Bitcoin Update: Waarom $25.000 Cruciaal is voor het Restant van dit Jaar

Na de flinke koersdaling van vorige week hebben we het sentiment op de markt behoorlijk negatief zien worden. Traders en beleggers zijn terughoudend geworden en vragen zich af of deze neerwaartse beweging het begin is van een nieuwe langdurige neerwaartse trend. Maar laten we even pauzeren voordat we te snel oordelen.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

In deze uiterst interessante Bitcoin Update nemen we een diepe duik in de huidige marktsituatie. We onderzoeken waarom het heersende pessimisme wellicht voorbarig is en waarom overdreven bearish zijn op dit moment misschien niet gerechtvaardigd is. Onze focus richt zich op een prijsniveau dat als een bastion van ondersteuning fungeert: $25.000. We bespreken waarom dit prijsniveau cruciaal kan zijn voor het verdere koersverloop in de komende maanden.

Bitcoin weekgrafiek | accumulatiefase? $25.000 cruciaal support!

We beginnen met een korte opsomming van de belangrijkste inzichten aan de hand van de weekgrafiek:

– We handelen momenteel in de prijsrange $25.000 – $31.400, dit zou een langdurige accumulatiefase kunnen zijn/worden.
– $25.000 is cruciaal support voor voortzetting accumulatiefase en start nieuwe bullmarkt.
– Trendsupport van de 200 MA’s voor de tweede keer getest dit jaar.
– De opwaartse trend blijft intact omdat de lows tot nu toe gelijk zijn, zie zwarte pijlen.

Hoewel er nog geen sterke reden is om zeer negatief te zijn op dit hoge tijdsbestek, is de situatie momenteel delicaat. Als de ondersteuning rond $25.000 verloren gaat en we hier daadwerkelijke een wekelijkse kaars onder gaan sluiten, stapelen de bearish argumenten zich in een rap tempo op.

We zijn in dit geval namelijk uitgebroken uit de prijsrange $25.000 – $31.400. Dit vergroot de kans dat de koers kan terugvallen richting $20.000 of zelfs richting de dieptepunten van eind 2022, rond $15.700. Belangrijk trendsupport van de 200 MA’s zijn verloren gegaan, en de opwaartse trend is bearish doorbroken door het vormen van een lower low.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Aan de andere kant, zolang de ondersteuning rond $25.000 intact blijft, bevinden we ons nog steeds binnen de prijsrange. Volgens onze prijsrange analyse zouden we dan in de komende weken omhoog moeten klimmen naar de bovenkant van het bereik, $31.400.

Tot slot kan een periode van zijwaartse beweging (accumulatie) in de komende maanden veel gelijkenissen vertonen met de tijd voorafgaand aan de bitcoin-halvering in 2020. Wanneer de geschiedenis enigszins rijmt zouden we pas maanden na de bitcoin halving in april 2024 een nieuwe bullmarkt gaan zien.

Bitcoin daggrafiek | tijdelijke afwijking of begin van neerwaartse trend?

Veel van de inzichten die we uit de weekgrafiek halen, vinden we terug in de onderstaande daggrafiek, maar er is één belangrijk verschil. Op dit tijdsbestek zijn we trendsupport van de 200 MA’s reeds verloren en dit is voor het eerst sinds de uptrend begin 2023 begon.

Uiteindelijk zijn er twee scenario’s mogelijk:
– Ons verblijf onder de 200 MA’s betreft slechts een tijdelijke afwijking
– Het verliezen van de 200 MA’s is het begin van een aanhoudende neerwaartse trend

In het geval het gaat om slechts een tijdelijke afwijking zouden we toch echt binnen één tot enkele weken de 200 MA’s moeten terugwinnen. Conform onze prijsrange analyse zouden we dan een stijging moeten zien naar de bovenkant van de range, $31.400.

Wanneer in plaats hiervan het verliezen van de 200 MA’s het begin van een nieuwe neerwaartse trend zou zijn, betekent dit dat we onder het supportgebied rond $25.000 terecht gaan komen en vallen we terug op het bearish scenario zoals ook beschreven bij de weekgrafiek. In dit geval houden we het supportgebied vlak boven de $20.000 in de gaten en vervolgens het gebied rond $18.500 en in het meest bearish scneario de dieptepunten van eind 2022, rond $15.700.

Hoe dan ook laat ook de daggrafiek zien dat $25.000 de komende weken een cruciale rol zal gaan spelen!

Bitcoin 1 uurgrafiek | $25.300 en $26.800 belangrijke prijsniveaus komende week  

Wanneer we verder inzoomen op de 1 uurgrafiek lijkt het er sterk op dat bitcoin een nieuwe prijsrange aan het vormen is met range low rond $25.300 en range high rond $26.800. Verder zien we dat sinds de flinke koersdaling van vorige week, de 200 MA’s op dit tijdsbestek zorgen voor de nodige trendweerstand. De 200 MA’s bevindt zich rond het midden van de range $26.050 en hier vlak boven de 200 EMA.

Een neerwaartse uitbraak uit de huidige prijsrange betekent zeer waarschijnlijk ook dat we het sportgebied rond $25.000 zullen gaan kwijtraken. In dit geval treedt het bearish scenario zoals eerder besproken op de hogere tijdsbestekken in werking. Wanneer we in plaats hiervan opwaarts weten uit te breken, dus boven de $26.800 kunnen we ons gaan opmaken voor een poging de bovenkant van de grotere prijsrange $31.400 op te gaan zoeken.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Bitcoin Summer 2023 | De top 10 bitcoin items voor een hete zomer!
Ben jij op zoek naar de leukste bitcoin items en gifts voor deze zomer? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bitcoin Debuut vind je de leukste bitcoin items voor een heerlijke zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde bitcoin handdoek en een Bitcoin Beach Ball voor op het strand, park of festival tot aan een heerlijk koud Bitcoin Biertje.

Om je alvast te helpen hebben wij een top 10 overzicht gemaakt van de leukste bitcoin items voor deze zomer!

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Beach Towel | Orange
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Beach Ball | Ideaal voor strand, park of festival

Banner Bitcoin Summer

Laat een bericht achter