Bitcoin Update: Succesvolle retest of teleurstelling?

Bitcoin test op dit moment een belangrijke regio en de uitkomst hiervan kan de beslissende factor zijn voor welke richting we de komende dagen op zullen gaan. Voorzetting van de recent ingezette uptrend of krijgen we te maken met een afkoelingsperiode?

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin 4 uursgrafiek | van higher low naar voorzetting uptrend

De stijging van gisteren heeft ons een higher high opgeleverd en dus een breuk in de neerwaartse trend waar we sinds het bereiken van een nieuw all-time-high mee te maken hadden. Voor nu is de belangrijkste taak het vormen van een higher low boven de recente low van $ 59.500.

Het creëren van een higher low de komende dagen betekent ook een bevestiging van een gewijzigde trend naar bullish om vanaf hier de weg omhoog gewoon voort te zetten. Op jacht naar een nieuw hoogtepunt en tevens de higher high op de daggrafiek.

Als bitcoin er niet in slaagt een ​higher low te vormen, kan de gisteren gecreëerde higher high slechts een toevalstreffer zijn geweest. In dit geval loopt de huidige opwaartse trend op de daggrafiek het risico om bearish om te slaan.

Bitcoin 1 uursgrafiek | een bullish en bearish scenario

Aangezien we nu op zoek zijn naar de ideale regio voor waar bitcoin zijn higher high uit de 4 uursgrafiek zou kunnen gaan vinden, is het goed om in te zoomen op de lagere tijdsbestekken om te zien of die ons hier enig inzicht in kunnen geven.

Op dit moment testen we de 200MA’s als support en schommelen we tussen de 200 EMA en de 200 MA in. Deze voortschrijdende gemiddelden waren dienden als perfecte plaats waar lokale toppen en bodems worden gevormd, niet alleen historisch, maar ook vrij recent nog!

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Daarom is de analyse op dit tijdsbestek vrij eenvoudig:

Bullish scenario: We weten met succes support te behouden van de 200 MA’s en creëren vervolgens een higher high en zetten de opwaartse trend voort op jacht naar een nieuw hoger hoogtepunt (ATH).

Bearish scenario: We verliezen de 200 MA’s als support, het is dan onwaarschijnlijk dat we de higher low uit de 4 uursgrafiek gaan vinden en zullen naar alle waarschijnlijkheid opnieuw het supportgebied rond $59.000 gaan testen, zoals dit een dag of twee geleden ook het geval was.

Bitcoin 30-minuten grafiek | tijd om op te letten!

Op de 30 minuten grafiek zien we eigenlijk het zelfde beeld als we zojuist bij de 1 uursgrafiek besproken hebben. We testen op dit moment naast de MA’s op de 1 uursgrafiek ook de beide MA’s op de 30 minuten grafiek. De afgelopen drie weken zijn de MA’s op dit tijdsbestek de plek waar bitcoin zijn lokale toppen en bodems heeft gevormd. Het behouden van de 200 MA’s als support is cruciaal om op korte termijn bullish te kunnen blijven.

Behouden we ze als support kunnen we op korte termijn het bullish scenario uit de 4 uursgrafiek verwachten. Wanneer we ze als support kwijtraken, zullen we rekening moeten houden met een mogelijk bearish domino-effect. Dit wil zeggen dat wanneer support van de MA’s verloren gaat we naar alle  waarschijnlijk weer het supportgebied $59.000 zullen gaan testen. Dit scenario betekent naar alle waarschijnlijkheid ook dat bitcoin er niet in slaagt een higher low te vormen op de 4 uursgrafiek en hierdoor word de recente higher high teniet gedaan. Dit zal extra druk gaan geven op het supportgebied rond $59.000 en wanneer we dit gebied als support verliezen, vallen we terug op onze prijsniveau naar prijsniveau analyse, echter dit keer naar de belangrijke supportgebieden onder ons.

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos, maar de huidige marktsituatie is nijpend en zal waarschijnlijk het begin zijn van iets groots, ofwel bullish of bearish. Dus het is echt tijd om op te letten!

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & Belgie vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*NIEUW*
– De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade
– Bitcoin Christmas Rocket | To The Moon. Een uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal in de vorm van een Raket en maar liefst 15 cm groot. Op de voorkant van de Bitcoin Kerst Raket is de gouden Bitcoin B geschilderd en op de achterkant de tekst ‘To The Moon’.

Laat een bericht achter