Bescherm bitcoin portfolio

Bitcoin Update: wees geduldig en laat je Bitcoin Portfolio niet verdampen

Voor nu lijkt een redelijke bitcoin prijs rond $33.800 gevonden te zijn. Kopers raken uitgeput, leggen handelaren zich erbij neer dat het supportgebied $30.000 uiteindelijk verloren gaat? We hebben op dit moment te maken met een periode in de markt waarbij de meeste traders achteraf zullen zeggen: “het had beter geweest als ik helemaal niet naar de grafieken had gekeken.” Bescherm je vermogen voor het moment waarop bitcoin los gaat en definitief richting kiest.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Daggrafiek | het gevaar van opnieuw testen range low

Binnen de bekende prijsrange ($30.000 – $40.000) hebben we op dit tijdsbestek nog altijd te maken met een neerwaartse trend. De koersdaling van vandaag betekent dat bitcoin inmiddels zijn lower high gevonden heeft en conform de huidige trend op zoek gaat naar een lower low onder de $32.070.

Het feit dat we op dit tijdsbestek te maken hebben met een bearish markstructuur betekent ook dat er een reële kans is dat we de komende dagen range low ($30.000) opnieuw gaan testen. Vlak onder ons, rond $32.000 hebben we nog een klein supportgebied, maar omdat we te maken hebben met een neerwaartse trend zullen we er rekening mee moeten houden dat die uiteindelijk geen stand weet te houden.

Kopers raken uitgeput

Het gevaar bij het steeds opnieuw testen van het supportgebied rond $30.000 is dat deze naarmate hij vaker getest wordt in sterkte afneemt en uiteindelijk doorbroken wordt. Kopers raken uiteindelijk uitgeput en dit zien we nu al terug in het feit dat de bounce na het testen van range low steeds minder krachtig is. Waar we eerst na het testen van range low vrij snel range high opzochten, komen we tot nu toe niet verder dan het midden van de range. Gevolg is dat door de aanzienlijk minder sterke bounce terug omhoog het voor kopers ook minder interessant wordt om in te stappen rond $30.000. De markt lijkt zich neer te leggen bij het feit dat uiteindelijk range low als support verloren zal gaan.

Het enige wat bovenstaand scenario kan voorkomen is het doorbreken van de huidige markstructuur en deze om te buigen naar een nieuwe uptrend. Hiervoor is op zijn minst een higher high nodig boven de recente high van $35.960, om vanaf hier door te kunnen stoten richting range high $40.000. Een dergelijk scenario is niet onmogelijk maar gezien het feit dat we te maken hebben met een neerwaartse trend een stuk minder waarschijnlijk dan het opnieuw testen van range low in de komende dagen/weken.

Bitcoin Daggrafiek

4 uursgrafiek | geen reden om bullish te zijn

Het zal voor volgers van de updates geen verrassing zijn dat de koers gisteren is afgewezen vlak onder de 200 MA. Vanaf dat moment hebben we de koers alweer een procent of zeven zien dalen. Vanaf het moment dat bitcoin op 12 mei de 200 MA’s verloor als support dienen ze nu als weerstand en worden hier lokale toppen gevormd.

Waar bitcoin voorheen gedurende de sterke uptrend juist hier zijn lokale bodems wist te vormen en we nu zien dat we te maken hebben met een tegenovergesteld scenario zegt genoeg over de huidige marktsituatie.

We hebben het de afgelopen maanden al in meerdere updates besproken dat er eigenlijk geen reden is om bullish te zijn zolang we handelen onder de 200 MA’s. Zeker wanneer we hier een bearish markstructuur op de daggrafiek bij optellen is het verstandig om sterk rekening te houden met aan aanhoudende neerwaarts trend. Het wordt pas zinvol om te praten over belangrijke prijsniveaus boven ons op het moment dat bitcoin de 200 MA’s weet terug te winnen.

De koersontwikkelingen van de afgelopen weken kunnen we het beste omschrijven als ‘ruis’. We zien dat onlogische koersbewegingen elkaar opvolgen en een potentiële nieuwe opwaartse trend binnen een handomdraai teniet wordt gedaan. Allemaal schuinbewegingen om uiteindelijk gewoon zijwaarts te blijven bewegen. Ons geduld wordt de afgelopen weken behoorlijk op de proef gesteld. De meest eenvoudige conclusie voor nu is dat de markt zijwaarts zal blijven bewegen (consolidatie) tot het moment dat bitcoin een duidelijke richting kiest.

Bitcoin 4 uursgrafiek

1 uur | $33.800 is een redelijke prijs

Waar de daggrafiek duidelijk een neerwaartse trend laat zien en de 4 uursgrafiek neigt naar een bearish markstructuur, zien we op de 1 uursgrafiek het beste terug met wat voor marksituatie we de afgelopen weken te maken hebben.

Want dit tijdsbestek laat ons zien dat de echte trend hier is dat er geen trend is. De koers schommelt constant net boven, onder of rond de 200 MA’s zonder enige logica. Daarnaast zien we dat de 200 MA’s redelijk neutraal (horizontaal bewegen) rond de $33.800, wat de markt op dit moment een redelijke prijs lijkt te vinden. Iedere beweging naar boven of naar beneden is slechts een beperkte afwijking van de gemiddelde prijs rond $33.800 en zegt ons tot op heden niets.

Je kunt van alles proberen op te maken uit onderstaande grafiek en potentiële nieuwe trends te spotten, maar we hebben op dit moment te maken met een periode in de markt waarbij de meeste traders achteraf zullen zeggen: “het had beter geweest als ik helemaal niet naar de grafieken had gekeken.” Want iedere keer wanneer je anticipeerde op een grote beweging in welke richting dan ook zette de trend die je dacht te zien niet door en werd binnen de kortste keren omgebogen in jouw nadeel.

Bitcoin 4 uursgrafiek

Bescherm je vermogen tot aan het begin van een nieuwe trend

Het ergste wat je kunt doen is anticiperen op een trend terwijl die er op dit moment simpelweg niet is. De realiteit is dat we zijwaarts bewegen en we te maken hebben met onlogische koersbewegingen, zonder enig idee te hebben welke kant het uiteindelijk op zal gaan. Dit is de situatie waar mee te maken hebben en naar zullen moeten handelen, of juist niet naar moeten handelen.

De huidige ontwikkelingen zijn er om jouw portfolio zoveel als mogelijk te vernietigen voordat echte prijsactie in welke richting dan ook plaatsvindt. Je wil niet met de helft van je portfolio aan de start staan van een nieuwe trend en tot de conclusie komen dat je de afgelopen weken beter niet naar de grafieken had kunnen kijken, je beter niets had kunnen doen, en je dus beter af was geweest als je geduldig had gewacht op dit moment.

Bitcoin 1 uursgrafiek

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

Laat een bericht achter