Bitcoin Update: Uitbraak boven $31.4K of Maandenlange Accumulatie?

In deze update bespreken we een aantal mogelijke scenario’s aan de hand van de maand-, week- en 4-uurgrafiek van Bitcoin (BTC). Krijgen we te maken met een langdurige accumulatiefase voordat een krachtige koersexplosie van honderden procenten plaatsvindt?

Ontdek wat de 4-uurgrafiek van Bitcoin (BTC) ons vertelt over de verwachtingen voor de komende dagen. We analyseren belangrijke prijsniveaus die je helpen om goed voorbereid aan de nieuwe handelsweek te beginnen.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin (BTC) maandgrafiek | langdurige accumulatiefase aanstaande?

De maandgrafiek van bitcoin biedt een veelbelovend beeld: een bullish cross op de MACD is eindelijk zichtbaar. Dit fenomeen heeft zich voor het laatst voorgedaan in juni 2019, maar liefst vier jaar geleden.

De recente ontwikkelingen hebben vele analisten enthousiast gemaakt, waarbij velen dit als het begin van een nieuwe bullmarkt beschouwen. Desalniettemin is het niet uitgesloten dat we nog maanden tot zelfs een jaar moeten wachten voordat we een ware prijsexplosie mogen verwachten.

De groene verticale lijnen zijn de bitcoin halving van mei 2020 en de aanstaande halving ergens rond april 2024. Opvallend is dat na de bullish cross in 2019 het tot ruim na de halving van 2020 duurde voordat we pas te maken kregen met een echte koersexplosie. Pas vijf maanden na de halving zagen we een koersexplosie van 635% in ongeveer één jaar tijd.

De komende maanden kunnen we mogelijk opnieuw een accumulatiefase verwachten, waarbij de prijsrange zich bevindt tussen $25.000 aan de onderkant en $31.400 aan de bovenkant. Het enige wat dit proces zou kunnen versnellen is een uitbraak uit de prijsrange.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Gezien de recente en huidige marktontwikkelingen lijkt een uitbraak onder de $25.000 niet erg waarschijnlijk. We kijken nu uit naar een bullish uitbraak boven de $31.400. Mogelijk zien we eerst nog een beweging richting de onderkant van de prijsrange van $25.000 voordat we daadwerkelijk een bullish uitbraak gaan zien.

Wanneer we naar de maandgrafiek hieronder kijken, is één ding duidelijk: op de middel- tot lange termijn is het lonend om meer bitcoin aan je portfolio toe te voegen zolang we ons bevinden in de fase van accumulatie. Als deze fase nog enkele maanden aanhoudt, hebben we voldoende tijd om extra bitcoin te kopen voordat de ware prijsexplosie begint!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek | Langdurige accumulatie zorgt voor krachtige koersexplosie

Zojuist bij de maandgrafiek bespreken we dat het niet ondenkbaar is dat we mogelijk eerst nog een beweging naar beneden gaan krijgen richting $25.000. Als we naar onderstaande weekgrafiek kijken zou dit ook niet heel onlogisch zijn dat we eerst nog een higher low gaan vormen, ergens boven de $25.000.

Als er onverwachts een lower low onder de $25.000 wordt gevormd in plaats van een higher low, dan kunnen we de hoop op een nieuwe bullmarkt direct opgeven. In dat geval zou de bullish trend op dit hoge tijdsbestek doorbroken zijn en zouden we het belangrijke trendsupport van de 200 MA’s verliezen. Nogmaals, dit scenario is momenteel het meest onwaarschijnlijk.

Onze focus ligt daarom voornamelijk op een bullish uitbraak boven de $31.400 en de volgende weerstandsgebieden die boven ons liggen, namelijk rond $36.800 en $46.300.

Een maandenlange accumulatiefase kan juist bijdragen aan een koersexplosie van meer dan 600%, vergelijkbaar met wat we hebben gezien in 2019. Hoe langer de accumulatiefase duurt, des te krachtiger zal de uiteindelijke uitbraak zijn!

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek | $30.525 is momenteel een redelijke marktprijs

Tot slot werpen we een korte blik op de 4 uurgrafiek om onze verwachtingen voor de komende dagen tot weken te bespreken. In de vorige update hebben we al kort besproken dat de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek langzaam omhoog bewegen richting de onderkant van onze prijsrange van $28.900. Op dit moment bevinden beide voortschrijdende gemiddelden zich nog geen 1.5% onder de huidige range.

In het geval van een neerwaartse uitbraak en het verlies van trendsupport van de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek, is het zeer waarschijnlijk dat we een diepere pullback zullen ervaren. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot een correctie richting de 200 MA’s op de daggrafiek, die momenteel rond de $26.000 liggen, en dus naar het supportgebied van $25.000. Zoals we zojuist uitgebreid hebben besproken bij de maand- en weekgrafiek.

Een bevestiging van een opwaartse uitbraak en hervatting van de uptrend zou plaatsvinden als we een higher high boven de $31.800 kunnen neerzetten, waarna we ons kunnen richten op het volgende weerstandsgebied rond $36.500.

Voorlopig blijft gelden, net als de afgelopen weken, dat welke koersontwikkeling er ook plaatsvindt, het uiteindelijke resultaat hetzelfde is: we bevinden ons weer rond het midden van de prijsrange van $30.525, wat momenteel door de markt wordt beoordeeld als een redelijke prijs voor bitcoin.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Bitcoin Summer 2023 | De top 10 bitcoin items voor een hete zomer!
Ben jij op zoek naar de leukste bitcoin items en gifts voor deze zomer? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bitcoin Debuut vind je de leukste bitcoin items voor een heerlijke zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde bitcoin handdoek en een Bitcoin Beach Ball voor op het strand, park of festival tot aan een heerlijk koud Bitcoin Biertje.

Om je alvast te helpen hebben wij een top 10 overzicht gemaakt van de leukste bitcoin items voor deze zomer!

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Beach Towel | Orange
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Beach Ball | Ideaal voor strand, park of festival

Banner Bitcoin Summer

Laat een bericht achter