Bitcoin Update: cruciale breakout volgende week!

De afgelopen dagen stonden in het teken van besluiteloosheid op de markt. Woensdag en donderdag waren voor de bears, met een kleine correctie als gevolg. Afgelopen vrijdag namen de bulls het stokje weer over, maar tot op heden is dit nog niet heel overtuigend. We begeven ons op dit moment in niemandsland, maar hier gaat komende week verandering in komen. De aanstaande breakout wordt ongelooflijk belangrijk, het wordt erop of eronder!

Trendkanaal moet standhouden voor bullish scenario

Sinds de bitcoin crash op 13 maart begeven we ons in een opgaande trendkanaal. Na de correctie van afgelopen woensdag en donderdag wisten de bulls op vrijdag, exact op de bodem van het trendkanaal, de controle weer over te nemen. De laatste keren dat bitcoin de onderkant van het trendkanaal testte volgde er een mooie bounce, echter blijft deze tot op heden uit. Het zou een gunstig zijn als we vandaag of morgen alsnog een mooie bounce gaan zien richting de $10.044,- (recent hoogtepunt, blauwe lijn).

In de grafiek is direct zichtbaar dat er een belangrijke week voor bitcoin aan gaat komen. Neem de onderkant van het trendkanaal en de blauwe lijn van het recente hoogtepunt en je hebt een driehoekpatroon.

Zolang de koers zich begeeft in het trendkanaal is er nog niets aan de hand. Wel moet gezegd worden dat de koersstijgingen steeds minder groot zijn en er lagere hoogtepunten worden neergezet. Dit kan er op duiden dat de bulls kracht verliezen en langzaam de controle kwijtraken, meer hierover lees je in de update van 10 mei: de trend is your friend maar hoelang nog?

Driehoekpatroon dag-grafiek

In de grafiek hieronder zoomen we in op de driehoek die bitcoin op dit moment aan het vormen is. De reden dat ik ergens volgende week al flinke prijsactie verwacht is omdat in de meeste gevallen de breakout plaatsvindt nadat 70% van het patroon is voltooid. Dit zou betekenen dat de kans op een uitbraak het grootste is aanstaande woensdag of donderdag!

Een neerwaartse uitbraak uit de driehoek zou het begin kunnen zijn van een nieuwe periode met prijsdalingen. Het eerste supportlevel ligt rond $8.860, maar de kans dat deze stand gaat houden acht ik niet heel groot. De kans dat we terugvallen richting één van de Fibonacci levels in de grafiek hieronder is bij een neerwaartse uitbraak het grootst.

Opwaartse uitbraak is machtig!

Een opwaartse uitbraak zou echt een mega overwinning betekenen voor de bulls. Een opwaartse uitbraak heeft automatisch tot gevolg dat de downtrendlijn die de koers al 892 dagen (vanaf 17 december 2017) naar beneden duwt doorbroken wordt! Het doorbreken van deze meerjarige trendlijn kan de boel pas echt op zijn kop gaan zetten en zomaar de trigger zijn voor een nieuwe bullrun naar minimaal $14.000.

Werp eens rustig een blik op onderstaande grafiek en laat het op je inwerken hoe ongelooflijk groot de effecten kunnen zijn wanneer bitcoin erin slaagt om significant door de downtrendlijn heen te breken. Het zou het begin zijn van een nieuwe periode met prijsstijgingen. De jacht naar een nieuw all time high kan dan eindelijk echt geopend worden!

WINACTIE | Bitcoin On The Wall | t.w.v. €125,-

1 juni 2020 start de nieuwe winactie van Bitcoin Debuut.

Meer weten?

Volg Bitcoin Debuut op Social Media door op één van de icons hieronder te klikken.
Zo ben jij op 1 juni als eerste op de hoogte en maak je kans op deze te gekke prijs!

                                                                                                                    

WINACTIE | Bitcoin Debuut
WINACTIE | Bitcoin Debuut | start 1 juni 2020!

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

 

Margin Traders

 

 

 

Laat een bericht achter