bitcoin breakout

Bitcoin Update: de Breakout, de Bullish Retest en $52.500

Door de recente uitbraak van bitcoin is de neerwaartse trend bullish doorbroken. De verschillende tijdsbestekken laten weer een bullish beeld zien. Wanneer het gebied rond $49.500 met succes wordt omgezet in support ligt een verdere stijging naar $52.500 het meest voor de hand.

We bekijken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en bespreken de mogelijke scenario’s.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin Daggrafiek | volgende weerstand rond $52.500

Bitcoin heeft zijn higher low op de dagelijkse grafiek gevonden vlak boven de 200 MA. Het gebied rond $47.000 is succesvol omgezet in support. Dit betekent dat we voor nu mogen verwachten dat de huidige opwaartse trend zich voort zal zetten, aangezien we midden in een beweging omhoog zitten op weg naar een higher high boven de $50.500 op dit tijdsbestek.

Gedurende een opwaartse trend is weerstand er om doorbroken te worden en vervolgens wordt weerstand omgezet in support. Deze analyse hanteren we al sinds eind juli toen het supportgebied rond $40.500 heroverd werd en vervolgens het gebied rond $47.000. Dit betekent dat we vroeg of laat het volgende weerstandsgebied rond $52.500 zullen gaan testen, zolang onze lagere tijdsbestekken bullish blijven.

Om die reden houden we net als afgelopen week de eerste tekenen van zwakte op de lagere tijdsbestekken in de gaten, die mogelijk kunnen duidden op een trendwijziging wanneer cruciale prijsniveaus verloren gaan.

Net als weerstand zijn ook trends er om uiteindelijk doorbroken te worden. In de updates van de afgelopen week, toen de lagere tijdsbestekken bearish waren, hebben we de recente low rond $46.250 als cruciaal prijsniveau in de gaten gehouden. Hieronder terechtkomen zou namelijk een breuk in de huidige bullish trend betekenen op de daggrafiek.

4 op een rij

Sinds eind juli hebben we op dit tijdsbestek onafgebroken te maken met een bullish markstructuur. Gedurende de opwaartse trend zijn er vier momenten geweest waarbij we op de lagere tijdsbestekken (4 en 1 uur) te maken hadden met een bearish markstructuur, terwijl de daggrafiek nog altijd bullish was (zie gele cirkels).

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Voor alle vier de situaties, waarbij de lagere tijdsbestekken tekenen van zwakte toonden, hebben we steeds benadrukt hoe belangrijk het is om de bullish trend op de daggrafiek in gedachten te houden. Want ook nu, voor de vierde keer, heeft de bullish markstructuur stand gehouden en zien we dat de lagere tijdsbestekken weer zijn omgebogen naar bullish.

4 uursgrafiek | neerwaartse trend bullish doorbroken

Bitcoin is dinsdag door de neerwaartse trendlijn (stippellijn) heen gebroken. Gedurende de beweging omhoog die volgde heeft bitcoin tevens een higher high neergezet hetgeen een breuk in de bearish marktstructuur betekent. Voorafgaand aan de uitbraak hadden we duidelijk te maken met een neerwaartse trend van lower highs en lower lows.

We hielden rekening met twee scenario’s. Een bearish scenario waarbij het gebied rond $47.000 als support verloren zou gaan. In dit scenario hielden we rekening met een verdere daling richting de beide 200 MA’s. Aan de andere kant een bullish scenario. Waarbij de bearish markstructuur bullish doorbroken zou worden en we verder zouden stijgen richting de bovenkant van de prijsrange $49.500.

We zijn gisteren boven de prijsrange $46.500 – $49.500 uitgebroken en dit betekent een einde aan de zijwaartse koersbewegingen van de afgelopen twee weken.

De bullish retest

We zullen nu moeten zien of het weerstandsgebied $49.500 dit keer wel succesvol wordt omgezet is support (bullish retest) voor een volgende beweging omhoog. Bij een eerdere poging rond 24 augustus, toen de koers ook door weerstand heen wist te breken, lukte dit niet. Support ging alsnog verloren en na een bearish retest zakte we als snel naar de onderkant van genoemde prijsrange.

Tijdens de stijging van gisteren is bitcoin er niet in geslaagd om boven de $50.500 uit te komen. Voor het neerzetten van een higher high waar we op de daggrafiek naar op zoek zijn. Er volgde een lichte correctie en op dit moment lijkt de koers support te vinden in het gebied rond $49.500. We zien wel een flinke wick naar beneden waarbij de nodige liquiditeit is opgehaald om naar alle waarschijnlijkheid de trend omhoog gewoon voort te zetten, waarover meer bij de 1 uursgrafiek.

Voor het meest bullish scenario willen we de komende uren/dagen zien dat bitcoin hier, dit keer wel  succesvol, support weten te vinden voor een bullish retest. Want dit is de kortste route richting het volgende weerstandsgebied $52.500. Weten we ook hier weerstand te doorbreken en we hebben nog altijd te maken met een bullish trend op de verschillende tijdsbestekken. Dan verschuiven we onze focus naar het volgende weerstandsgebied rond $57.500.

Wanneer we toch 4 uurskaarsen onder het gebied $49.500 gaan zien dan willen we in ieder geval boven de $46.500 blijven voor een higher low en de bevestiging van een gewijzigde markstructuur naar bullish.

Bitcoin 1 uursgrafiek | 200 MA’s zijn bepalend

Gedurende de neerwaartse trend hebben we de 200 MA’s op dit tijdsbestek gevolgd. We hebben gezien hoe ze voor de nodigde weerstand hebben gezorgd. Door de recente uitbraak handelen we inmiddels weer boven de 200 MA’s. Opvallend is dat gedurende de correctie van afgelopen nacht de daling exact werd opgevangen door de 200 EM. (Wick uit de 4 uursgrafiek). Gevolgd door een mooie reactie omhoog en dit is absoluut een teken van kracht.

De 200 MA’s op dit tijdsbestek zullen leidend zijn voor de komende dagen. Wanneer we hier boven weten te blijven verwachten we een verdere beweging omhoog om het weerstandsgebied $52.500 te gaan testen. Komen we onder de MA’s terecht dan zal bitcoin eerst op zoek gaan naar zijn higher low op de 4 uursgrafiek, ergens boven de $46.500. Voor een bevestiging van de gewijzigde marktstructuur naar bullish.


Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Bitcoin Webshop

Bitcoin kopen op Bitcoin Meester

Het belangrijkste onderdeel van het proces: Bitcoin kopen. Zodra je een account hebt aangemaakt op Bitcoin Meester kun je aan de slag met het handelen op het Bitcoin Meester platform. Om Bitcoin te kopen dien je eerst een bedrag aan euro’s te storten in je account. Dit kan eenvoudig met iDeal waarna het bedrag direct op het account staat. Op de pagina Bitcoin kopen vul je vervolgens het bedrag in waarvoor je Bitcoin wilt kopen. Het platform rekent direct voor je uit hoeveel BTC je krijgt voor het ingevoerde bedrag. Vervolgens hoef je enkel nog maar op de knop “Kopen” te klikken. Na het kopen verschijnen de munten direct in je eigen Bitcoin Meester wallet, geïntegreerd in het platform. Voor iedere aangeboden munt is er een wallet geïntegreerd. Liever de munten in eigen beheer? Dan kan je eenvoudig opnemen naar een externe wallet.

Laat een bericht achter