Bitcoin Update: correctie op komst en pas daarna weer flink omhoog?

In deze update bespreken we twee belangrijke aspecten die we nauwlettend in de gaten houden. Ten eerste volgen we met een scherp oog belangrijke trendsupport op de daggrafiek. En ten tweede houden we ons laatste bullish argument goed in de gaten, namelijk het supportgebied rond $25.000.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Het ziet ernaar uit dat de komende weken tot maanden best een beetje saai kunnen gaan worden. Hoofzakelijk zijwaartse prijsactie met waarschijnlijk eerst nog een stap terug, voordat we weer significante koersstijgingen gaan zien. Echter, deze periode biedt ons zeer waarschijnlijk ook weer kansen om extra bitcoin aan onze portfolio toe te voegen wanneer we daadwerkelijk belangrijk trendsupport gaan opzoeken.

Bitcoin daggrafiek | belangrijk trendsupport voor een higher low

Positief nieuws op de daggrafiek: de uptrend sinds het begin van het jaar blijft op dit tijdsbestek nog altijd intact. De opeenvolging van lower lows gevolgd door higher highs toont duidelijk een stijgende trend. Zolang deze bullish trend niet wordt verstoord door het vormen van een lower low in plaats van een higher low, blijven de vooruitzichten voor de middel- tot lange termijn positief.

Opvallend is dat bitcoin consistent zijn lower lows dit jaar rond de 200 MA’s vormt, wat ze tot belangrijke trendsupport maakt (zie gele cirkels). Het is zeker niet ondenkbaar dat bitcoin ergens in de komende weken opnieuw de 200 MA’s rond $26.750 zal gaan testen.

Als trendsupport standhoudt, kunnen we de uptrend voortzetten op zoek naar een higher high ergens boven de $31.400. Maar wanneer in plaats hiervan trendsupport verloren gaat, vertoont de uptrend duidelijke zwaktes. Het zou namelijk betekenen dat we voor het eerst in zeven maanden onder de 200 MA’s terecht zijn gekomen, wat een significante ontwikkeling is.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Het laatste bullish argument is in dit scenario dat we nog steeds boven de $25.000 handelen, onze vorige low en tevens de onderkant van onze prijsrange $25.000 – $31.400 (zie zwarte pijl). Maar met het verlies van een zeven maanden lange trendsupport, is het de vraag hoe lang range low $25.000 stand zal houden.

In onze update van 16 juli: ‘Uitbraak boven $31.4K of Maandenlange Accumulatie?‘, hebben we al besproken dat de kans groot is dat we de komende maanden voornamelijk zijwaarts zullen bewegen binnen de prijsrange $25.000 – $31.400. Als je deze update nog niet hebt gelezen, is het zeker de moeite waard om dit alsnog te doen, aangezien de inhoud nog steeds relevant is.

Tot slot merken we op dat het handelsvolume de afgelopen weken/maanden aanzienlijk laag is. In combinatie met een bearish beeld op de lagere tijdsbestekken vergroot dit de kans dat we ergens in de komende periode trendsupport van de 200 MA’s zullen gaan opzoeken.

Bitcoin 4 uursgrafiek | duidelijke bearish argumenten

Op de 4-uursgrafiek zien we enkele duidelijke bearish signalen:
– Een neerwaartse uitbraak uit de vier weken durende prijsrange $29.800 – $31.400.
– Handelen onder de 200 MA’s, die momenteel als trendweerstand fungeren.
– Een bearish marktstructuur, oftewel een neerwaartse trend.

Hoewel er een kans bestaat dat de lagere tijdsbestekken plotseling bullish kunnen bijtrekken, in lijn met de uptrend op de daggrafiek, is het belangrijk om te weten wanneer we onze verwachtingen voor de korte termijn moeten aanpassen van bearish naar bullish.

Om het huidige bearish sentiment te doorbreken, moeten precies dezelfde argumenten die ons nu bearish stemmen, worden weerlegd. Dit betekent een terugkeer in de prijsrange en het heroveren van de 200 MA’s. Als dit gebeurt, zal de huidige bearish marktstructuur automatisch bullish doorbroken zijn.

Bitcoin 1 uursgrafiek | stijging van 2% nodig voor eerste teken van kracht

De zojuist besproken analyse op de 4-uursgrafiek blijft volledig van toepassing wanneer we ons blikveld richten op het 1-uurs tijdsbestek. De 200 MA’s op de 1 uursgrafiek vertonen een vergelijkbaar patroon met die op de 4-uursgrafiek, wat de relevantie van onze eerdere bevindingen versterkt.

Voor een eerste teken van kracht hebben we een koersstijging van ongeveer 2% nodig. Dit zou ons boven de 200 MA’s moeten tillen en tevens een terugkeer in de prijsrange van $29.800 – $31.400. Een dergelijke ontwikkeling zou een positief signaal zijn en mogelijk de opmaat vormen voor verdere koersstijgingen richting de bovenkant van de prijsrange $31.400.

Echter, zolang het bovengenoemde scenario zich niet voordoet, lijkt het meest voor de hand liggende scenario voor de komende week tot weken een verdere daling richting belangrijke trendsupport op de daggrafiek.

De komende dagen en weken zullen dan ook cruciaal zijn voor het bepalen van de toekomstige koersrichting van Bitcoin. Handelaren en investeerders zullen nauwlettend in de gaten houden of de koers zich kan herstellen boven de 200 MA’s op de daggrafiek, of dat we verder zullen gaan afdalen naar onderliggende supportgebieden.

Kortom, het is nu zaak om alert te blijven en de ontwikkelingen nauwgezet te volgen en onze verwachtingen aan te passen op het moment dat koersontwikkelingen ons daar goede reden(en) toe geven!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Bitcoin Summer 2023 | De top 10 bitcoin items voor een hete zomer!
Ben jij op zoek naar de leukste bitcoin items en gifts voor deze zomer? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bitcoin Debuut vind je de leukste bitcoin items voor een heerlijke zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde bitcoin handdoek en een Bitcoin Beach Ball voor op het strand, park of festival tot aan een heerlijk koud Bitcoin Biertje.

Om je alvast te helpen hebben wij een top 10 overzicht gemaakt van de leukste bitcoin items voor deze zomer!

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Beach Towel | Orange
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Beach Ball | Ideaal voor strand, park of festival

Banner Bitcoin Summer

Laat een bericht achter