Bitcoin Update: The Day After a New All-Time-High

Wat een feest, gisteren zette bitcoin een nieuw een nieuw all-time-high neer van $67.000. Bitcoin is op prijsontdekking en niemand die weet waar de exacte top zal komen te liggen. Veel traders die de afgelopen weken schreeuwde dat Altcoins ongekend hard zouden gaan pumpen zitten met samengeknepen billen te kijken naar de huidige ontwikkelingen in Bitcoin Dominantie.

In deze uitgebreide update bespreken we de recente ontwikkelingen van bitcoin en dominantie op de verschillende tijdsbestekken.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin Daggrafiek | The Sky is the Limit

Sinds het terugwinnen van het prijsgebied $46.500 begin oktober (gele cirkel), hebben we onze stap voor stap analyse (van prijsniveau naar prijsniveau) in het leven geroepen. Gedurende de huidige bullish trend van de afgelopen weken hebben we stuk voor stuk alle belangrijke prijsniveaus teruggevorderd en zelfs een nieuw all-time-high van $67.000, gefeliciteerd!

Het prijsgebied $59.000 hadden we bestempeld als het laatste weerstandsgebied voordat we nieuwe hoogtepunten zouden zien. Nadat weerstand rond $59.000 doorbroken was en werd opgevolgd door een bullish retest (s/r flip) volgde al snel een nieuw hoogtepunt en is bitcoin op dit moment op prijsontdekking in onbekend gebied.

Wanneer we naar het handelsvolume kijken (VPVR) zien we dat dit $59.000 ook het laatste prijsgebied was waar handelaren er mogelijk voor zouden kiezen om te verkopen. Nu we ook hier boven handelen zou je kunnen zeggen dat the sky te limit is!

De grote vraag is: Wat is nu het ultieme prijsdoel voor bitcoin? Waarschijnlijk hoger dan we ons kunnen voorstellen, maar waarschijnlijk niet zo hoog als we zouden willen! Dit heet prijsontdekking en niemand, echt niemand, weet waar de exacte top in de huidige bullmarkt komt te liggen.

De huidige ontwikkelingen zijn vergelijkbaar met de situatie aan het begin van het jaar toen we voor het eerst boven de $30.000 uitkwamen (zwarte uitroepteken). Wie had verwacht dat we 3 maanden later ruim boven de $60.000 zouden handelen?

Prijsdoel en verwachte winst

Nu we op prijsontdekking zijn is er slechts één manier om jouw risico te beperken, namelijk je positiegrootte in combinatie met een stop loss. Daarnaast hebben we te maken met een marktsituatie waarbij je vooraf geen ultiem prijsdoel kunt vaststellen. Er begeven zich geen weerstandsgebieden meer boven ons en the sky is letterlijk the limit.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Net zoals dit het geval was toen we door Fibonacci level 1.618 – $30.000 uitbraken en in de periode daarna ook level 2.618 – $ 47.000 en 3.618 – $ 63.500 bereikte. Waarom zou het dit keer anders zijn na het doorbreken van het weerstandsgebied $59.000 en Fibonacci level 3.618 – $36.500? Waarom zou bitcoin dit keer niet in de nabije toekomst de volgende Fibonaccilevels kunnen aantikken?

Om toch een gevoel te krijgen bij mogelijke prijsdoelen maken we dus gebruik van Fibonacci levels, gemeten vanaf vanaf all-time-high eind 2017 tot aan het dieptepunt eind 2018. De eerst volgende levels zijn:
* 4.236 – $74.000 (afgerond)
* 6.850 – $117.500 (afgerond)

We hebben pas een reden om te geloven dat the sky niet meer the limit is wanneer we de trend daadwerkelijk zien wijzigen (tekenen van zwakte). Als eerste op de 1 uursgrafiek, vervolgens op de 4 uursgrafiek en uiteindelijk op de daggrafiek (domino effect). Wanneer we de trend op lagere tijdsbestekken zien omslaan en deze uiteindelijk doorwerkt op de daggrafiek neemt de waarschijnlijkheid dat we de eerder genoemde prijsdoelen zullen gaan halen ook af. Maar zover is het zeker nog niet, dus tot die tijd: ‘just follow the trend!

Bitcoin 4 uursgrafiek | uptrend dendert door

De 200 MA’s op dit tijdsbestek staan vaak centraal in de diverse Updates. In de nabije toekomst zullen de 200 MA’s nog eens getest gaan worden als support. Dat dit op korte termijn gaat gebeuren is op dit moment erg onwaarschijnlijk want de 4 uursgrafiek ziet er op alle fronten mega bullish uit.

Vanaf begin oktober worden er consequent higher highs gevormd, en op één uitzondering na, higher lows. De enige uitzondering was de lower low op 12 oktober. Om die reden benadrukken we dat een trendwijziging altijd bestaat uit twee momenten. Als eerste een breuk in de structuur, zoals de lower low op 12 oktober, in plaats van een higher low. De trendwijziging zou pas bevestigd worden op het moment dat bitcoin vervolgens ook een lower high zou neerzetten. Maar in plaats hiervan volgde opnieuw een higher high en is de trendwijziging dus nooit bevestigd en denderde de uptrend gewoon door.

Voor nu kunnen we de analyse van de 4 uursgrafiek dan ook samenvatten met het feit dat er op dit tijdsbestek nog altijd geen enkele teken van zwakte zichtbaar is en dit blijft het geval zolang we geen lower low creëren onder de recente low in het supportgebied $59.000.

Bitcoin 1 uursgrafiek | lokale bodem bij pullback

Logischerwijs zien we ook op dit tijdsbestek nog geen enkele teken van zwakte. Op korte termijn, ergens in de komende week, zullen de 200 MA’s bij een aanhoudende pullback hoogstwaarschijnlijk als support getest gaan worden. Om die reden houden we ze de komende uren en dagen goed in de gaten.

De 200 MA’s bevinden zich op dit moment vlak boven de $61.000 en sinds we begin oktober boven de MA’s zijn uitgebroken worden hier lokale bodems gevormd  gedurende de huidige uptrend. Verliezen we de 200 MA’s onverwachts als support houden we het supportgebied $59.000 in de gaten wat overeenkomt met de recente low uit de 4 uursgrafiek.

Bitcoin Dominantie Daggrafiek | met samen geknepen billen

Iedereen die de afgelopen weken schreeuwde dat Altcoins flink zouden gaan pumpen zitten op dit moment met samen geknepen billen te kijken naar de bitcoin dominantie. De afgelopen weken hebben we nagenoeg alle Altcoins het al zwaar zien afleggen tegen bitcoin en dit terwijl er op de daggrafiek eigenlijk nog niets significants gebeurd was. In de afgelopen weken heeft dominantie geen higher high weten neer te zetten, maar ook de 200 MA’s waren nog niet doorbroken.

Hier is gisteren toen bitcoin zijn nieuwe all-time-high neerzette verandering ingekomen en voor het eerst dit jaar zien we dat de dominantie boven de 200 MA’s is uitgekomen. Voor een ieder die de afgelopen weken volop Altcoins heeft ingeslagen is het nu hopen dat dominantie hier een lokale top zal gaan vormen.

Want stel je voor dat dominantie de komende uren/dagen de 200 MA’s succesvol weet om te zetten in support en de huidige sterke uptrend slechts het begin is van een veel langer aanhoudende trend? Bitcoin dominantie heeft nog zoveel ruimte om verder te kunnen stijgen richting 50% of misschien wel 60% en de gevolgen voor Altcoins in bitcoin waarde zullen rampzalig zijn.

Persoonlijk wacht ik de uitkomst van de huidige ontwikkelingen eerst af voordat ik ook maar overweeg een Altcoin/BTC trade te openen.

Bitcoin Dominantie 4 uursgrafiek | higher low in de maak

De sterke uptrend van dominantie zien we ook duidelijk terug op dit tijdsbestek. Dominantie begeeft zich al sinds begin oktober boven de 200 MA’s. Sindsdien vormt dominantie consequent higher highs en higher lows.

De meest recente low (zwarte pijl) bevindt zich aan de onderkant van het supportgebied rond 45%. We hebben zojuist op de daggrafiek gezien dat dominantie de 200 MA’s op de daggrafiek dreigt te gaan testen als support. Wanneer dominantie daadwerkelijk hier support weet te vinden betekent dit opnieuw een higher low op de 4 uursgrafiek.

De huidige trend impliceert in dit geval dat een higher high zal volgen en die zou zomaar rond de 50% dominantie gevorm kunnen gaan worden.

Het is niet dat ik persoonlijk wil dat dominantie verder zal oplopen, sterker nog er is niets leukers dan een nieuwe Altseason! Maar als ik naar de grafieken kijk en de huidige trend in dominantie is een nieuwe altseason op dit moment erg onwaarschijnlijk. Of er moet iets heel onverwachts gebeuren en ik er achteraf gezien helemaal naast zit, maar dan nog vind ik persoonlijk het risico het op dit moment niet waard.

Let op: een tijgende dominantie wil niet zeggen dat Altcoins in USDT waarde niet kunnen stijgen of dat niet ook Ethereum binnenkort op prijsontdekking kan gaan.  Bij een stijgende dominantie zullen Altcoins het ten opzichte van bitcoin minder goed doen en zullen over het algemeen in bitcoin waarde afnemen.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & Belgie vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*NIEUW*
– De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade
– Bitcoin Christmas Rocket | To The Moon. Een uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal in de vorm van een Raket en maar liefst 15 cm groot. Op de voorkant van de Bitcoin Kerst Raket is de gouden Bitcoin B geschilderd en op de achterkant de tekst ‘To The Moon’.

 

Laat een bericht achter