Bitcoin Update: de ‘Bearish Retest’ op lagere tijdsbestekken

Bitcoin heeft gisteren met succes het gebied rond $59.000 als support getest, maar een noemenswaardige opleving bleef uit. Voordat we beginnen aan de update is het belangrijk om te vermelden dat we op de daggrafiek nog altijd te maken hebben met een overtuigende bullish marktstructuur. Er is absoluut nog geen enkele reden voor paniek. De update betreft een analyse op de lagere tijdsbestekken (4 uur, 1 uur en 30 minuten) en gaat dan ook om de verwachtingen voor de korte termijn.

*NIEUW* in de Bitcoin Webshop van Nederland & België: Bitcoin Chocoladeletter + Bitcoin Christmas Rocket!

Bitcoin 4 uursgrafiek | twee mogelijke analyses

De marktstructuur op de 4 uursgrafiek kan op twee manieren geanalyseerd worden. De daling sinds het bereiken van een nieuw hoogtepunt zou als één beweging naar beneden gezien kunnen worden en onze analyse zou in dit geval zijn dat de bullish marktstructuur van de afgelopen weken enkel bearish is doorbroken.

Een andere manier om naar de marktsituatie te kijken is dat de korte opleving van afgelopen vrijdag ons een lower high heeft bezorgd (paarse lijn). Het succesvol testen van de bovenkant van het supportgebied $59.000 gisteren is dan de lower low (zwarte pijl). Wanneer we deze analyse aanhouden betekent dit dat we te maken hebben met een bevestigde marktstructuurwijziging van bullish naar bearish.

Onze focus ligt in eerste instantie op het belangrijke prijsgebied rond $59.000, want support is support totdat het doorbroken wordt. Mocht het supportgebied $59.000 verloren gaan als support dan verplaatsen we onze focus naar de 200 EMA rond $55.000. Vervolgens naar het supportgebied $53.000 en de 200 MA hier vlak onder.

Sinds de succesvolle retest van het supportgebied $59.000 gisteren is er eigenlijk maar weinig tot niets gebeurd. Een sterke reactie omhoog bleef uit. We zien de koers, zoals wel vaker het geval is in de weekenden, zijwaarts bewegen.

Voor meer informatie en een inschatting te kunnen doen welke richting het op korte termijn mogelijk op zal gaan, zullen we moeten inzoomen op lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 1 uursgrafiek | nog te vroeg om overdreven bullish te zijn

De uursgrafiek laat ons zien waarom het voor nu nog te vroeg is om overdreven bullish te zijn. Met in het achterhoofd dat we op de 4 uursgrafiek naar mogelijk te maken hebben met een bevestigde neerwaartse trend en het feit dat de reactie vanaf het supportgebied minimaal was.

De minimale reactie vanaf het supportgebied $59.000 werd beperkt door de nodige weerstand van de 200 EMA op dit tijdsbestek. Sinds we afgelopen vrijdag de 200 MA’s zijn kwijtgeraakt als support is de koers hier de afgelopen dagen een aantal keren afgewezen. Een bearish retest van de 200 EMA.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

De 200 MA’s waren gedurende de opwaartse trend van de afgelopen weken de plek waar bitcoin zijn lokale bodems vormde. Maar daarvoor rond eind september fungeerde de MA’s juist als plek waar lokale toppen werden gevormd (gele cirkel). Dit is de reden waarom het belangrijk is om ze op korte termijn terug te winnen. Het terugwinnen van de MA’s als support betekent tevens de higher low op de daggrafiek waar we naar op zoek zijn.

Maar wanneer het niet lukt om weerstand van de MA’s te doorbreken en we verliezen het supportgebied $59.000 betekent dit naar alle waarschijnlijkheid dat de neerwaartse trend iets langer zal aanhouden dan we zouden willen.

Bitcoin 30-minuten grafiek | de lokale trend

Zoomen we nog verder in op de 30 minuten grafiek, kijken we ook op dit tijdsbestek naar de 200 MA’s. Deze voortschrijdende gemiddelden hebben de afgelopen weken de lokale trend weergegeven.

We zien dat de MA’s afgelopen donderdag als support verloren zijn gegaan en vervolgens zijn getest als weerstand (bearish retest). Dit was een eerste teken van zwakte en dus een bearish verschuiving van waarschijnlijkheden. Het gevolg van het verliezen van de MA’s was een verdere daling en het verliezen van de 200 MA’s op de 1 uurgrafiek. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat we het supportgebied $59.000 als support getest hebben.

Het terugwinnen van de MA’s geeft ons de nodige vertrouwen dat het dieptepunt is bereikt en bitcoin zijn higher low op de daggrafiek gevonden heeft. Totdat het zover is, verwachten we dat ze voor de nodige weerstand zullen zorgen.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & Belgie vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*NIEUW*
– De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade
– Bitcoin Christmas Rocket | To The Moon. Een uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal in de vorm van een Raket en maar liefst 15 cm groot. Op de voorkant van de Bitcoin Kerst Raket is de gouden Bitcoin B geschilderd en op de achterkant de tekst ‘To The Moon’.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter