat de koers zijn neerwaartse beweging zou voortzetten. Maar tijdens het voorkomen liepen ze wel voortdurend tegen weerstand aan van de 200 MA’s en het weerstandsgebied $33.700, die recent nog als support diende.

Bitcoin 1 uur | vasthouden support cruciaal 

Handelaren die gokten op voortzetting van de neerwaartse trend zijn gebruikt als brandstof. Brandstof die gebruikt wordt op het moment dat bitcoin er in slaagt het supportgebied $33.700 en de MA’s terug te winnen. Het is de komende uren en dagen van groot belang dat we genoemde prijsniveaus vast weten te houden als support. Want dan blijft voorzetting van de huidige uptrend richting de 200MA’s op de 4 uursgrafiek waarschijnlijk. Anders is deze push omhoog voor niets geweest…

Tijdens het schrijven van deze update heeft bitcoin een mooie push omhoog gemaakt en begeven we ons nu in het weerstandsgebied $35.000 – $35.500, de laatste tussenstop voordat we bij de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek aankomen.

De koers steeg 13 juni nadat het eindelijk weerstand doorbroken had met 15%. Wanneer we nu een vergelijkbaar scenario krijgen zou dit de koers richting $39.000 brengen en komen we alsnog erg dichtbij range high, waar een volgende trade op ons te wachten staat.

Bitcoin 1 uur | vasthouden support cruciaal

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter